ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΥΡΟΓΑΛΑ ΣΤΟ ΑΡΤΙΚΙ. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ.

‘Οτι ωραιότερο έχει να επιδείξει, όχι μόνο ο Δήμος  μας, αλλά ολόκληρη η Μεσσηνία, δήλωναν οι προσκεκλημένοι του Φώτη Χρονόπουλου – Τυρογαλά, για το έργο του. DSC02950Την περιγραφή θα την κάνουμε με φωτογραφίες και βιντεάκια, γιατί τα λόγια δεν αποτυπώνουν ούτε την μαγεία του τοπίου, ούτε την τελειότητα των κατασκευών.

DSC02955Να αναφέρουμε μόνο τις εκλεκτές παρουσίες, όπως του Υπουργού μας Γιάννη Λαμπρόπουλου, που φρόντισε μέσω του ΥΠΕΧΩΔΕ να έλθουν 300.000 ευρώ για τον δρόμο προς τον μύλο, του Νομάρχη μας Δημήτρη Δράκου, που υποσχέθηκε να διπλασιάσει το ποσόν, για να φτάσει ως τ΄Αρτίκι ο δρόμος και  του Προέδρου της κοινότητας Τριπύλας  Θεοδ. Τσαλαμανδρή, που εισέπραξε την υπόσχεση από τον Νομάρχη μας, για ένα μικρό φράγμα στο Άνυδρο της κοινότητας. Τον δήμο μας εκπροσώπησε η πάρεδρος του Δ.Δ. Αρτικίου Γιωργία Καπένη.DSC02988

Η συγκίνηση έκδηλη στα πρόσωπα των παλαιοτέρων και ειδικά των Αρτικαίων, που θυμόντουσαν τον μύλο από τότε που λειτουργούσε και επί Παπά Σταμάτη και επι Καρέλια.  Οι νεότεροι, για  πρώτη φορά έβλεπαν νερόμυλο σε λειτουργία.DSC02990


4 σκέψεις σχετικά με το “ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΤΟΥ ΤΥΡΟΓΑΛΑ ΣΤΟ ΑΡΤΙΚΙ. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ.”

 1. Είναι το καλύτερο συγκρότημα ακόμη και σε όλη την Πελοπόννησο. Ο ακούραστος και πάντοτε ενεργητικός Φώτης Χρονόπουλος έχει κερδίσει το σεβασμό όλων των Μεσσηνίων και όχι μόνο. Καμάρι της περιοχής πρέπει να το διαφημίζουμε και να το επισκεπτόμαστε τακτικά ιδίως το καλοκαίρι. Εγώ είμαι από την Ζούρτσα αλλά όταν το είδα για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι κατά ενθουσιάστηκα.
  Μπράβο στο Φώτη.
  ΤΊΜΟΣ ΦΛΕΣΣΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΦΛΕΣΣΑΙΩΝ Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ
  http://www.flessas.eu

 2. Συγχαίρομε και πάλι, από αυτό το BLOG του συμπατριώτη μας Δημήτρη Γιαννόπουλου, την μεγάλη προσφορά που έκανε στην περιοχή μας, αλλά και σε ολόκληρο το Νομό μας, ο Φώτης ο Τυρογαλάς (Χρονόπουλος). Του αξίζουν πολύ έπαινοι του Φώτη.
  Παράλληλα, από τις ομιλίες του βουλευτή και τέως Υπουργού Κου Λαμπρόπουλου και του Νομάρχη Κου Δράκου κατά την τέλεση των εγκαινίων στις 24-5-2009, διαπιστώσαμε την ένθερμη υποστήριξη της πολιτειακής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης στο μεγάλο αυτό έργου του Φώτη Τυρογαλά.
  Οι μύλοι του Τυρογαλά στο ΑΡΤΙΚΙ είναι πλέον επισκέψιμοι και θα μπορούν, κυρίως τα παιδιά των σχολείων του νομού μας, να τον επισκέπτονται και να μαθαίνουν πως εμείς της προηγούμενης γενιάς αλέθαμε το σιτάρι, για να φτιάξουμε στη συνέχεια με το αλεύρι το ψωμί μας.
  Τέλος, αξίζει στον οποιοδήποτε να κάνει μια επίσκεψη στους μύλους και να δει, με τα ίδια του τα μάτια, τον εκσυγχρονισθέντα νερόμυλο με την παραπλεύρως πολυτελή αίθουσα εκδηλώσεων. Οι νερόμυλοι βρίσκονται πριν το χωριό Αρτίκι, σε ένα ειδυλλιακό μέρος, δίπλα στο ποτάμι, 3 χιλιόμετρα περίπου από τη διασταύρωση του δρόμου Κοπανάκι –Κυπαρισσία.

  Γιάννης Μητρόπουλος
  Αρτικαίος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s