ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 Ιούνη! ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Μόνο χειρότερο γίνεται! Να μην περάσει!

ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10 ΙΟΥΝΗ- ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

Καλαμάτα – 10πμ – στην Πλατεία 23ης Μαρτίου

 Όλες και όλοι στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα! Στο υπάρχον αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν εξασφαλίσει οι επιχειρηματικοί όμιλοι απ’ όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να προσθέσει ένα νομοσχέδιο που θεμελιώνει γερά όλα τα μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία, επεκτείνει την ευελιξία και δυναμώνει την ένταση της εκμετάλλευσης.

Είναι ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους. Εξασφαλίζει στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου να βγει άθικτη και ενισχυμένη από τη νέα οικονομική κρίση, να ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις. Είναι μέτρα που εξασφαλίζει στους επιχειρηματικούς ομίλους ακόμα πιο φθηνούς, ευέλικτους, αναλώσιμους και αφοπλισμένους εργαζομένους.

Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος!

Το αντεργατικό νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια!

Να παραλύσει η χώρα από άκρη σε άκρη, από κλάδο σε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς! Οργανώνουμε τον αγώνα μας μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, στα εργοστάσια, στις βιομηχανικές ζώνες, στα γραφεία, στους χώρους εκπαίδευσης!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, όλες τις ζωντανές δυνάμεις του εργατικού-λαικού κινήματος και τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, να πάρουν την υπόθεση της απεργίας και της κλιμάκωσης των αγώνων, στα χέρια τους!

Να δυναμώσει ένα ενιαίο απεργιακό μέτωπο σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, που θα απαιτεί την απόσυρση εδώ και τώρα του αντεργατικού τερατουργήματος.

Κλιμακώνουμε τους αγώνες μας! Οι απεργίες του Νοέμβρη και της 6ης Μάη απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα όταν η ηγεσία της ΓΣΕΕ τις χαρακτήριζε γελοίες, οι μεγάλες κινητοποιήσεις εν μέσω πανδημίας για την προστασία της υγείας, οι κλαδικές κινητοποιήσεις που ξεσπούν τους τελευταίους μήνες, η κατά μέτωπο σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους, είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να αποτρέψει σχεδιασμούς, να  φέρει νίκες, είναι ο δρόμος της ελπίδας!

 Η κανονικότητα, ο εκσυγχρονισμός και πρόοδος δεν είναι η σύγχρονη σκλαβιά!

Απαντάμε αγωνιστικά σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους

στη βαρβαρότητα που θέλουν να μας επιβάλουν!

Στον πόλεμο τους απαντάμε με πόλεμο!

Oι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους, να προσπεράσουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία στη διάθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτικών ενώσεων. Όλους αυτούς τους μήνες έχει δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να στηρίξει τα κυβερνητικά μέτρα, για να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο σε συνθήκες νηνεμίας!

Αυτές τις μέρες καρφώνονται μόνοι τους, καθώς την ίδια στιγμή που ο Χατζηδάκης ανέφερε πως το περιεχόμενο του νομοσχεδίου το γνώριζαν όλοι πολύ καιρό πριν, η εργατοπατερίστικη ομάδα στην ηγεσία της ΓΣΕΕ αναγκάστηκε να ομολογήσει πως μέσα στο νομοσχέδιο εμπεριέχονται μέτρα και διατάξεις που δεν υπήρχαν σε πρωτύτερα σχέδια. Άρα και γνώριζαν και συνδιαμόρφωναν τα μέτρα αγκαζέ με την κυβέρνηση!

 Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Δεν υπάρχει βήμα πίσω για υποχώρηση!

Μπορούμε να φέρουμε τα πάνω-κάτω! Το απεργιακό κάλεσμα των σωματείων να φτάσει παντού, σε όλους τους κλάδους, σε κάθε εργασιακό χώρο.

Να μην επιτρέψουμε τη ραγδαία επιδείνωση της ζωής μας!

Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος για το περιεχόμενο του αντεργατικού εκτρώματος! Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι εργοδοτικές ενώσεις, όσο φτιασίδωμα προσπαθεί να του ρίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, το νομοθετικό έκτρωμα ΔΕ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ!

Να δυναμώσει ο απεργιακός αγώνας για:

§  Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα!

§  Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης, της ευελιξίας, του χτυπήματος των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, του παγώματος των μισθών, των νόμων που μετατρέπουν την ασφάλιση σε τζόγο. Να καταργηθούν οι απεργοκτόνοι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Αχτσιόγλου) και του χτυπήματος των διαδηλώσεων (νόμος Χρυσοχοΐδη), τα αντεργατικά μέτρα που πέρασαν με αφορμή την πανδημία.

§  Ζωή και δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.

§  Μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο!

Δε θα επιτρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα!

Είναι χρέος σε μας και στα παιδιά μας, είναι για το παρόν και το μέλλον μας, για τη ζωή μας!

Το χρωστάμε στις προηγούμενες γενιές εργατών που με θυσίες και αιματοβαμμένους αγώνες κατέκτησαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα που κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να τα τελειώσουν!

Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 Ιούνη!

Όλοι στην συγκέντρωση των συνδικάτων:

στις 10πμ στην Πλατεία 23ης Μαρτίου!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 Ιουνίου . Για το Δ.Σ Ο Πρόεδρος ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΦΑΒΒΑΤΑΣ

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας καλεί τους εργαζόμενους του δημόσιου καιιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση πουδιοργανώνουν το Ν.Τ. και τα σωματεία του δημοσίου, μαζί με εργατοϋπαλληλικάσωματεία του ιδιωτικού τομέα, την Πέμπτη, 10 Ιουνίου, στις 10.30 π.μ., στοΕργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Αγαπητοί συνάδελφοι, πριν από λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα τοαντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για τα εργασιακά, που σαρώνεικαι καταργεί στην πράξη εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών. Μεταξύάλλων διατάξεων καταργεί το 8ωρο και επιβάλλει εβδομάδα 50 ωρών εργασίαςμέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας, διαλύει το ΣΕΠΕ, ποινικοποιεί τησυνδικαλιστική δράση, περιορίζει έτι περισσότερο το δικαίωμα στην απεργία καικαταργεί τον εμβληματικότερο και ο φιλεργατικότερο νόμος της χώρας, το Ν.1264/82, με αποτέλεσμα το 90 % των απεργιών να κηρύσσονται παράνομες καικαταχρηστικές. Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι το αντεργατικό και αντιλαϊκόνομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τηςεργοδοσίας. Μπροστά σε αυτή την εργασιακή λαιμητόμο έχουμε την υποχρέωση νααντιδράσουμε, έτσι ώστε, ακόμα και αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί, να ακυρωθεί στηνπράξη. Το αίτημα το εργατών του Σικάγο για 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και8 ώρες ελεύθερο χρόνο είναι και πάλι επίκαιρο. Είναι χρέος σε μας και στα παιδιά μας, αλλά το χρωστάμε και στιςπροηγούμενες γενιές των εργατών που με θυσίες και αιματοβαμμένους αγώνεςκατέκτησαν και υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα, που η κυβέρνηση και οιεπιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να τελειώσουν. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Για το Δ.Σ Ο Πρόεδρος ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΦΑΒΒΑΤΑΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s