ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΛΑΝΗ, πρώην Δημάρχου Αυλώνος, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών και κοινοτικών εκλογών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Φίλες και φίλοι Δημότες του Δήμου Τριφυλίας,

Ενόψει των επερχόμενων δημοτικών και κοινοτικών εκλογών, ένιωσα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, καθώς έχω υπηρετήσει, για δεκαετίες, με ιδιαίτερο σεβασμό το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Απόδειξη το σημαντικό έργο, που πραγματοποιήθηκε σε όλους τους τομείς αρμοδιότητας του δήμου στα πρώτα οκτώ χρόνια λειτουργίας του δήμου Αυλώνας, όπου διετέλεσα Δήμαρχος.

Δεν μπορώ να μείνω αδιάφορος στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Τριφυλίας. Ένα Δήμο αρκετά μεγάλο σε έκταση αλλά προικισμένο με τις καλύτερες προϋποθέσεις και προοπτικές ανάπτυξης, που δυστυχώς μένει στάσιμος.

Η αλήθεια είναι πως στα εννέα χρόνια λειτουργίας του Δήμου δεν υπήρξε υπεύθυνη διοίκηση. Δεν αξιοποιήθηκε το έμπειρο προσωπικό, απαξιώθηκαν οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων,  απαξιώθηκαν όλες οι σοβαρές υποδομές που υπήρχαν στους δήμους που συνενώθηκαν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λυθούν προβλήματα της καθημερινότητας. Η ευθύνη, φυσικά δεν πέφτει μόνο στους Δημάρχους αλλά και στα περισσότερα στελέχη τους.

Όσα αναφέρω τα έζησα στα πρώτα τέσσερα χρόνια του Δήμου μας, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου της μειοψηφίας. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και με τη σημερινή δημοτική αρχή.

Η τοπική αυτοδιοίκηση θέλει ανθρώπους υπεύθυνους με ήθος, ικανότητα, γνώση, σεβασμό στο θεσμό και όρεξη για δουλειά. Πρέπει να «βάζουν όλοι πλάτη», όπως λέει ο λαός. Με λογίδρια και κορώνες στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με αδιάφορα σφυρίγματα στη συνέχεια και στο τέλος να προσπαθούν να επιρρίπτουν την ευθύνη σε άλλους δεν παράγεται έργο.

Φίλες και φίλοι,

Στις επερχόμενες εκλογές υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες. Προσωπικά ξεχωρίζω την υποψηφιότητα του Δημήτρη Δριμή με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία».

Ο Δημήτρης Δριμής είναι άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, δοκιμασμένος και επιτυχημένος, με αξιόλογο έργο ως δήμαρχος Αετού. Είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε ως δήμαρχοι όμορων δήμων και πραγματοποιήσαμε σημαντικά διαδημοτικά έργα αξιοποιώντας προγράμματα. Ο Δημήτρης Δριμής διαθέτει εμπειρία και γνώση, αδαμάντινο ήθος, υπέρμετρο θάρρος, ικανότητα, ενέργεια και όρεξη να προσφέρει.

Στηρίζω, προσωπικά, την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική υποψηφιότητα του Δημήτρη Δριμή, με όση εμπειρία και γνώση διαθέτω, γιατί πιστεύω πως, αν στελεχωθεί σωστά, αποτελεί τη μόνη εγγύηση για να προκύψει η δημοτική αρχή που θα λειτουργήσει τον μεγάλο αλλά προνομιούχο δήμος μας θετικά για τους δημότες, τις πόλεις και τα χωριά μας.

Φίλες και φίλοι,

Όταν θα πάμε στην κάλπη να ξεχάσουμε κομματικές ταυτότητες και να λειτουργήσουμε με αίσθημα ευθύνης. Να εμπιστευθούμε ανθρώπους ικανούς και έμπειρους αυτοδιοικητικά, σοβαρούς και υπεύθυνους. Ώστε να προκύψει μια δημοτική αρχή που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα καθημερινότητας, από άκρη σε άκρη του δήμου, και να θέσει σε τροχιά ανάπτυξης ολόκληρο το δήμο Τριφυλίας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση σε όλους τους δημότες,

Ο πρώην δήμαρχος Αυλώνος

Γαλάνης Γεώργιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s