Κοινωνική αναλγησία η διακοπή παροχής νερού από τη  ΔΕΥΑΤ, του Δημήτρη Α. Δριμή.

Κοινωνική αναλγησία η διακοπή παροχής νερού από τη  ΔΕΥΑΤ

του Δημήτρη Α. Δριμή, επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας”Δ. Δριμής: Η απόφαση μεταφοράς έδρας της ΔΕΥΑΤ δεν μπορεί να ...

 Η ΔΕΥΑΤ χρωστάει στο δήμο Τριφυλίας 2 εκατ. ευρώ, περίπου ενώ πρόσφατα δανείστηκε άλλες 210 χιλ. ευρώ. Καθημερινά παρακρατεί ανταποδοτικά χρήματα των δημοτών που εισπράττει ως πολιτιστικό τέλος, αντί να τα επιστρέφει στο δήμο, όπως οφείλει. Ο δήμος εξακολουθεί να πληρώνει λογαριασμούς αντλιοστασίων που πρέπει να πληρώνει η ΔΕΥΑΤ. Και στις δύο περιπτώσεις υποκρύπτεται έμμεσος δανεισμός. Πράξη παράνομη και ηθικά επιλήψιμη.

Η διοικητική – οικονομική της λειτουργία πάσχει, ενώ το έργο της αναζητείται. Δεν υπάρχουν εργολαβίες συντήρησης των αντλιοστασίων, ούτε εργολαβίες αποκατάστασης των βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης. Οι αναθέσεις είναι αδιαφανείς και οι πληρωμές των συντηρητών, το σύνηθες, γίνονται με δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής. Το δίκτυο ύδρευσης της Κυπαρισσίας παραμένει με επιβλαβείς για την υγεία αμιαντοσωλήνες. Σε ολόκληρο το δήμο τα δίκτυα ύδρευσης και οι δεξαμενές δεν καθαρίζονται, δεν συντηρούνται και δεν απολυμαίνονται τακτικά. Η εικόνα των υποδομών ύδρευσης είναι κακή, ενώ η ταλαιπωρία των καταναλωτών, ειδικά στα Φιλιατρά, από τις απροειδοποίητες και πολύωρες διακοπές νερού είναι συνεχής. Περιορίζομαι σε αυτά. Για όσους γνωρίζουν, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.

Αυτή η εταιρία, λοιπόν, αφενός τρομοκρατεί πως θα κόψει το νερό σε καταναλωτές κατακαλόκαιρα και αφετέρου έρχεται τιμωρητικά και κόβει την παροχή νερού σε δημότες (ξεκίνησαν από Γαργαλιάνους και Φιλιατρά, όπως καταγγέλθηκε), που χρωστάνε δύο λογαριασμούς, ανεξάρτητα από το σοβαρό ή όχι ύψος της οφειλής τους. Σε ποιους, αλήθεια, στερούν το νερό; Σε μεγαλοοφειλέτες και σε στρατηγικούς κακοπληρωτές; Ή σε πολίτες με μικρή κατανάλωση που τα φέρνουν δύσκολα πέρα; Πρόκειται για θράσος απέναντι σε αδύναμους οικονομικά συμπολίτες.

Δεν θα μιλήσω με όρους αλληλεγγύης, δικαίου, ειδικής κατάστασης, αυτοδιοίκησης. Είναι ψιλά γράμματα. Θα μιλήσω αυστηρά χριστιανικά. Είναι, τουλάχιστον, ντροπή μέσα στο καλοκαίρι και στη δοκιμασία του κορονοϊού να κόβεται η πρόσβαση στο αγαθό του νερού, σε συνδημότες μας που έχουν ανάγκες. Είναι θλιβερό, όταν η χώρα βυθίζεται και οι δημότες αντιμετωπίζουν προβλήματα η ΔΕΥΑΤ αντί να αναδεικνύει το κοινωνικό της πρόσωπο να παριστάνει τον τσαμπουκά.  Η τρικέφαλη, πλέον, διοίκηση του δήμου να αναλάβει τις ευθύνες της. Να σταματήσουν τώρα τις διακοπές νερού και να διασφαλιστεί ένα ελάχιστο κυβικών νερού στις οικογένειες των καταναλωτών. Να μας γνωστοποιήσουν ποιοι είναι οι μεγαλοοφειλέτες και κακοπληρωτές και σε ποιους τα τελευταία 5 χρόνια έχουν διαγραφεί και μειωθεί λογαριασμοί, αλλά και κυβικά κατανάλωσης νερού.

Τα κοινοτικά συμβούλια οφείλουν να υπερασπιστούν τους αδύναμους συνδημότες τους, την ανταποδοτικότητα, τη δικαιοσύνη, τον ανθρωπισμό.

Ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί κάθαρση στη ΔΕΥΑΤ.

Του θυμίζουμε πως το ερώτημα “που πήγαν τα λεφτά, που πήγαν τα 2 εκ ευρώ;”,  πρέπει να απαντηθεί.

Εκτός και αν στους χώρους της ΔΕΥΑΤ ευδοκιμούν οι αρετές της αμνησίας και της συγχώρεσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s