ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΗΓΑΔΟΥΛΙΑΣ): ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΙ.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΙΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κοντινό πλάνο
Γιάννης Παρασκευόπουλος (Πηγαδούλιας), δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας με την “Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία”Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Τριφυλίας ...
Η αγροτική οδοποιία στο δήμο Τριφυλίας είχε εγκαταλειφθεί. Ένα χρόνο μετά την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής η εικόνα των αγροτικών δρόμων παραμένει κακή. Τα προβλήματα είναι έντονα σε όλα σχεδόν τα χωριά της ορεινής και ημιορεινής ζώνης. Αναφέρω
για παράδειγμα Αετό, Αγαλιανή, Μουριατάδα, Βάλτα, Πυργάκι. Τα ίδια παρατηρούνται και σε περιοχές υψηλής παραγωγικότητας, όπως τα Φιλιατρά.
Οι δρόμοι στο συνολό τους παραμένουν ασυντήρητοι και άκρως επικίνδυνοι, καθώς έχουν στενέψει από τα κλαριά και τα βάτα, για τους διερχόμενους αγρότες, κτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες περιουσιών.
Πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στον τύπο έχουμε θέσει το θέμα της συντήρησης και βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας.
Η απάντηση του κ. δημάρχου ήταν πως τα μηχανήματα του δήμου θα δώσουν λύση.
Δυστυχώς, δεν την έχουμε δει ακόμα.
Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην αγροτική οδοποιία.
Δεν πρέπει να απογοητεύουμε τους νέους αγρότες και κτηνοτρόφους, που έχουν μείνει στα χωριά μας και αγωνίζονται να ζήσουν.
Πρέπει να διευκολύνουμε όσους έχουν περιουσίες να μπορούν να τις επισκέπτονται και να τις φροντίζουν και να μην αφήνουμε να υποβαθμίζεται η αξία των ιδιοκτησιών.
Πρέπει να αποκατασταθεί η ασφάλεια των διερχομένων αυτοκινήτων και ανθρώπων.
Οι αγροτικοί μας δρόμοι επιβάλλεται να είναι σε άριστη κατάσταση, ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο, γιατί λειτουργούν και ως ζώνες πυρασφάλειας και προστασίας της φύσης.
Πρέπει να αξιοποιηθούν, οργανωμένα και όχι ρουσφετολογικά, σε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων τα μηχανήματα του δήμου, να διατεθεί μέρος της ΣΑΤΑ που αναλογεί, για τις ανάγκες των δημοτικών ενοτήτων και να αξιοποιηθεί και η εργολαβία του
ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ.
Θα πρέπει, επίσης, να έχουμε έναν αναλυτικό απολογισμό, από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, για τις εργασίες που έγιναν, σε κάθε χωριό και πόλη, με την περσινή μεγάλη εργολαβία των 300 χιλιάδων ευρώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s