Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “ΤΡΙΦΥΛΙΑ – Από το Εγώ, στο Εμείς!”

Τριφυλία: Συνέργειες για αντιμετώπιση προβλημάτων και δημιουργία προοπτικής.

Πετυχημένη ήταν η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “ΤΡΙΦΥΛΙΑ – Από το Εγώ, στο Εμείς!” που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία και διοργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδοχείων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας με συνδιοργανωτές τους Εμπορικούς Συλλόγους Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών!
Όπως τονίστηκε, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρήσεων, καθώς και τη δημιουργία προοπτικής ανάπτυξης της Τριφυλίας, απαιτούνται, πρωτίστως, συνέργειες, κι αυτό, άλλωστε, ήταν το πρώτο θέμα που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Ακόμη, αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την ασφάλεια του πελάτη, την ψηφιακή εποχή, την εμπειρία του πελάτη, το θεματικό τουρισμό και τα καθημερινά προβλήματα της περιοχής της Τριφυλίας.
Ομιλητές ήταν οι Νατάσα Γλαράκη, Νίκος Μαλαπέτσας, Έλενα Γκίκα και Δημήτρης Τερζής και συντονίστρια η Μαρία Αλεξοπούλου.
Οι ομιλητές, με τη γνώση και την εμπειρία που διαθέτουν, μετέφεραν σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες της Τριφυλίας την πρακτική που ακολουθείται ώστε να υπάρχουν τα βέλτιστα αποτελέσματα.
Ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, Παναγιώτης Πούπουζας, μετέφερε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως από το 2013 η εγκληματικότητα στη Μεσσηνία συρρικνώνεται και τα νούμερα των κρουσμάτων φθίνουν, καθώς, όπως είπε, παρατηρούνται μόνο παραβατικές συμπεριφορές και όχι βαριά εγκληματικότητα, κι αυτό σημαίνει ότι η περιοχή είναι ασφαλής και για επισκεψιμότητα και για επενδύσεις, αλλά και για την ίδια την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Επίσης, για προγράμματα επενδύσεων μίλησε η εκπρόσωπος της EUROBANK, Ρόζη Αθανασίου.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου της Ένωσης Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας αναφέρεται: «Την Τετάρτη, 17 Απριλίου, διεξήχθη η πρώτη ημερίδα για το 2019 του Συλλόγου των Τουριστικών Καταλυμάτων της Τριφυλίας στην Κυπαρισσία με τίτλο “Από το Εγώ στο Εμείς” με τη συνεργασία και των Εμπορικών Συλλόγων των Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών. Είχαμε την ευκαιρία από εκλεκτούς ομιλητές να ενημερωθούμε για προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο μας και να προταθούν λύσεις. Ακόμα να μιλήσουμε για θεματικό τουρισμό ή καλύτερα για τουρισμό εμπειρίας, αλλά και για τρόπους που θα βοηθήσουν στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών για βελτίωση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή της τράπεζας Eurobank στην ενημέρωση και προώθηση των τραπεζικών προγραμμάτων για τα καταλύματα από την κα Αθανασίου Ρόζη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ομιλητές μας και τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας, ταξίαρχο κύριο Πούπουζα για τις παρατηρήσεις του στην ασφάλεια των καταλυμάτων μας και των φιλοξενουμένων».
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας και υποψήφιοι δήμαρχοι, Παναγιώτης Τσίγγανος (σ.σ. ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό στην έναρξη της εκδήλωσης), Στάθης Ανδρινόπουλος και Σωτήρης Μπακούρος και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Λεβεντάκης, καθώς επίσης η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και Παναγιώτης Κόλλιας και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με το συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα, Γιώργος Πετρουλάκης και Θανάσης Κυριαζής και, βεβαίως, οι πρόεδροι των τριών Εμπορικών Συλλόγων, Κυπαρισσίας, Δημήτρης Τερζής (σ.σ. ήταν και ομιλητής), Γαργαλιάνων, Κωνσταντίνα Γκλιάτα και Φιλιατρών, Σάκης Παπαγεωργίου.Του Ηλία Γιαννόπουλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s