Συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου και της Μαρίας Φαραντούρη στο λιμάνι της Καλαμάτας, για τα 100 χρόνια του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Τα 100 χρόνια γιορτάζει σήμερα 13 Ιουλίου το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

 Γράφτηκε από την  

Τα 100 χρόνια γιορτάζει σήμερα το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Πραγματοποιούνται σήμερα οι εκδηλώσεις του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και την ίδρυση της ΓΣΕΕ.

Από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο, σε εκδήλωση νομικής και πληροφόρησης απασχόλησης, εξειδικευμένοι νομικοί – σύμβουλοι του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, θα απαντούν, εντελώς δωρεάν, σε προσωπικά ερωτήματα εργαζομένων και ανέργων, σχετικά με το συνταξιοδοτικό σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, κ.α.), τα εργασιακά δικαιώματα και  ζητήματα απασχόλησης.

Το απόγευμα σε εορταστική εκδήλωση, στο αμφιθέατρο του Κέντρου “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”, από τις 6.30 έως τις 8.45, προβλέπονται: Καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρη Τσώνη. Εναρκτήρια ομιλία από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο. Ομιλία με θέμα  “100 χρόνια Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας”, από τον Παναγή Κουμάντο, πρώην μέλος του Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και πρώην δήμαρχο Καλαμάτας. Ομιλία με θέμα “Το μέλλον της Εργασίας”, από το Γιώργο Αργείτη, επιστημονικό διευθυντή ΙΝΕ ΓΣΕΕ, καθηγητή στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τιμητική βράβευση παλιών συνδικαλιστικών στελεχών, εκλέγμένων προέδρων και μελών προηγούμενων διοικήσεων, μέχρι το 1995, που βρίσκονται στη ζωή.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου και της Μαρίας Φαραντούρη στο λιμάνι της Καλαμάτας, στις 9 το βράδυ.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Οι 27 συνδικαλιστές που ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο ότι θα τιμηθούν, είναι ΟΙ: Πέτρος Τσαπραλής, Γιώργος Μπένος, Αντώνης Βιδάλης, Αλέξανδρος Μπακής, Παναγιώτης Θεοδώρου, Παναγιώτης Κορομηλάς, Παναγής Κουμάντος, Χαράλαμπος Λαζαρακόπουλος, Αλέξανδρος Τσαρμπόπουλος, Αναστασία Τριανταφύλλου, Γιάννης Μπούρας, Ελένη Τριανταφυλλίδη, Παναγιώτης Τσουμπράκος, Παναγιώτης Κατσαμπάνης, Γιάννης Χιώτης, Γιάννης Λυριτζής, Γρηγόρης Φουρναράκος, Χρήστος Γιαννουλέας, Περικλής Κολόζης, Γιάννης Μασουρίδης, Τάσος Κατσαρός, Γεώργιος Κώτσαρης, Γεώργιος Παπαγεωργίου, Γεώργιος Δημητρόπουλος, Γεώργιος Τσέκερης, Παναγιώτης Ψυλάκης, Γεώργιος Φράγκος.

Πέντε απ’ αυτούς, οι Π. Τσαπραλής, Μπ. Λαζαρακόπουλος, Γ. Λυριτζής, Γ. Χιώτης και Π. Κατσαμπάνης, έχουν υπογράψει την κοινή δήλωση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, με την οποία απορρίπτουν “τις καλοπληρωμένες φιέστες που οργανώνουν οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και του Ε.Κ. Καλαμάτας”.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s