Εικόνες

4-10 ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ. 5η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ. ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας προσκαλούμε να επισκεφτείτε την εμποροπανήγυρη στο Μελιγαλά από τις 4/9έως 10/9, καθώς και την 5η

Έκθεση Τοπικών Προϊόντων που διοργανώνει ο Δήμος Οιχαλίας με την συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων, συλλόγων και φορέων.

Επίσης με την ευκαιρία της τοπικής εορτής Γενέσιου της Θεοτόκου σας καλούμε να παρευρεθείτε την :

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

19:00 Εσπερινός στον Ιερό Ναό Γενέσιον της Θεοτόκου

19:45 Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας με τη Συμμετοχή κλήρου – λαού

και συνοδεία Φιλαρμονικής Δήμου μας.

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

7:00 π.μ. Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Γενέσιον της

Θεοτόκου.

Εκ του Δήμου

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΗ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

ΕΚΠ: Συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι ενάντια στην έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charle de Gaulle

17 Μαρ 2022 | 15:17

Αεροπλανοφόρα Cavour (550), Harry S.Truman_(CVN-75) και Charles de Gaulle (R91)
Φώτο αρχείου: Αεροπλανοφόρα Cavour (550), Harry S.Truman_(CVN-75) και Charles de Gaulle (R91)

«Δίνουμε βροντερό “παρών” στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ) την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 18.30 στο Πασαλιμάνι ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και την έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Σαρλ Ντε Γκωλ” (Charle de Gaulle) στον Πειραιά», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής

«Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στέκεται αλληλέγγυο στους λαούς που έχουν βρεθεί στο μάτι του πολέμου για πάνω από τρεις βδομάδες, στους εκατομμύρια πρόσφυγες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την χώρα τους.

Οι λαοί της Ουκρανίας, της Ρωσίας αλλά και των υπόλοιπων χωρών που οι κυβερνήσεις τους αποφασίζουν να τους μπλέξουν με όλους τους τρόπους σ αυτόν τον πόλεμο δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους.

Ο πόλεμος που μαίνεται εδώ και μέρες στην γειτονιά μας είναι η συνέχεια της «ειρήνης» με άλλα βίαια μέσα. Οι ανταγωνισμοί που εκφράζονται στην περιοχή της Ουκρανίας για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των πηγών ενέργειας, των δρόμων εμπορίου και τον καθορισμό των σφαιρών επιρροής μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται καθημερινά δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά.

Η εργατική τάξη στην Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να στοιχηθεί πίσω από τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστή. Τα συμφέροντα των εργαζομένων βρίσκονται απέναντι από τις επιδιώξεις και τους στόχους όλων αυτών που σήμερα διεξάγουν τον πόλεμο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι να γίνονται κιμάς στα κανόνια τους.

Οι εργαζόμενοι στην χώρα μας και παντού πρέπει να στρέψουμε την πάλη μας ενάντια στις πολιτικές που καθημερινά χτυπάνε τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, στην εκπαίδευση. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν στο γύψο οι αγώνες ενάντια στην ακρίβεια, στην ανεργία, στην υπογραφή ΣΣΕ. Αντίθετα χρειάζεται ενίσχυση τους για την άμεση ανακούφιση του λαού από τις επιπτώσεις της κρίσης και του πολέμου που μαίνεται.

Τα συμφέροντα του λαού μας δε βρίσκονται στην βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Βρίσκονται στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς. Έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις για την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας. Διαχρονικά έχουν δώσει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών.

Σ αυτό το πλαίσιο καταγγέλλουμε την άφιξη τις επόμενες μέρες στον Πειραιά του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ», που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου μαζί με το αμερικάνικο «Χάρρυ Τρούμαν» και δεκάδες υποστηρικτικά πλοία. Είναι ανεπιθύμητοι!!! Ο Πειραιάς είναι λιμάνι των λαών και όχι του πολέμου και των ιμπεριαλιστών. Η συμμετοχή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ μόνο δεινά μπορούν να φέρουν στο λαό μας μιας και γινόμαστε μαγνήτης επιθέσεων στους ανταγωνισμούς που δεν αφορούν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό του Πειραιά, να αντιπαλέψει αυτή την πολιτική. Καλούμε τα σωματεία μέλη μας, άμεσα, μαζικά, μαχητικά να πούμε:

  • ΌΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας από αυτόν και τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας».