5 λαμπρά μυαλά που καταδικάστηκαν σε θάνατο. Σωκράτης, Σενέκας, Γαλιλαίος, Ιωάννα της Λωραίνης, Τζορντάνο Μπρούνο.

Κατά τη διάρκεια των αιώνων, πολλοί επιστήμονες διώχθηκαν, λογοκρίθηκαν και μάλιστα καταδικάστηκαν σε θάνατο, για την υπεράσπιση των ιδεών τους, που ήταν σε αντίθεση με τα θρησκευτικά και κοινωνικά δόγματα που ήταν σε ισχύ.

Χιλιάδες στοχαστές που έφερε λίγο φως σε σκοτεινούς καιρούς, θεωρούνται εγκληματίες και έτσι έπρεπε να πληρώσουν με την μεγαλύτερη δυνατή τιμή: Με τη ίδια την  ζωή τους. Δείτε τι και τα γιατί τους:

5 – Σωκράτης Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Σωκράτης

Σωκράτης  έζησε σε μια εποχή μεγάλης ηθικής παρακμή στην Ελλάδα. Ο ίδιος περιέγραψε τα τρέχοντα προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά και δίδαξε ελεύθερα στους νέους , τονίζοντας τη σημασία της …μαιευτικής. Κύριος μαθητής του ήταν ο φιλόσοφος Πλάτωνας.

4 – ΣενέκαςΑποτέλεσμα εικόνας για Σενέκας

Σενέκα είναι γνωστό ότι ήταν ένα από τα πιο φημισμένα δικηγόροι, συγγραφείς και διανοούμενοι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Είχε μεγάλη επιρροή στην κατάσταση, αλλά μια φήμη που δεν έχουν ακόμη αποδειχθεί από την ιστορία τον έκανε σε εξορία, όπου και έγραψε τα πιο σημαντικά πραγματείες σχετικά με την ύπαρξη και τη φιλοσοφία.

Επηρεασμένος από Agrippina, η μητέρα του Νέρωνα, Σενέκα έγινε σύμβουλός του και γρήγορα κατηγορήθηκε από Νέρωνα της συνωμοσίας, επειδή διαφώνησε με τον τρόπο που τα πράγματα που έπαιρναν. Σενέκα καταδικάστηκε σε υποβοηθούμενη αυτοκτονία, αφού έκοψαν δικά τους καρπούς του.

3 – Galileo Galilei

Αποτέλεσμα εικόνας για γαλιλαιος

Ο Ιταλός αστρονόμος Γαλιλαίος είχε σχεδόν καταδικάστηκε σε θάνατο από την Καθολική Εκκλησία για να πούμε ότι η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο. Galileo έπρεπε να αρνηθεί το αίτημα να ξεφύγουν από την φωτιά έτσι θα μπορούσε να συνεχίσει το έργο του στον τομέα της επιστήμης.

2 – Ιωάννα της ΛωραίνηςΑποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννα της Λωραίνης

Γνωστή για την ύπαρξη στρατιωτικού ηγέτη ο οποίος ενθάρρυνε την ελευθερία του γαλλικού λαού της αγγλικής, Ιωάννα της Λωραίνης κάηκε ζωντανός στις 30 Μαΐου, 1431, με μόνο δεκαεννέα.

Η παιδική του ηλικία σημαδεύτηκε από δυσάρεστα γεγονότα, όπως μαρτυρούν τη δολοφονία των γονιών του. Έκανε το φουστάνι της ως άνθρωπος και να προχωρήσουμε για να μάθουν τις στρατιωτικές τεχνικές, που πρέπει να εγκριθεί από το γαλλικό στρατό. Παρά τις νίκες και τις εισφορές του, που σκοτώθηκε για να είναι μια γυναίκα για να πάρει μπροστά σε στρατιωτικά θέματα, μεταξύ των οποίων κατηγορούνται για μαγεία. Μόνο το 1920 αγιοποιήθηκε από την εκκλησία.

1 – Τζορντάνο ΜπρούνοΑποτέλεσμα εικόνας για Giordano Bruno

Ο Ιταλός επιστήμονας Giordano Bruno πάλεψε μέχρι το τέλος του, για να υποστηρίξει  το όραμά του κατά της εκκλησίας.  Υποστήριζε την άποψη του Κοπέρνικου, των επιστημονικών μοντέλων, που ήταν νέα εκείνη την εποχή.

http://misteriosdomundo.org/5-mentes-brilhantes-que-foram-condenadas-a-morte-na-historia/

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s