Γράφει για το νοσοκομείο Κυπαρισσίας ο κ. Σαρδέλης Σωτήρης -Παιδίατρος.

Υπηρετω στο ΓΝ ΚΥ Κυπαρισσιας εικοσιπεντε χρονια και ειμαι δ/ντης της παιδ/κης κλινικης.

Διαβαζοντας προσεκτικα στο διαδικτυο τις προτασεις του τεχνοκρατη υγειας κ.Λιαροπουλου που βαζει στο ιδιο τσουβαλι ολα τα ΓΝ-ΚΥ της Ελλαδος και προτεινει την μετατροπη τους σε ΚΥ-μον. βραχειας νοσηλειας με απωτερω στοχο την εξοικονομηση πορων εχω να παρατηρησω και να προτεινω τα ακολουθα.

Ενοειται οτι στοιχειωδης επιβεβαιωση του ορου διαβουλευσης ειναι η αναγνωση της προτασης.Παρατηρω εαν και λέει οτι ελαβε υποψην τις αποστασεις το νοσοκομειο κυπ/σιας απεχει τουλαχιστον 65χιλ απο την Καλαματα.

Αυτο με κανει να πιστευω οτι δεν ελαβε υποψην τις αποστασεις. Κατα την γνωμη μου προτου εφαρμοσεις μια καινοτομια τουλαχιστον στο χωρο της υγειας δουλευεις πιλοτικα την καινοτομια για τουλαχιστον ενα χρονο για να αντλησης τα αναγκαια συμπερασματα.

Εδω εχουμε τελεσιγραφο [λαικα]. Προτασεις: Το νοσ/κομειο Κ/σιας δαπανα 8.000.000ευρω το χρονο εκ των οποιων 4.000.000 για μισθους και 4.000.000 λειτουργικα εξοδα. Εισπρατει 4.000.000 απο νοσηλεια και εισητηρια εξετασης στα εξωτ- ιατρεια. Αρα ειμαστε μειον 4.000.000ευρω.

Το ελλειμα αυτο μπορει να καλυφθει με κερδη που θα προκυψουν : α]εφαρμογη ηλεκτρονικης συνταγογραφησης β]αυξηση στην τιμη κοστους των εργαστηριακων εξετασεων γ]ο κοσμος ειναι προθυμος να πληρωσει νοσοκομειακοσημο 100ευρω τον χρονο διοτι θα ξερει οτι αυτο θα πηγαινει στο νοσοκομειο και πουθενα αλλου, εαν αυτο θα εισπρατεται μεσω λογ. νερου ή Δεη. Ειναι ευκολο να το φτιαξουμε δ] σε αποσταση 35χιλ εχουμε την μεγαλη τουριστικη μοναδα Κοστα Ναυαρινο. Πιστευω οτι η υπαρξη του νοσοκομειου μας ειναι ζητουμενο για τον τουριστα.

Πριν τρεις ημερες αρχισε την λειτουργια του υποσταθμος του ΕΚΑΒ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ 15χιλ μακρια απο το νοσοκομειο μας με 6μελη στελεχωση απο διασωστες . Μπραβο σας! Αλλα αλλοιμονο σας εαν ειναι η πρωτη ενδειξη για να μεταφερεται ο κοσμος στην Καλαματα. Και τωρα θα σας μιλησω λιγο συναισθηματικα και επιτρεψτε μου την φραση προφητικα. Το νοσοκομειο Κυπαρισσιας ειναι δωρεα του συμπατρριωτη μας κ, ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ 1946 ΚΑΤΟΧΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟΤΕ……

2011 ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ?????? Λειτουργει μοναδα τεχνητου νεφρου δωρεα, εκσυγχρονιστηκαν τα χειρουργεια δωρεα, κινειται ασθενοφορο δωρεα!!!!! Και να σου πω την τελευταια πρωτη κυριε Λιαροπουλε, οι ανθρωποι δεν ειναι αριθμοι κυριε Λιαροπουλε και κυριε υπουργε. Οταν αρρωστησω εγω, ο πατερα σου ,το παιδι μου και αυτο θα συμβει σε καθε συμπατριωτη μου, θελουμε να νοσηλευτουμε και να κλεισουμε τα ματια μας ΕΔΩ στον τοπο μας. Και το προφητικο: Μπορειτε να φαντασθειτε να συρρεουν ολα τα περιστατικα απο τροχαια ,πνευμονιες, εγκεφαλικα στην Καλαματα ή στην Τριπολη!! Χαμος!!

Αλλα εσεις κυριε Λιαροπουλε που να το αντιληφθειτε??? Σε 10 λεπτα θα σας μεταφερουν στην λουξ κλινικη με τους καλυτερους γιατρους. Εξ αλλου δεν θα δυσκολευθειτε να πληρωσετε. Εμαθα 5.000.000 ευρω ηταν η αμοιβη σας για την οικονομοποιηση του ΕΣΥ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ… ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ: ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΣΗΜΟ ΩΣ ΤΟΠΙΚΟ ΕΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
– ΥΓ: Η μεταφορα των ασθενων στην Καλαματα ή Τριπολη θα κοστιζει πολλαπλασια απο οτι η θεραπεια τους εδω, συν τα εξοδα των συνοδων. Επιπλεον θα εξαφανιστουν οι δωρεες των συμπολιτων μας που τοσο βοηθησαν στην υπαρξη του νοσοκομειου μας
Κυπαρισσια 6/7/11
Σαρδελης Σωτηρης -Παιδιατρος

Σχολιάστε