Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά»

Με αυτό το σύνθημα για την Εργατική Πρωτομαγιά, ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ οργανώνουν τις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη σε όλη τη χώρα και διοργανώνουν πλήθος εκδηλώσεων. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβάλλεται το παραπάνω βίντεο που ετοίμασε το ΠΑΜΕ, το οποίο διατρέχει τους αγώνες της εργατικής τάξης από το Σικάγο του 1886 μέχρι τις μέρες μας. Επισημαίνει τις βαριές συνέπειες από την κυριαρχία του κεφαλαίου για την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους και τους λαούς. Αναδεικνύει το γεγονός πως η καπιταλιστική ανάπτυξη, που επιδιώκουν οι δυνάμεις τους κεφαλαίου, θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με τη φτηνή δουλειά δίχως δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων. Αυτό το βλέπουμε ξανά να εξελίσσεται μπροστά μας. Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά: Από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο εμπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις, όπως ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους.

Μέσα από το βίντεο προβάλλεται ο αγωνιστικός δρόμος της εργατικής τάξης, τα αιτήματα και συνθήματα του σήμερα και τονίζεται: Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος. Βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο το 1886, από τη Θεσσαλονίκη το 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή, από τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές μέχρι τις μέρες μας. Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη. Παλεύουμε για δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα στη βάση των σύγχρονων αναγκών μας. Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία. Με την κοινωνική – λαϊκή συμμαχία μας. Προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει. Για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΝΤΕΟ του ΠΑΜΕ για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ (2017)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΝΤΕΟ του ΠΑΜΕ για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ (2017)

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s