Σε απεργιακό κλοιό η χώρα. Γενική Απεργία στην Καλαμάτα και σε όλη τη Μεσσηνία για να υπάρξει ένα παλλαϊκό αγωνιστικό ποτάμι.

 

 Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Μετ’ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις, λόγω των στάσεων εργασίας στα ΜΜΜ, ενώ΄ ακυρώσεις και αλλαγές υπάρχουν και στις πτήσεις των Aegean και Οlympic Air.

Σε ότι αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ θα κινηθούν από τις 9:00 έως τις 16:00, ενώ τα τρόλεϊ θα εκτελούν δρομολόγια από τις 08:30 έως τις 21:00. Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 έως τις 21:00, τόσο σήμερα όσο και αύριο Πέμπτη.

Επίσης ακινητοποιημένοι θα παραμείνει όλη μέρα οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε την Τρίτη νέα 48ωρη απεργία.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα© Sofokleousin.gr Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Ακόμη σε ακυρώσεις πτήσεων, αλλά και τροποποιήσεις των ωρών αναχώρησης προχωρούν η Aegean και η Olympic Air, λόγω των στάσεων εργασίας που θα πραγματοποιήσουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας (11:00 – 15:00 τοπική ώρα).

Αναφορικά με τα συλλαλητήρια, σήμερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Το ΠΑΜΕ θα κάνει ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.

Αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 18:30 στο Σύνταγμα. Ξεχωριστό κάλεσμα για συγκέντρωση στις 19:00 στην Ομόνοια απευθύνει το ΠΑΜΕ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στα μνημόνια νέα και παλιά

Αντίσταση και πάλη για την ανατροπή τους.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, αγρότες, άνεργοι και συνταξιούχοι,

Η κυβέρνηση συμφώνησε σ’ ένα 4ο καταστροφικό μνημόνιο, το οποίο φέρνει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή για να το ψηφίσει.

Με το 4ο μνημόνιο προχωράει στην κατάργηση της Κυριακάτικης  αργίας και το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για 32 τουλάχιστον Κυριακές το χρόνο, σε νέα μείωση των συντάξεων, σε νέα αύξηση ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών, σε νέα αύξηση της φορολογίας, στη κατάργηση του Υπουργικού βέτο για ομαδικές απολύσεις, στη χρονική επιμήκυνση των αντιδραστικών ρυθμίσεων της περιόδου 11 – 12 για τις συλλογικές συμβάσεις,  στην επαναφορά του αλήστου μνήμης άρθρου 4 για τις απεργίες και στο ολοκληρωτικό ξεπούλημα όλων των δημόσιων επιχειρήσεων και της δημόσιας περιουσίας.

Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει γενικός συναγερμός για γενική λαϊκή εξέγερση σε όλη την χώρα μπροστά στην ψήφιση του τέταρτου μνημονιακού τέρατος και του ξεπουλήματος των στρατηγικών φιλέτων της χώρας.

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο, καλούμε όλα τα μέλη των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων, όλα τα μέλη των σωματείων των αγροτικών συλλόγων, των εμπορικών συλλόγων, τα μέλη των διοικήσεων των επιστημονικών φορέων του νομού μας, τα μέλη των διοικήσεων των συνταξιουχικών οργανώσεων και τα μέλη των διοικήσεων των συνδικαλιστικών φορέων των σωμάτων ασφαλείας, να συντονιστούμε και να συμπαραταχθούμε στον αγώνα, ώστε την Τετάρτη 17 Μαΐου που έχει εξαγγελθεί η Γενική Απεργία στην Καλαμάτα και σε όλη τη Μεσσηνία να υπάρξει ένα παλλαϊκό αγωνιστικό ποτάμι που θα πει «ΟΧΙ ΣΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ», «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ».

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα μέλη που εκπροσωπούμε, αλλά και σε όλες και όλους τους Μεσσήνιους πολίτες να ξεσηκωθούμε για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που φτωχοποιούν όλο το λαό.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το 4ο μνημόνιο φέρνει:

  1. Kατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Η κατάργηση της Κυριακάτικης ς αργίας από τη μια μεριά γυρίζει τα εργατικά δικαιώματα πολλές δεκαετίες πίσω και από την άλλη εξυπηρετεί τις μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις σε βάρος των μικρομεσαίων επαγγελματιών και εμπόρων.

2.Νέα μείωση των συντάξεων, μετά την κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, μετά την αύξηση των εισφορών κύριας και επικουρικής για ΕΟΠΥΥ. Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς δεν αφορά μόνο λίγους αλλά όλα τα στρώματα των συνταξιούχων.

  1. 3. Μείωση του αφορολόγητου στα 5680 € Η μείωση χτυπάει κυρίως χαμηλόμισθους και άνεργους. Η μείωση της έκπτωσης φόρου από 1.900 σε 1.250 € επιφέρει αύξηση του φόρου των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των ανέργων μέχρι και 650 € το χρόνο.

4.Κατάργηση της απαιτούμενης προέγκρισης του Υπουργού εργασίας για ομαδικές απολύσεις, να επεκτείνει χρονικά τις αντιδραστικές ρυθμίσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να φέρει το επόμενο διάστημα ρύθμιση με την οποία θα επαναφέρει το αλήστου μνήμης άρθρο 4 που προέβλεπε ότι για την προκήρυξη απεργίας απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του 51% των μελών ενός σωματείου.

5.Oλοκληρωτική κατάργηση του ΕΚΑΣ

6.Hλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις εξπρές.

  1. Nέα αύξηση των εισφορών των επαγγελματοβιοτεχνών και ανεξάρτητα απασχολούμενων μέχρι 36%, και των αγροτών μέχρι και 30%

  2. Ξεπούλημα όλης τη δημόσιας περιουσίας. Μπαίνει πωλητήριο σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και  επεκτείνονται  τα διόδια.

Για  όλους  αυτούς τους  λόγους καλούμε όλες και όλους να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ την Τετάρτη στις 17 Μαΐου. Μόνο αν ενωθούμε και συμπαραταχθούμε μπορούμε να ανατρέψουμε τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές και να βγάλουμε τη χώρα μας από το καταστροφικό αδιέξοδο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΗ   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  10.30ΠΜ μπροστά  στο  Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Κανέλης Γιώργος, Γεν. Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Μουλάς Παναγιώτης, Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Παπαδόπουλος Περικλής, Μέλος Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

Δημόπουλος Νίκος, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

Πλακονούρη Σίσσυ, Οργανωτικός  Γραμματέας  του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ

Πράτης   Δημήτρης   Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου  εργαζομένων στις  ΔΟΥ   Μεσσηνίας  ,Λακωνίας  και  Αρκαδίας

Κουβάτσης     Σακης,   Γραμματέας Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Φουντουλάκης Βαρθολομαίος, Μέλος Δ.Σ. Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας

Μήτση Μαρία,   Γραμματέας του Παμμεσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας

Τατούλης Παναγιώτης, Αντιπρόεδρος του Παμμεσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας

Μάινας Κώστας, Μέλος Δ.Σ. του Παμμεσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας

Καρδάσης Θεόδωρος, Πρόεδρος Σωματείου Ελαιοχρωματιστών και Κοσμηματογράφων

Βοβολής Θεόδωρος, Πρόεδρος Σωματείου Εργατοτεχνιτών Σιδήρου – Μπετόν

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Από το Κοπανάκι και τα χωριά όλης της Τριφυλίας

Αρέσει σε %d bloggers: