Σάββατο 21 Απριλίου από τις 10 το πρωί θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή για το βιβλίο στην Καλαμάτα.

Πολιτιστικός Αντίλογος: Γιορτή βιβλίου το Σάββατο στην Καλαμάτα (βίντεο)

Γράφτηκε από την  

Πολιτιστικός Αντίλογος: Γιορτή βιβλίου το Σάββατο στην Καλαμάτα (βίντεο)

 Πρόσκληση σε έναν ανοιχτό περίπατο με θέμα του βιβλίο απεύθυναν χθες τα μέλη του Πολιτιστικού Αντίλογου Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Κάλλια Ταβουλάρη και Αρης Κορομηλάς.

Το Σάββατο 21 Απριλίου από τις 10 το πρωί θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή για το βιβλίο με 25 σημεία να ανοίγουν τις πόρτες τους, παραμύθια, διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, ταξιδιωτικοί οδηγοί, κόμικς, ποιητικές συλλογές, λευκώματα, βιβλία με νότες, σπάνια έντυπα, εκδόσεις περασμένων ετών, κινηματογραφικά και θεατρικά ένθετα, βιβλία που προωθούν την πολιτική και φιλοσοφική σκέψη, επιστημονικές εκδόσεις, δυσεύρετα χειρόγραφα και ξεχασμένοι τόμοι, αχνιστές κατσαρόλες και δροσερά cocktail σε περιμένουν να σε ταξιδέψουν σε τόσους διαφορετικούς κόσμους»

Οποιος θέλει παίρνει από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι το χάρτη από το σημείο εκκίνησης στο Φουαγέ Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και περιηγείται ελεύθερα με την παρέα του στα σημεία με όποια σειρά επιθυμεί. Από το σημείο εκκίνησης παίρνει και το βραχιόλι που επιδεικνύει στα βιβλιοπωλεία για να αγοράσει βιβλία με έκπτωση.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

 • Φουαγέ Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας
 • Βιβλιοπωλείο Ανάγνωση (Αναγνωσταρά 30 & Πανταζοπουλου, έκπτωση 20%)
 • Βιβλιοπωλείο Άποψη (Β. Γεωργίου 8, έκπτωση 25%)
 • Βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις (Αριστομένους & Νικηταρά 3Α, έκπτωση 25%)
 • Βιβλιοπωλείο Δημητριάδη (Αριστοδήμου 89, έκπτωση 15%)
 • Βιβλιοπωλείο Κονταργύρη (23ης Μαρτίου, έκπτωση 30%)
 • Βιβλιοπωλείο Λυμπερόπουλος (Β. Όλγας 6, έκπτωση 20%)
 • Βιβλιοπωλείο Μακρής (Αριστομένους 6, έκπτωση 20%)
 • Βιβλιοπωλείο Παπαχρήστου (23ης Μαρτίου, έκπτωση 20%)
 • Βιβλιοπωλείο Bookmark- Λυκούργος (Πεζόδρομος Αντωνοπούλου 12, έκπτωση 30%)
 • Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας (Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας)
 • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας (Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας)

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ…. ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι…. διαβάτες του βιβλίου θα έχουν την ευκαιρία το Σαββάτο την Κυριακή και τη Δευτέρα να γευτούν πιάτα και ποτά που έχουν «πρωταγωνιστήσει» σε γνωστά λογοτεχνικά έργα.

Οι barmen της πόλης μεταμορφώνονται σε storyteller και δημιουργούν cocktail μέσα από τα βιβλία Baroque Bar (Αμφείας 34), Bistroteca (Πλ. Βας. Γεωργίου), Κύτταρο (Αμφείας 12). Luna Lounge (Αριστομένους 23), Platea (Πλ. Βας. Γεωργίου).

Εστιατόρια, ταβέρνες, και μεζεδοπωλεία δημιουργούν πιάτα και μας βάζουν να καθίσουμε στο ιδιο τραπέζι με τους αγαπημένους μας λογοτεχνικούς ήρωες.

Στο κύμα (Ναυαρίνου 167), Στου Κώστα (θέση Μπουρνιάς όπισθέν ΒΙΟ.ΠΑ), Yiamas  Gastro Bar (Τέρμα Ναυαρίνου), Ο θίασος (Υπαπαντής 7), Κάρδαμος (Πλ. Σιδ. Σταθμού 21), Βερσαλλίες (Ευαγγελιστρίας 46), Η Κρήνη (Ευαγγελιστρίας 40), Οινοπαντοπωλείον (Υπαπαντής 32), Πολίτης (Λείκων 57), Τα Ρολλά (Σπάρτης 53).

Συμμετέχουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά με τους Μικρούς Λογοτέχνες και τις ομάδες Λογοτεχνίας και Φιλαναγνωσίας

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρασκευή 20 Απριλίου

Βιβλιοπωλείο Book mark-Λυκούργος 6.30 μ.μ. 
Το Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών «οι Μικροί εξερευνητές» των εκπαιδευτηρίων Μπουγά διοργανώνει αφήγηση παραμυθιού  και συγκεκριμένα του βιβλίου  «Τ. . . ΟΠΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στο χώρο του Book mark-Λυκούργος.

Σάββατο 21 Απριλίου

Βιβλιοπωλείο Κονταργύρη 10 π.μ. – 2 μ.μ. 

Το Βιβλιοπωλείο Κονταργύρη σας προσκαλεί στο »ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΠΕΖΩΝ». Οι βιβλιόφιλοι περιπατητές καλούνται να κάνουν μία στάση στον πρώτο όροφο του Βιβλιοπωλείου για να κινηματογραφηθούν, διαβάζοντας αποσπάσματα από αγαπημένα τους βιβλία (πεζά, ποίηση, θέατρο κοκ), με σκοπό τη δημιουργία ενός μωσαϊκού αναγνωσμάτων.

Βιβλιοπωλείο Μακρής 10.30 π.μ. – 2 μ.μ. “ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΙ”

Επίσης το βιβλίο δεν είναι μόνο ανάγνωση αλλά και γραφή. Γι’ αυτό το λόγο, η εορταστική θεματική της φετινής χρονιάς θα είναι γραφή: Όργανα εκλεπτυσμένης γραφής μελάνια και πολλά πολλά αλλά είδη που πλαισιώνουν το βιβλίο. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για πένες, μελάνια, διάφορες ποιότητες χαρτιού, φιλικά προς τις πέννες, τετράδια, και να αποκτήσουμε μία «κατάρτιση» πάνω στο αντικείμενο. Αλλά και βέβαια να μιλήσουμε για το βιβλίο.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη 10.30 π.μ. “ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ”

Πολλές παιδικές αναμνήσεις μας συνδέονται με τα κατορθώματα και τις περιπέτειες των ηρώων που διαβάσαμε. Τα παιδιά σήμερα γοητεύονται από τους ίδιους ήρωες; Έχουν να μας παρουσιάσουν τα κατορθώματα νεότερων ηρώων; Πού ζουν αυτοί οι ήρωες; Πώς μοιάζουν; Είναι αγόρια ή κορίτσια; Έχουν αγαπημένες συνήθειες; Έχουν ήρωες που θαυμάζουν; Έχουν αγαπημένες εκφράσεις που χρησιμοποιούν; Έχουν αγαπημένα ρούχα; παιχνίδια; Σε αυτές και σε άλλες ερωτήσεις για τον ήρωα που θα διαλέξουν, θα απαντήσουν τα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.
Τα παιδιά θα διαβάσουν την ιστορία που πρωταγωνιστεί ο ήρωας/ηρωίδα και θα καταγράψουν διάφορα στοιχεία γι’ αυτόν. Επιπλέον τα παιδιά θα ζωγραφίσουν τον ήρωα σε μεγάλο μέγεθος και από την πίσω μεριά της φιγούρας θα γράψουν τα χαρακτηριστικά του, τα οποία θα έχουν συγκεντρώσει.

Κατόπιν, η Εθνική Βιβλιοθήκη θα αναρτήσει τους ήρωες των παιδιών στη σελίδα της στο FB και στο Instagram με hashtag #forEBErheroes

Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος, είναι υποχρεωτική η δήλωση συμμετοχής στο 2721096818 ή στο mail@vivlkkal.mes.sch.gr με: το ονοματεπώνυμο του παιδιού, την ηλικία του, το ονοματεπώνυμο του γονέα, ένα τηλέφωνο και ένα mail επικοινωνίας, καθημερινά από 8.00 έως 15.30.

Βιβλιοπωλείο Bookmark- Λυκούργος 11.30 π.μ.

“ΑΜΠΑ & ΛΗΔΑ δυο γάτες σε μια μαγική ιστορία”

Οι συγγραφείς της ομάδας «Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα» θα παρουσιάσουν το παραμύθι μέσω θεατρικής διάδρασης, θα συνομιλήσουν με τους γονείς και τα παιδιά για το έργο τους.

Βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις 12 μ. “Ζωντανεύουν τα παραμύθια ;”

Αφηγούμαστε γνωστά παραμύθια, ζωντανεύουμε ήρωες που μας εντυπωσιάζουν, αφηγούμαστε ιστορίες, εξερευνούμε τους χώρους του βιβλιοπωλείου και παίζουμε ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού με τίτλους, ήρωες και συγγραφείς παραμυθιών!!!! Το μόνο που χρειαζόμαστε από μικρούς και μεγάλους είναι την καλή σας διάθεση κι ένα μαγικό «βραχιολάκι» που αρκεί να το φορέσεις, για να ταξιδέψουμε όλοι μαζί σε ένα κόσμο παραμυθένιο.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s