Μακριά η χθεσινή νύχτα στην Κυπαρισσία. Τόλιος-Χατζηαντωνίου-Χαραλαμπίδης. Ότι καλύτερο έχω …γευθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Μακριά η χθεσινή νύχτα στην Κυπαρισσία, καλές 4.30 έφτασα στην Αγριλιά και τώρα 10.00 το πρωί, άντε να πιω έναν καφέ και να αρχίσω. Να αρχίσω τι και από που; Πολλά τα βιντεάκια, άντε να τα μοντάρεις και να τα βάλλεις σε σειρά, μέσα από 3 φωτογραφικές μηχανές, και το …χειρότερο, να περιμένεις ώρες ατελείωτες να ανέβουν στο youtube. Λοιπόν, πάω να μοντάρω το πρώτο βιντεάκι, εκείνο με την υποδοχή και την παρουσίαση των προσκεκλημένων μας από τον Δημήτρη Δριμή, μαζί με δυο μεστά λόγια που είπε και επανέρχομαι.

Μην περιμένετε από μένα …βαρύγδουπες κουβέντες για την βραδιά. Απλά θα σας πω ότι μέχρι και από την Καλαμάτα είχαμε επισκέπτες, μέχρι και από το blog «Τα κανόνια του Ναβαρίνου» μας τίμησε,  μέχρι και τον …Καλοφωλιά βγάλαμε από την …σιγή του και στην πορεία θα τον ακούσετε. Η εκδήλωση ξεκίνησε με 120 άτομα περίπου -με αρκετούς εκπροσώπους της μεσαίας τάξης, λίγους …περίεργους, αλλά και πολλούς νεολαίους και στην κορύφωσή της ξεπέρασε τους 200. Εξαιρετική  λοιπόν η συμμετοχή και η κίνηση περιμένει περισσότερους στην επόμενη εκδήλωση που ετοιμάζουν, όπως ανέφερε και ο Δριμής, στα Φιλιατρά. Να συνεχίσουμε με τον πρώτο από τους ομιλητές τον Γιάννη  Τόλιο και μεταξύ μας, είναι από τις λίγες φορές που άκουσα οικονομολόγο και τον …κατάλαβα.

Ευχάριστη η ομιλία του -του έκοψα και ένα …δεκάλεπτο- βλέπετε οι φωτογραφικές μου μηχανές έχουν και περιθώρια μνήμης.

Ακολούθησε ο Γιάννης Χατζηαντωνίου, η έκπληξη της βραδιάς για μένα και ο μόνος που δεν ήξερα. Αλήθεια τι έγιναν αυτές οι φωνές μέσα στο ΠΑΣΟΚ, τις σκέπασαν οι …Πάγκαλοι και οι Βενιζέλοι ή κάτι …φελλοί που επιπλέουν ακόμα και σήμερα, που υπέγραψαν τα πάντα και τώρα το παίζουν …αντίσταση;

Σε κάποιο σημείο στις απαντήσεις του προς το κοινό είπε: Στη διάρκεια της κατοχής,  4 προφίλ ανθρώπων διαμορφώθηκαν, ο αγωνιστής, ο νοικοκύρης, ο μαυραγορίτης και ο σαλταδόρος. Η Νέα Δημοκρατία είχε ρητορεία νοικοκύρη και  ήθος μαυραγορίτη και το ΠΑΣΟΚ ρητορεία αγωνιστή και ήθος Σαλταδόρου.

Συνεχίζω με την ομιλία του Μιχάλη Χαραλαμπίδη και για να μην …χαθούμε, επειδή αναμένονται πολλές ώρες για να ανέβουν όλα τα βιντεάκια στο youtube, εδώ θα μπουν όλα, σε αυτή την σελίδα και αν …βαριέστε να μπαινοβγαίνετε, επισκεφτείτε την μια και καλή το βράδυ, που ελπίζω να έχει ολοκληρωθεί. Απλά να σας πω ότι μετά τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις συμπολιτών μας -μίλησε και ο …αντιμνημονιακός Δήμαρχός μας και η βραδιά τελείωσε στης Ειρήνης του …Σαράντου. Ναι ήταν και από το ΚΚΕ στην εκδήλωση, αλλά ήταν και από το ΠΑΣΟΚ και αναρωτιέμαι αν ήταν από εκεί, ο νεαρός που μου έβαλε …χέρι, γιατί τράβαγα πολλές φωτογραφίες. Λέτε να ήρθε κρυφά από το κόμμα; Όχι τίποτε άλλο, μου χάλασε την διάθεση και το βιντεάκι που τράβαγα τον Τάσο τον Αριδά.

Ομιλίες τέλος -7+22 το απόγευμα- και νομίζω, ένεκα και Σαββατόβραδο, να συνεχίσω …ταχιά, με τις ερωτήσεις του κοινού και τα υπόλοιπα. 

6 σκέψεις σχετικά με το “Μακριά η χθεσινή νύχτα στην Κυπαρισσία. Τόλιος-Χατζηαντωνίου-Χαραλαμπίδης. Ότι καλύτερο έχω …γευθεί εδώ και πολλά χρόνια.”

  1. καλή και αγωνιστικη χρονιά!!!! έγραψες πάλι ….μπράβο! έτσι να συνεχίσεις και φέτος και γιά πολλά πολλά χρόνια ακόμα.α! θα το ξέχναγα: κάτι γιά φελλούς διάβασα,μα έτσι είναι οι φελλοί και τα σκ..τά επιπλέουν.καλή συνέχεια.

  2. Συγχαρητήρια στον τ.Δήμαρχο Αετού για την πρωτοβουλία.
    Βέβαια δεν ξεχνιούνται εύκολα οι «εναγκαλισμοί» και οι φιλοφρονήσεις του προς τους πασοκικούς βουλευτές του Νομού,το απαύγασμα της μηδαμινότητας,των ξεδιάντροπων του » ναι σε όλα»,αυτών που συνέβαλαν δραστικά στο να μπει η ταφόπλακα στην περιοχή μας.
    Επίσης πολλοί έπαινοι οφείλονται στον ακαταπόνητο bloger Δ.Γιαννόπουλο για την πληρότητα με την οποία εκάλυψε την εκδήλωση.
    Υ.Γ Δεν έχω διαβάσει ακόμα την «τοποθέτηση» επί του θέματος του συνήθως λαλίστατου και πολυγραφότατου κ.Μπάλτα.
    Τί συμβαίνει λοιπόν,δεν είστε πλέον αντιμνημονιακός κ.Μπάλτα;
    Α,ξέχασα τώρα συγκυβερνάμε!
    .

    1. Κύριε Αποστολόπουλε,
      σας ευχαριστώ που παρακολουθείτε με ενδιαφέρον τη δημοσιογραφική μου δραστηριότητά σε αυτό τον ιστότοπο,με τιμούν ιδιαίτερα οι διαπιστώσεις που κάνετε. Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι από που προκύπτει η …υποχρέωσή μου,(όπως εσείς στο σχόλιό σας,αφήνεται να εννοηθεί ότι έχω),να τοποθετηθώ σε σχέση με το θέμα της ανάρτησης αυτής.

      Νίκος Μπάλτας

  3. Γιατί τον …πειράζεις τον φίλο μου τον Νίκο; Είσαι σίγουρος για το τι … πρεσβεύει; Όσο για τους …εναγκαλισμούς, με προηγούμενους μπορεί, με τους νυν, αμφιβάλλω.

Σχολιάστε