Παγώνουν για ΕΝΑ χρόνο τα Δημοτικά Τέλη στις  πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Οιχαλίας.

Το ΥΠΕΣ επιχορηγεί 17 πυρόπληκτους Δήμους αλλά όχι και το Δήμο Οιχαλίας

«Παγώνουν» για ΕΝΑ χρόνο τα Δημοτικά Τέλη στις  πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Οιχαλίας.

                              Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου!

Το ΥΠΕΣ επιχορηγεί 17 πυρόπληκτους Δήμους αλλά όχι και το Δήμο Οιχαλίας -  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑΡΡΟΣ

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Οιχαλίας από την πρώτη μέρα των καταστροφικών πυρκαγιών εκφράσαμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους και δώσαμε μαζί τους τη μάχη για να σώσουμε τα χωριά και τις περιουσίες, τις αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

Από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Καραθανασόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή, αποτελούμενο από τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Οιχαλίας και άλλα στελέχη, περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές της Άνω Μεσσηνίας και ανέδειξε τις εγκληματικές ευθύνες που έχει τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες, όσον αφορά τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών (καθαρισμοί, αντιπυρικές ζώνες κ.λπ.).

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ¨Ματάκι¨ στο Διαβολίτσι και η χρόνια εγκατάλειψή του, που θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στην παροχή νερού στα πυροσβεστικά μέσα, ζητήματα  που αν είχαν ληφθεί, θα μπορούσαν να έχουν περιορίσει σημαντικά τις καταστροφές.

Απαιτήσαμε να ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποζημιωθούν στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οι καταστροφές σε σπίτια, σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο καθώς και η απώλεια του εισοδήματος τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, ανέδειξε ότι πρέπει να παρθούν από τώρα μέτρα προστασίας από πλημμυρικά φαινόμενα, γιατί το ανάγλυφο της περιοχής είναι τέτοιο που ευνοεί τη δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων μετά τις πυρκαγιές.

Από την πρώτη στιγμή καλέσαμε τη δημοτική Αρχή και το δημοτικό συμβούλιο να πάρει μέτρα, ουσιαστικής στήριξης των κατοίκων και προτείναμε το πάγωμα των δημοτικών τελών στις πυρόπληκτες περιοχές για ένα χρόνο.

Στην 16η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Οιχαλίας, κάτω και από την πίεση των κατοίκων, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα το ¨πάγωμα¨ στο σύνολο των Δημοτικών τελών (Ηλεκτροφωτισμός, Καθαριότητα, ύδρευση),  για ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, για τις πυρόπληκτες περιοχές.

 Καλούμε την Δημοτική Αρχή να πάρει άμεσα μέτρα, και να δώσει εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου για την υλοποίηση αυτής της απόφασης χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να μην αψηφήσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, και να μην κρυφτεί πίσω από τις υπηρεσίες και τους προϊσταμένους για να μην προχωρήσει  στο «πάγωμα» των τελών.

Καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών για την υλοποίηση αυτής της απόφασης.

Υ.Σ. Να υπενθυμίσουμε πως η Δημοτική Αρχή πριν τέσσερις μήνες προχώρησε σε οριζόντια αύξηση των Δημοτικών τελών (πάνω από 30%) στο Δήμο Οιχαλίας παρά το γεγονός της καταψήφισης από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ρεϊτζόπουλος Κωνσταντίνος , Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Οιχαλίας

Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Οιχαλίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s