ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΕΥΑ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ       ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑΑποτέλεσμα εικόνας για ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού, να πάρουν με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες αποφάσεις για απεργία στις 8 Νοέμβρη, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, ανταποκριμνόμενο στο κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας  του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι πρέπει να μπουν στη μάχη όλα τα διοικητικά συμβούλια, να οργανώσουν την προετοιμασία της απεργίας, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο, περιοχή και χώρο δουλειάς.

Την Πέμπτη 27/9/2018 συνεδρίασε το ΔΣ του Σωματείου μας με θέμα την υλοποίηση της απόφασης για κλιμάκωση της πάλης, με πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση. Συζητήσαμε όλα τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να έχει επιτυχία η πανελλαδική απεργία και καλούμε σε σύσκεψη, τα ΔΣ και τους συνδικαλιστές του Νομού μας, για  να οργανώσουμε από κοινού  την δράση μας  για την επιτυχία της απεργίας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Οκτώμβρη και ώρα 7 σε αίθουσα του εργατουπαλληλικού κέντρου Καλαμάτας.

Το ΔΣ του Σωματείου σημειώνει:

«Ήρθε η ώρα να βγούμε οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο. Να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μη δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Κανείς δεν θα λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας με το σύνθημα: “Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων”.

Μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον».

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Σχολιάστε