ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΗ: ΣΤΟ 32ο ΕΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ 3ης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.

Το Παράρτημα  της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ καλεί όλους τους απογόνους και φίλους  της Εθνικής μας Αντίστασης, τους εργαζόμενους ,τους συνταξιούχους, την νεολαία να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις προς τιμήν της 3ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στον Ταΰγετο.Η 3η Μεραρχία του ΔΣΕ Πελοποννήσου παρελαύνει

   Ο τρίχρονος αγώνας 1946-1949  του ΔΣΕ ήταν αγώνας δίκαιος, ταξικός και διεθνιστικός. Υπήρξε η σημαντικότερη εκδήλωση της ταξικής πάλης μετά την απελευθέρωση από τον ξένο Ιταλό και Γερμανό  κατακτητή (1941-44) με τους αγώνες των λαϊκών αγωνιστών του   ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ.

   Σημειωτέο είναι ότι  μόνο  στην Πελοπόννησο στο ΔΣΕ   πάνω από πέντε χιλιάδες αγωνιστές έδωσαν τη ζωή τους για να απαλλαγεί ο τόπος και ο λαός από τους κάθε λογής εκμεταλλευτές και να καταργηθεί μια για πάντα  η εκμετάλλευση «ανθρώπου από άνθρωπο».

Επειδή η προσπάθεια της απόκρυψης και  διαστρέβλωσης της ιστορίας,  που δεν  διδάσκεται στα σχολεία, δεν θα κρατήσει για πολύ, γι’ αυτούς τους λόγους παίρνουμε δύναμη για νέους αγώνες και συμμετέχουμε  στην πάλη για ειρήνη ,δουλειά, μόρφωση και προκοπή δηλαδή τα μελήματα του ΔΣΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  28 ΜΑΗ  ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ 32ο ΕΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ με ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΔΗΜΟΥΛΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ του ΚΚΕ.

Καλαμάτα, στις 09.00 από Υπαπαντή.

Γαργαλιάνους, στις 07.00 από Δημαρχείο.

Φιλιατρά, στις 07.30 από Φουρναράκειο.

Κυπαρισσία, στις 08.00 από Σταθμό.

Μεσσήνη, στις 08.15 από Δημαρχείο.

Πύλο, στις 07.30.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s