ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ

                                                        Κύριε Δήμαρχε

      Έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και ευτυχία στο Δήμο μας να λειτουργούν δυο Δημοτικές Φιλαρμονικές και μία του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Σύλλογος Φιλοπρόοδων Φιλιατρών - Filoproodoi Filiatron - Home | Facebook

Οι φιλαρμονικές αποτελούν και συγκροτούν το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής. Είναι μουσικά σχολεία που παρέχουν δωρεάν μουσική εκπαίδευση στις νέες και στους νέους. Αναπτύσσουν τον σεβασμό και την υποδειγματική συμπεριφορά των μαθητών.  Είναι ιδιαίτερη και σημαντική η συμβολή τους στην ανάπτυξη της μουσικής εκπαίδευσης ,της διατήρησης της  μουσικής παράδοσης αλλά και στην ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών και των συλλογικοτήτων. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη της φιλομουσίας και του πολιτισμού. Είναι μέσα  κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης μουσικών ,κοινωνικών και άλλων δεξιοτήτων για τη νέα γενιά. Καλλιεργούν την αισθητική ανάπτυξη των πολιτών.

φιλαρμονική Κυπαρισσίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

     Για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους χρειάζονται τη στήριξη και βοήθεια όλων μας, κυρίως και πρωτίστως του Δήμου .Οι φιλαρμονικές  λειτουργούν με δυσκολίες το διάστημα αυτό ,λόγω του covid19.  Αυτό οφείλεται στο ότι οι αίθουσες διδασκαλίας δεν έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για την παράδοση μαθημάτων. Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν τα απαραίτητα χωρίσματα με plexiglass για να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα.

      Εκτός από τη διαμόρφωση των αιθουσών διδασκαλίας οι μαθητές των φιλαρμονικών χρειάζονται μάσκες και αντισηπτικά. Η πολιτεία έχει επιχορηγήσει το Δήμο με σημαντικά ποσά, τα οποία μπορούν κα καλύψουν τις όποιες επιπρόσθετες δαπάνες για την αντιμετώπιση του ιού. Πρόσφατα ο Δήμος προμηθεύτηκε υγειονομικό υλικό(8.000 χειρουργικές μάσκες) ,δεν οφείλει  να το διαθέσει στις υπηρεσίες του ;

    Τελειώνοντας τη σύντομη αυτή παρέμβασή μου προτείνω να ενεργήσετε  για την εγγραφή των φιλαρμονικών στο Μητρώο του Υπουργείου Πολιτισμού. Μέσα από το Μητρώο θα υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησής τους από το ΥΠΠΟ.

                                                                      Με τιμή

                                                           Ιωάννης Μερκούρης

                                                           Δημοτικός  Σύμβουλος 

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΙΩΝ  Ο  ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ

                                                            Κύριε Δήμαρχε

       Ο Δήμος και γενικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως αυτόνομη διοικητική μονάδα οφείλουμε να δημιουργούμε καθημερινά όρους και προϋποθέσεις για μια πιο ολοκληρωμένη και ουσιαστική παρέμβαση για τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι ένα από τα θεμέλια της κοινωνίας που θέλει να έχει μέλλον.

Γ.Α.Ε.Τ ΔΙΩΝΑΣ: 2016

     Ο Δήμος οφείλει να συμβάλει στην ισότιμη και ισόρροπη ανάπτυξη του σχολικού ,μαζικού και του σωματειακού-ερασιτεχνικού αθλητισμού. Κοινωνική αναγκαιότητα η εξασφάλιση βασικών προϋποθέσεων για ενασχόληση τις ελεύθερες ώρες με τον αθλητισμό και την οργανωμένη άσκηση.

       Γνωρίζετε τη λειτουργία των αθλητικών σωματείων και συλλόγων στα όρια του Δήμου Τριφυλίας. Ένας από αυτούς τους Συλλόγους είναι ο ΔΙΩΝ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ, Γυμναστική Αθλητική Ένωση Τριφυλίας . Ένας σύλλογος που δραστηριοποιείται στην πόλη της Κυπαρισσίας και όχι μόνο ,εδώ και πολλά χρόνια, από το 1985. Ο Σύλλογος αυτός όπως και όλοι οι σύλλογοι και αθλητικά σωματεία λειτουργούν χάρις το μεράκι,  τις θυσίες  και τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων ανθρώπων ,συμπολιτών μας. Οι συνδημότες μας αυτοί έχουν πιστέψει στην προσφορά των συλλόγων προς τα μέλη τους ,τα οποία είναι νέα παιδιά. Όλα στηρίζονται στην εθελοντική συμμετοχή και προσφορά.

   Ο σύλλογος αυτός την τρέχουσα αθλητική περίοδο αγωνίζεται στη Γ Εθνική Κατηγορία. Αυτό όπως αντιλαμβάνεσθε δημιουργεί στη Γυμναστική Αθλητική Ένωση Τριφυλίας τεράστια λειτουργικά έξοδα (μετακινήσεις ,ρουχισμός κ,ά,). Έξοδα που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να καλυφθούν, μόνο, από τις συνδρομές των μελών. Τα έξοδα την περίοδο της πανδημίας ,δυστυχώς, έχουν πολλαπλασιασθεί.

    Η κείμενη νομοθεσία επιτρέπει την επιχορήγηση των αθλητικών συλλόγων ,που έχουν την έδρα τους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. «Η επιχορήγηση πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων από Δήμους αποτελεί μέσο για την εκπλήρωση των αρμοδιοτήτων τους στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού. Απώτερος σκοπός η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κοινωνιών  ». Ν.3463 άρθρο 202 παρ.1 « Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων » και Ν.4257/2014 άρθρο 38.

    Έχοντας ως δεδομένα τις ανάγκες του συλλόγου και το νομοθετικό πλαίσιο, παρακαλώ ,να εισαχθεί ως θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης.

                                                                              Με τιμή

                                                                   Ιωάννης  Μερκούρης

                                                                   Δημοτικός  Σύμβουλος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s