ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-ΜΕΣΣΗΝΗΣ-ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ».

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΦΙΔΑ

.com/img/a/

Οι αγροτικοί σύλλογοι Γαργαλιάνων, Μεσσήνης και Χανδρινού διοργανώνουν αγωνιστική κινητοποίηση (σήμερα) αύριο Πέμπτη 7-10-2021, στις 11 το πρωί, στο διοικητήριο Καλαμάτας, με τα αγροτικά τους μηχανήματα, για το θέμα της σταφίδας. Προσυγκεντρώσεις αγροτών θα γίνουν στις 9:30 το πρωί στην Καζάρμα και μια ώρα αργότερα στον κόμβο της Μεσσήνης.Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των προαναφερόμενων αγροτικών συλλόγων για τη σταφίδα, για την οποία γίνεται η κινητοποίηση, «σήμερα το πρόβλημα οξύνεται καθώς η φετινή παράγωγη προστίθεται στην ήδη συσσωρευμένη περσινή με αποτέλεσμα το μάρμαρο να το πληρώνουν οι παραγωγοί που έχουν να αντιμετωπίσουν από τη μια τους εκβιασμούς των εμπόρων που θέλουν να την αρπάξουν σε εξευτελιστική τιμή και από την άλλη τις ανοιχτές τιμές της ΠΕΣ».
Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
«ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ
Οι αγροτικοί σύλλογοι Γαργαλιάνων-Μεσσηνης-Χανδρινου καλούμε τους βιοπαλαιστές αγρότες σε αγωνιστική κινητοποίηση την Πέμπτη 7-10-2021 και ώρα 11:00 πμ στο διοικητήριο στην Καλαμάτα για το θέμα της σταφίδας.
Από τον περασμένο Μάρτιο είναι γνωστό στην κυβέρνηση ότι η σταφίδα αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω ότι η ΠΕΣ στον ανταγωνισμό της με άλλους μεταποιητές σταφιδέμπορους συγκέντρωσε μεγάλο όγκο της περσινής παραγωγής δημιουργώντας ένα “απόθεμα”. Σήμερα το πρόβλημα οξύνεται καθώς η φετινή παράγωγη προστίθεται στην ήδη συσσωρευμένη περσινή με αποτέλεσμα το μάρμαρο να το πληρώνουν οι παραγωγοί που έχουν να αντιμετωπίσουν από τη μια τους εκβιασμούς των εμπόρων που θέλουν να την αρπάξουν σε εξευτελιστική τιμή και από την άλλη τις ανοιχτές τιμές της ΠΕΣ.
Το πρόβλημα της σταφίδας έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα χρόνια σε όλα μας τα προϊόντα, όπως την ελιά Καλαμών, το λάδι, την πατάτα, τα κηπευτικά και το φιστίκι φέτος που πλέον πέφτει η τιμή του κάτω από το κόστος παραγωγής. Ταυτόχρονα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής με τα αγροτικά εφόδια να έχουν τρομερές αυξήσεις (λιπάσματα 40% αύξηση), το αγροτικό ρεύμα ακριβαίνει και το πετρέλαιο κυμαίνεται σε τιμές απαγορευτικές.
Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε παθητικά τον ξεριζωμό μας! Γι’ αυτό συνάδελφοι δίνουμε το αγωνιστικό «παρών» αύριο ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00, στο διοικητήριο με τα αγροτικά μας μηχανήματα.
Προσυγκεντρώσεις: ώρα 9:30πμ Καζάρμα- ώρα 10:30πμ στον κόμβο της Μεσσήνης.
Διεκδικούμε μαχητικά:

  • Να διασφαλιστεί η απορρόφηση της φετινής παραγωγής (2021) σε τιμή που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει εισόδημα επιβίωσης στους σταφιδοπαραγωγούς.
  • Να διασφαλιστεί η διάθεση του αποθέματος σε κρατικές δομές πχ σε στρατό, σχολεία, νοσοκομεία κλπ- με τιμές που να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση για τους σταφιδοπαραγωγούς μέλη της ΠΕΣ
  • Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής: Κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια-είδη πρώτης ανάγκης. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού τιμολογίου ρεύματος και των λαϊκών νοικοκυριών – καμία διακοπή αγροτικής-οικιακής παροχής.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ-ΜΕΣΣΗΝΗΣ-ΧΑΝΔΡΙΝΟΥ».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s