Στο CIOFF η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας. Η 15η διοργάνωση του Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες», θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το δήμο.

Μεσσηνία: Στο CIOFF η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας

 Γράφτηκε από τον  

Μεσσηνία: Στο CIOFF η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας

Θετική εξέλιξη υπάρχει στο αίτημα εισδοχής ως μέλους του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας, το οποίο με θετική εισήγηση θα συζητηθεί στην επόμενη γενική συνέλευση.

Οσον αφορά τη 15η διοργάνωση του Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το δήμο.

Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε χθες από το Δήμο Τριφυλίας που αναφέρεται στο όλο ιστορικό της υπόθεσης και σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας την 26/7/2018 υπέβαλε αίτημα εισδοχής ως μέλους του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου των Οργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού & Παραδοσιακών Τεχνών (CIOFF), αφού το ΦΕΚ σύστασής της είχε ήδη υποβληθεί 6 μήνες πριν και λάβει θετική απάντηση ως προς τη δυνατότητα υποβολής του αιτήματος. Το αίτημα εντάχθηκε στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος την 24/11/2018 με θετική εισήγηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος και ο δήμαρχος Τριφυλίας προσκλήθηκε επίσημα να υποστηρίξει το αίτημα. Πλην όμως στη γενική συνέλευση ο προεδρεύων αυτής αυθαίρετα και ανεξήγητα με δική του απόφαση και όχι της γενικής συνέλευσης δεν επέτρεψε το θέμα να συζητηθεί, αμφισβητώντας τη δυνατότητα των Κοινωφελών Επιχειρήσεων των δήμων ως Ν.Π.Ι.Δ. να είναι μέλη του CIOFF, όταν ήδη δύο επιχειρήσεις δήμων (Ιωαννίνων και Βέροιας) με την ίδια νομική μορφή ήταν μέλη του. Το θέμα κατόπιν πιέσεων παραπέμφθηκε στο Διεθνές Νομικό Τμήμα του CIOFF και στη συνέχεια προς γνωμοδότηση από τους νομικούς του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος για να εξετασθεί κατά την ελληνική νομοθεσία. Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα στις 12/7/2019, μας γνωστοποίησε πως κατά την ελληνική νομοθεσία και το καταστατικό του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος, η Κοινωφελής Επιχείρηση μπορεί να αιτηθεί την εισδοχή της ως μέλους, αφού αναγνωρισμένα παρουσιάζει σχετική με τους σκοπούς του CIOFF δραστηριότητα. Κατόπιν της θετικής αυτής έκβασης το αίτημα εισδοχής μέλους της Επιχείρησης του δήμου μας, με την ήδη υπάρχουσα θετική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος θα συζητηθεί στην επόμενη γενική συνέλευση.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Μ.Ε.Σ.Κ. για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες», υπό την αιγίδα του CIOFF και σε αναμονή της απόφασης της γενικής συνέλευσης του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος, θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου την 15η διοργάνωση από 28/8 έως και 1/9, με την πεποίθηση ότι προάγει υψηλές αξίες, όπως η διασφάλιση, προώθηση και διάχυση του παραδοσιακού πολιτισμού και λαογραφίας, η ειρήνη και η συναδέλφωση των λαών».

Κ.Μπ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s