Τράπεζα Αλληλεγγύης δημιουργεί ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.

Τράπεζα Αλληλεγγύης δημιουργεί ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

 Γράφτηκε από τον  

Τράπεζα Αλληλεγγύης δημιουργεί ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας

Τράπεζα Αλληλεγγύης δημιουργεί ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας προχωρώντας σε μια ακόμη κοινωνική δράση, σχετική αυτή τη φορά με θέματα βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Αφορμή, όπως φαίνεται, στάθηκε η μεγάλη ανταπόκριση που υπήρξε από τον κόσμο της περιοχής στο κάλεσμα του συλλόγου για την παροχή βοήθειας στους πυρόπληκτους της Αττικής. Ετσι ο Εμπορικός Σύλλογος δημιουργεί την Τράπεζα Αλληλεγγύης που σε μόνιμη βάση πλέον θα μπορεί να παρέχει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη.

Σε σχετική χθεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια για συλλογή εμφιαλωμένου νερού και λοιπών αγαθών, αλλά και όσους συμμετείχαν στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για την ανακούφιση των πληγέντων συνανθρώπων μας από τις πυρκαγιές στη Δυτική Αττική τις ημέρες εκείνες. Ο σύλλογός μας κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει διοργανώσει και άλλες τέτοιες αντιστοίχου περιεχομένου δράσεις για συνανθρώπους μας που το είχαν ανάγκη, όμως το κύμα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε σε αυτήν μας την προσπάθεια ήταν άνευ προηγούμενου!

Η αλληλεγγύη από όλη την χώρα κάλυψε γρήγορα τις ανάγκες σε αγαθά που παρουσιάστηκαν στις πληγείσες περιοχές. Το γεγονός αυτό οδήγησε τον σύλλογό μας, πλην των πρώτων αγαθών που στάλθηκαν τις πρώτες δύσκολες ώρες, τα υπόλοιπα που συλλέχθηκαν να τα διοχετεύσει συστηματικά στον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έτσι ώστε να καλύψει ανάγκες τις οποίες αυτό έχει.

Οι μόνιμες ανάγκες στήριξης σε αγαθά τις οποίες έχουν σύλλογοι με κοινωνική δράση, φορείς ή και κατά περίσταση ομαδικά συνάνθρωποι μας, μας ώθησε να δημιουργήσουμε την Τράπεζα Αλληλεγγύης, μια τράπεζα η οποία θα διοργανώνει δράσεις οι οποίες θα αφορούν την κάλυψη βασικών αναγκών συνανθρώπων μας, που το χρειάζονται! Ηδη ο σύλλογός μας αναπτύσσει συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τον σκοπό αυτό και ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία και με άλλους συλλόγους με κοινωνική δράση για την καταγραφή αναγκών που αυτοί έχουν.

Ευελπιστούμε η αλληλεγγύη που όλοι μας δείξαμε προς τους συνανθρώπους μας το καλοκαίρι που μας αφήνει να μην ήταν περιστασιακή και ο καθένας μας να την δείχνει έμπρακτα και καθημερινά».

Κ.Μπ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s