Η 184η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης γιορτάστηκε χθες στο Ανω Ψάρι Οιχαλίας.

Εορτάστηκε η 184η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης

 Γράφτηκε από την  

Εορτάστηκε η 184η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης

Χθες το πρωί εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο ναό Αγίου Δημητρίου στο Ανω Ψάρι Οιχαλίας στη μνήμη των πρωταγωνιστών της Μεσσηνιακής Επανάστασης Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα. Στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων μπροστά στο σπίτι του Γιαννάκη Γκρίτζαλη και ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον απόγονο του ηρώα και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Ιωάννη Ψυχάρη. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ανω Δωρίου και με παραδοσιακούς χορούς από το Σύλλογο Γυναικών Δωρίου “Οι Δωριείς”.
Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος και η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα.

One thought on “Η 184η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης γιορτάστηκε χθες στο Ανω Ψάρι Οιχαλίας.”

  1. Τιμή και δόξα στο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, στον Οδυσσέα Ανδρούτσο, στον Γεώργιο Καραϊσκάκη, στον Γιαννάκη Γκρίτζαλη και στον Άρη Βελουχιώτη που έδωσαν τη ζωή τους για τους κοινωνικο-απελευθερωτικούς αγώνες.

Σχολιάστε