Ρίπεσι – Κεφαλόβρυση , Τριφυλία, Μεσσηνίας. Periklis Kanellopoulos

Χθες στις 12:47 π.μ.  · Υπό την Αιγίδα της Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021 όλες οι εκδηλώσεις της Επιτροπής ΡΙΠΕΣΙ 1821-2021!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με σχετική πρόσφατη απόφασή της η Επιτροπή “Ελλάδα 2021”, θέτει υπό την Αιγίδα της τις εκδηλώσεις  της Επιτροπής «ΡΙΠΕΣΙ 1821- 2021» συνδιοργανωτής των οποίων είναι η Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας «Ελλάδα – Τριφυλία 1821-2021», για τη συμπλήρωση διακοσίων ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τις εντάσσει  στο Εθνικό πρόγραμμα δράσεων  που συντονίζει. Οι εκδηλώσεις εορτασμού που σχεδιάζει η επιτροπή μας βρίσκονται ήδη στη πλατφόρμα ΕΛΛΑΔΑ 2021 http://www.greece2021.gr, στο «Ημερολόγιο δράσεων και Εκδηλώσεων» και σύντομα θα εμφανίζονται με το σήμα της Αιγίδας της Επιτροπής.

Η σχετική απόφαση της ως άνω Επιτροπής είναι ιδιαίτερα ιστορική και εξόχως τιμητική τόσο για την Επιτροπή «ΡΙΠΕΣΙ 1821-2021», την Κοινότητα Κεφαλόβρυσης, το Δήμο Τριφυλίας και τον Σύλλογο των Αποδήμων Κεφαλοβρυσητών, όσο και για τα Σουλιμοχώρια – Αρβανιτοχώρια της Ορεινής Τριφυλίας, τόπο καταγωγής των προγόνων μας Ντρέδων, υπογραμμίζοντας τον σχεδιασμό και την προετοιμασία που έχουν γίνει για τις εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις μας. Κομβικό σημείο της απόφασης ήταν ο βαθμός συνάφειας της φιλοσοφίας των δύο επιτροπών σε τρεις βασικούς Άξονες: Α) Η Επανάσταση του 1821 ως στοιχείο της Ελληνικής Ιστορίας αλλά και ως ψηφίδα της Παγκόσμιας Ιστορίας, Β) Η Ελλάδα σήμερα, μετά από μία πορεία 200 ετών και Γ) 200 χρόνια Έλληνες που άφησαν το αποτύπωμα τους στον Κόσμο.

Οι δράσεις μας θα καλύπτουν ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και περιλαμβάνουν Εορταστική Εκδήλωση με θέμα: «Οι Ντρέδες της Ορεινής Τριφυλίας στον αγώνα για την Ελευθερία» και Παρουσίαση βιβλίου, Εκθέσεις Κειμηλίων και Εικαστικών, Μουσικές και Τραγούδια, Θεατρικές παραστάσεις, Γαστρονομικές προτάσεις, Πεζοπορίες – Ξεναγήσεις στα γειτονικά Σουλιμοχώρια – Αρβανιτοχώρια. Επισημαίνεται ότι πρόθεσή μας δεν είναι απλά η πραγματοποίηση εκδηλώσεων εορτασμού τυπικού χαρακτήρα, αλλά η υλοποίηση δράσεων που θα αφήσουν το αποτύπωμά τους, αφού οι συμμετέχοντες θα βιώσουν «το 1821…αλλιώς».

Μετά την παραπάνω απόφαση οι εκδηλώσεις  μας που εγκρίθηκαν, θα φέρουν το γνωστό σήμα, με το λογότυπο και το αντίστοιχο λεκτικό με πλήρη απεικόνιση,  το οποίο ήδη  απέστειλε η Επιτροπή “Ελλάδα 2021”.

Παράλληλα με το εν λόγω σήμα, χορηγήθηκε η  άδεια χρήσης της ΑΙΓΙΔΑΣ της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Έτσι κάθε εκδήλωση θα φέρει το ειδικό σήμα, με συγκεκριμένο μέγεθος και χαρακτηριστικά.

Όλες τις εκδηλώσεις μας  θα τις επικοινωνεί  η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» με ανακοινώσεις, παρουσιάσεις και δημοσιεύσεις, ενώ θα συμπεριληφθούν στο τέλος και σε ειδική έκδοση μαζί με το σύνολο των δράσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο της επετείου. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις έχει δοθεί η Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» σε μικρές κοινότητες, και μία από αυτές είναι και η Κεφαλόβρυση – Ρίπεσι Μεσσηνίας του Δήμου Τριφυλίας.

Αισθανόμενοι τη μεγάλη ευθύνη που φέρουμε, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Επιτροπή «Ρίπεσι 1821-2021» θα ανταποκριθεί με υπευθυνότητα και συνέπεια στην ιδιαίτερα τιμητική και σημαντική αυτή διάκριση και τα μέλη της, καθώς και οι συνδιοργανωτές – εμπλεκόμενοι φορείς και προσωπικότητες, θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επιτυχή έκβαση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Στην Επιτροπή «Ρίπεσι 1821-2021» πιστεύουμε ότι η ιστορική μνήμη ενισχύεται όταν βιώνεται, όταν οι κοινότητες συμμετέχουν, όταν οι άνθρωποι λένε ιστορίες μεταξύ τους και νιώθουν πραγματικά την κοινή ρίζα. Καλούμε ιδιαίτερα τους συγχωριανούς μας, τους απανταχού Ριπεσαίους, Σουλιμοχωρίτες, συνδημότες, καθώς και όλους όσους συμμερίζονται τη στόχευσή μας να συμπράξουν μαζί μας συμμετέχοντας ουσιαστικά στις εκδηλώσεις και δράσεις μας. Απευθυνόμαστε σε όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε έναν ουσιαστικό εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση φωτίζοντας την τοπική ιστορία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s