Δημήτρης Δριμής, με αφορμή τη νέα φωτιά στο Αλιμάκι.

Δριμής για τη φωτιά στα σκουπίδια στο Αλιμάκι

 Γράφτηκε από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δριμής για τη φωτιά στα σκουπίδια στο Αλιμάκι

«Ανεπαρκή και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον» χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή Τριφυλίας ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας” Δημήτρης Δριμής, με αφορμή τη νέα φωτιά στο Αλιμάκι.

Σε παρέμβασή του με τίτλο «Φωτιά στο Αλιμάκι! Ευτυχώς που τηρείται η νομιμότητα» ο κ. Δριμής αναφέρει:

“Τη Δευτέρα 23-8-2021 δημοσιεύσαμε κείμενο με τίτλο: «Ανεπαρκείς διοικητικά! Επικίνδυνοι περιβαλλοντικά» αναφερόμενοι στην τραγική διαχείριση των απορριμμάτων στο δήμο Τριφυλίας.

Καταλήγαμε ως εξής: «Ελπίζουμε, τέλος, η διοίκηση Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων να έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα πυροπροστασίας, ώστε να μην έχουμε νέα φωτιά στο Αλιμάκι, που ισοδυναμεί με υγειονομική βόμβα».

Τα μέτρα, προφανώς, δεν ελήφθησαν και η φωτιά έπιασε. Όπως, δυστυχώς, συμβαίνει κάθε χρόνο στο Αλιμάκι. Ακόμα και στην ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη, άνοιξη του 2007, στο Αλιμάκι τα σκουπίδια έκαιγαν, ενώ τον Ιούλιο του 2020 έκαιγαν κοντά ένα μήνα.

Η χωματερή στο Αλιμάκι καίγεται από την Κυριακή 17/10/2021. Τα σκουπίδια «χωνεύονται», το περιβάλλον δηλητηριάζεται, η ανθρώπινη υγεία επιβαρύνεται, οι άνθρωποι της περιοχής πνίγονται από τους καπνούς, η ποιότητα της αγροτικής παραγωγής της περιοχής, όπως το λάδι υποβαθμίζεται.

Υπενθυμίζουμε πως η χωματερή στο Αλιμάκι έχει αποκατασταθεί με εθνικά και ευρωπαϊκά χρήματα. Δίπλα, όμως, στην αποκατεστημένη χωματερή έχει δημιουργηθεί από τους προηγούμενους και συνεχίζεται και από τους σημερινούς διοικούντες, νέα παράνομη χωματερή. Όπως έχουν δημιουργηθεί και δύο νέοι παράνομοι μικροί ΧΑΔΑ ή «Σταθμοί Μεταφόρτωσης», όπως αρέσκεται να τους βαφτίζει η διοίκηση Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων, σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά.

Ανεπαρκείς και επικίνδυνοι, για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Υ.Γ. Διαχειριστήκαμε, οι συνεργάτες μου και εγώ ως δήμαρχος Αετού, το ΧΑΔΑ Κοπανακίου για 8 χρόνια. Φωτιά δεν έπιασε, όπως προκύπτει και από το αρχείο της Πυροσβεστικής Κυπαρισσίας”.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s