Ιωάννης Μερκούρης: Κύριε Δήμαρχε. Τέσσερις προσκλήσεις χρηματοδότησης, που αν είχατε ενδιαφερθεί…

Και όμως έτρεξαν πολλές ……

Κύριε Δήμαρχε

Τριφυλία: Συσσωρεύονται σκουπίδια παντού, σε 3 μέρες κανονικά η αποκομιδή λέει ο Κουτρουμπής - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22-01-2022,μιας συνεδρίασης με υπαναχωρήσεις από την πλευρά σας, αναφέρθηκα σε προγράμματα χρηματοδότησης που έτρεξαν κατά τη διάρκεια της θητείας σας και δεν αξιοποιήσατε κανένα από αυτά. Ο λόγος που τα αγνοήσατε είναι προφανής :η εξεύρεση χώρου,οι αδειοδοτήσεις και η εξασφάλιση όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων είναι διαδικασίες δύσκολες και χρονοβόρες, ενώ δύο και πλέον χρόνια Δήμαρχος δεν ασχοληθήκατε με το σοβαρό αυτό θέμα. Η κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ),στο χώρο του Βιολογικού Κυπαρισσίας ήταν και είναι η εύκολη και γρήγορη λύση στο «σχεδιασμό» σας (χώρος ιδιοκτησίας Δήμου, ρεύμα, νερό και εύκολη πρόσβαση).

Αυτοί είναι οι λόγοι που δεν εξετάζετε καν το ενδεχόμενο δημιουργίας  ΣΜΑ και στην άλλη προτεινόμενη θέση στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου. Οι ισχυρισμοί ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει αποκατασταθεί είναι ανίσχυροι και έωλοι. Η χωματερή του Αλιμακίου έχει αποκατασταθεί και όμως εκεί ο Δήμος εξακολουθεί να εναποθέτει τα απορρίμματα!!!  Όπου μας εξυπηρετεί επικαλούμαστε το Τοπικό Σχέδιο, όπου όχι το αγνοούμε. Στο ΤΟΣΔΑ προτείνονται πολλές δράσεις και προμήθειες για τις οποίες δεν έχετε πράξει το ελάχιστο!!!

Αρκεστήκατε στην παρουσίαση κάποιων ΣΜΑ άλλων Δήμων,τελείως όμως διαφορετικούς από αυτόν που χρειάζεται ο Δήμος μας, προβάλλοντας βίντεο του 2013!! Επιμελώς όμως αποφύγατε να προγραμματίσετε και να σχεδιάσετε μία ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας. Είναι προφανής πλέον σε όλους η αδικαιολόγητη καθυστέρηση αντιμετώπισης του προβλήματος. Το μόνο ερώτημα είναι αν αυτή υπηρετεί και κάποια σκοπιμότητα.

Παραθέτω,ενδεικτικά,τέσσερις (τουλάχιστον) προσκλήσεις που ήταν ενεργές επί ημερών σας και αφορούσαν στο ΕΣΠΑ 2014-2020 / Ε.Π.Υ.Μ.Ε.ΠΕ.Ρ.Α.Α:

1. Ωρίμανση έργων διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων ΟΠΣ 3984: από 1-6-2020 μέχρι 2-7-2021.

2. Δράσεις διαχείρισης βιοαποβλήτων ΟΠΣ 3658:από 2-9-2020 μέχρι 2-8-2021, τέσσερις παρατάσεις.

3.Δημιουργία ΣΜΑ ΟΠΣ 4099: από 30-4-2020 μέχρι 2-8-2021 (δύο παρατάσεις).

4. Δημιουργία πράσινων Σημείων ΟΠΣ 4115: από 30-6-2020 μέχρι 2-8-2021,δύο παρατάσεις.

Τέσσερις προσκλήσεις χρηματοδότησης, που αν είχατε ενδιαφερθεί, όπως τόσοι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα, θα είχε εξασφαλίσει ο Δήμος μας όλες τι αναγκαίες Υποδομές και Εξοπλισμό για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων του.

Στις προσκλήσεις του ΥΜΕΠΕΡΑΑ δεν ανταποκριθήκατε!! Στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΊΤΣΗΣ» και τα προγράμματα του Πράσινου Ταμείου(2019-2021) υπήρχαν δυνατότητες για προτάσεις ανακύκλωσης,διαλογής στην πηγή,πράσινα σημεία,κομποστοποίηση, που πολλοί Δήμου αξιοποίησαν, αλλά εσείς προτιμήσατε άσκοπες αναπλάσεις.

Άνοιξαν και έτρεξαν επίσης και άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως LIFE και ΗORIZON που είχαν σχετικές προσκλήσεις. Ασχοληθήκατε περισσότερο με τις πλατείες και όχι με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Δεν αξιοποιήσατε, τέλος,τη δυνατότητα συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) που δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να αναπτύξουν ΚΔΑΥ,δίκτυο συλλογής,εγκαταστάσεις, εξοπλισμό,απορριμματοφόρα,κάδους και υποστήριξη για ανάπτυξη πλήρους δικτύου ανακύκλωσης.

Κύριε Δήμαρχε

Στη συνεδρίαση της 22-1-2022 του Δημοτικού Συμβουλίου καμία απόφαση δεν πάρθηκε και αναρωτιέμαι προς τι η έκτακτη συνεδρίαση; Οφείλετε να φέρετε το θέμα στο σώμα, το οποίο να αποφασίσει για την επικαιροποίηση του ΤΟΣΔΑ ή την τροποποίηση αυτού.Οφείλετε να καταθέσετε ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Τριφυλίας, ώστε κι εμείς, αλλά και η τοπική κοινωνία να ενημερωθεί. Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και δυστυχώς δεν το αντιμετωπίζετε έτσι, ούτε λύνεται με το «αποφασίζουμε και εκτελούμε μονομερώς». Ως Δημοτική Αρχή,οφείλετε να πάρετε πρωτοβουλίες και το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει. Η αναζήτηση δασικού χώρου έρχεται πολύ όψιμα και μάλλον εντυπώσεις θέλετε να δημιουργήσετε μετά τις αντιδράσεις.

One thought on “Ιωάννης Μερκούρης: Κύριε Δήμαρχε. Τέσσερις προσκλήσεις χρηματοδότησης, που αν είχατε ενδιαφερθεί…”

 1. Να θυμίσω 5ος 2016, σχετικά και να πώ «καιρός κάνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια» Δυστυχώς για τα «βατράχια», καθώς παλεύουν οι ελέφαντες!!!!
  Καλημέρα σας
  Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά σε όλες/ους
  Μετά τις Άγιες ημέρες και την Ανάσταση του Κυρίου (βοήθειά μας),
  η καθημερινότητά μας.
  – Να χαιρετίσουμε το «κλείσιμο» με άσφαλτο, μέρους των της αποχέτευσης και να ευχηθούμε την ταχεία ολοκλήρωση του έργου (αυτονόητο?), έρχεται καλοκαίρι!!!
  – Να εκθέσουμε και πάλι το χάλι με τα σκουπίδια. Ενδεικτικά στις συνημμένες φωτογραφίες (4/5/2016) από Γλυκορρίζι (129-130) και Καμάρι (131-132), με φόντο τις Εκκλησίες. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!!
  – Να επαναφέρουμε το θέμα του Πλάτανου στο «πούσι»(133), μετά από ενάμιση μήνα «περιμένει» το «θύμα» του. Αλήθεια ποιός θα κλαίει πάνω από το χυμένο γάλα? (σχετική φωτογραφία)
  – Να καυτηριάσουμε (αυστηρό?), την ανυπαρξία ουσιαστικά επικοινωνίας των αρμοδίων Υπηρεσιών και την έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού, στο να απαντούν σε επιστολές-σχόλια κλπ, έστω και τυπικά αφού δεν μπορούν με ουσία (έργα)!!!!
  Μήπως ενοχλεί η κοινοποίηση στο kopanakinews??
  Προς τί το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Δήμου Τριφυλίας ???
  Για τις φανφάρες τους τίτλους και τις υπογραφές για τα πανηγύρια??
  – Συγχωρείστε μου το ύφος, αλλά ατυχώς για όλους μας, όλα τα επίπεδα Διοίκησης εφαρμόζουν τον ίδιο «κανόνα» :
  «Δεν κάνεις, δεν μιλάς, δεν απαντάς, στο τέλος θα βαρεθούν!!!!!» ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ & Περαστικά μας!!!
  Ν. Καρακωνσταντής
  6974393911

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s