Δευτέρα 28 Μαΐου: Aνακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Τριφυλίας.

Επίτιμος δημότης Τριφυλίας ανακηρύσσεται τη Δευτέρα ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Κυπαρισσία για να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος, ενώ σε ειδική τελετή θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Τριφυλίας.
Στις 10.00 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αφιχθεί στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος. Θα ακολουθήσει επίσημη πομπή, απόδοση στρατιωτικών τιμών και δοξολογία στον ιερό ναό. Στις 10.30 π.μ. θα γίνει εκκίνηση της λιτάνευσης της ιεράς εικόνας από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος με κατάληξη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως. Τη λιτανεία θα συνοδεύσουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας και οι μαθητές των σχολείων της πόλης. Μετά την άφιξη στον ιερό ναό θα τελεστεί η απόλυση. Στις 11.30 π.μ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει επίσκεψη στο Δημαρχείο Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, όπου θα του γίνει παρουσίαση της τοπικής φορεσιάς, χειροποίητου αντιγράφου του πρωτοτύπου ευρισκομένου στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο του Ναυπλίου, όπως και των Φύλλων Εφημερίδων της Κυβέρνησης για την ιστορική πορεία της Τριφυλίας.
Στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία, «Αλέκος Παπαδόπουλος», θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Τριφυλίας. Προσφώνηση δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα. Ανάγνωση της απόφασης περί ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Τριφυλίας από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, Ιωάννη Καλκαβούρα. Επίδοση της απόφασης και τιμητικής πλακέτας μετά του «κλειδιού» του Δήμου από το δήμαρχο. Αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Στις 12.30 επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ιερά Μητρόπολη και υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Χρυσόστομο. Στη 13.00 μετάβαση στο κατάστημα εστίασης «Άμμος». Γεύμα παρατιθέμενο προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας από το δήμαρχο Τριφυλίας. Στις 14.30 αναχώρηση κ. Παυλόπουλου για τον Μυστρά.
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s