Σαράντος Κουκούμης: Το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας κινδυνεύει να υποβαθμιστεί και να καταντήσει ένα Κέντρο Υγείας.

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας Επισκέφθηκε Ο Σαράντος Κουκούμης, Μετά Από Την Απόφαση Για Μετακίνηση Δύο Χειρούργων.

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τριφυλίας μετά από την απόφαση για μετακίνηση δύο χειρούργων του Νοσοκομείου στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Ο κ. Κουκούμης συναντήθηκε με εργαζόμενους και προέβη στην εξής δήλωση:

Ήρθαμε σήμερα εδώ ως Λαϊκή Συσπείρωση να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας στο διοικητή του νοσοκομείου για την είδηση που είδε τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας ότι θα μετακινηθούν οι χειρουργοί γιατροί στο νοσοκομείο της Ζακύνθου με αποτέλεσμα βέβαια να αποδυναμωθεί το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας. Εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτή την εξέλιξη.

Θεωρούμε ότι, είναι ο προθάλαμος της για να αρχίσει να συρρικνώνεται το νοσοκομείο και να υπάρξουν οι νομοθετικές εξελίξεις που έχουν ξεκινήσει από παλιά ώστε να καταντήσει ένα Κέντρο Υγείας και γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους και του νοσοκομείου, αλλά και το λαό της Τριφυλίας να επαγρυπνεί και να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να μην επιτρέψουμε τέτοιες εξελίξεις που θα ’ναι πολύ δυσάρεστες για το θέμα της υγείας για όλο το λαό της Τριφυλίας και όχι μόνο. Γιατί από ότι ξέρουμε το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας καλύπτει ανάγκες της ευρύτερης περιοχής και οπωσδήποτε θα υπάρξουν μεγάλοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία όταν χρειάζονται μιάμιση και δύο ώρες από απομακρυσμένα χωριά να μετακινηθεί κόσμος όταν βρίσκεται σε ανάγκη για να πηγαίνει στο νοσοκομείο της Καλαμάτας για χειρουργικές επεμβάσεις.

Βέβαια αυτό το θέμα είναι παλιό, δεν είναι τωρινό κι έχουν ευθύνη και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που κατάργησαν την αυτοτέλεια του νοσοκομείου και συνδιοικείται με το νοσοκομείο της Καλαμάτας και ανά πάσα στιγμή βρίσκεται ο κίνδυνος αυτός, να υποβαθμιστεί και να καταντήσει ένα Κέντρο Υγείας.

Έχουν ευθύνες όμως και η σημερινή κυβέρνηση, που ακολουθώντας τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και όπως ξέρουμε το φιλέτο της Δημόσιας Υγείας, υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα που καιροφυλακτούν για να δοθούν τα φιλέτα αυτά στους ιδιώτες και ο λαός πρέπει να κινητοποιηθεί για να μην επιτρέψει αυτές τις εξελίξεις.

Ο τομέας της υγείας είναι ένας ευαίσθητος τομέας που έχουν ανάγκη όλοι οι συμπολίτες μας και ιδίως τα λαϊκά στρώματα που δεν μπορούν να καταφύγουν στις ιδιωτικές δομές και πρέπει όχι μόνο να καταργηθεί κάποια κλινική και να υποβαθμιστεί νοσοκομείο, αλλά να στελεχωθεί με όλο το αναγκαίο προσωπικό και το νοσοκομείο Κυπαρισσίας αλλά και τα Κέντρα Υγείας σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας που αυτή τη στιγμή και αυτά υπολειτουργούν.

Επίσης, μας ανησυχεί το ότι ο δήμος Τριφυλίας που έπρεπε να το δει ως κατεξοχήν σοβαρό θέμα και έπρεπε να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις αυτές, μέχρι τώρα τηρεί σιγή ιχθύος και καλούμε έστω και σήμερα να συγκαλέσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αυτό το θέμα και οι εξελίξεις αυτές που είναι πολύ δυσάρεστες. Αυτά προς το παρόν.

http://filiatranet.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%

Για την απομάκρυνση των 2 χειρούργων από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

 Η Κ.Ο.Β. Τριφυλίας του Κ.Κ.Ε , καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τον Υφυπουργού Υγείας κ. Πολάκη, που συνεχίζουν ακάθεκτοι την υποβάθμιση και διάλυση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Δεν έφταναν όσα έχουν κάνει μέχρι στιγμής, τώρα μεταφέρουν τους 2 χειρούργους του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις δικαιολογημένες και δίκαιες αντιδράσεις του λαού της Ζακύνθου που εβδομάδες τώρα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την άσχημη κατάσταση που υπάρχει στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, για άμεση και ασφαλή επαναλειτουργία των χειρουργείων που έχουν σταματήσει. Με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις στο νησί. Αποφάσισε και διέταξε, μέσω του διορισμένου διοικητή της 6ης ΥΠΕΠ και Ιονίων Νήσων και προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη των διοικητών των Νοσοκομείων Ζακύνθου και Κυπαρισσίας, τη μετακίνηση των 2 χειρουργών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας , σ’ αυτό της Ζακύνθου, για να αντικαταστήσουν τους εκεί χειρουργούς οι οποίοι αρνούνται να χειρουργήσουν αν δε διερευνηθούν οι αιτίες που προκάλεσαν τις μετεγχειρητικές επιπλοκές και οδήγησαν στο θάνατο μια 41χρονη και κινδύνεψαν σοβαρά άλλοι τέσσερις ασθενείς.

 

 Αντί να κάνει μαζικούς και μόνιμους διορισμούς καλύπτοντας όλα τα κενά στα νοσοκομεία της χώρας, συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική παίρνοντας την σκυτάλη από την ΝΔ. Παίρνει προσωπικό από το ένα στο άλλο, γενικεύοντας την συνολική υποβάθμιση των παροχών υγείας για το λαό. Λεφτά για το κεφάλαιο έχουν και δίνουν. Τα μνημόνια είναι για να τσακίσουν τους εργαζόμενους και το λαό.

Ο υφυπουργός αφού παρέκαμψε τις προτάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Ζακύνθου για την ασφαλή επαναλειτουργία των χειρουργείων,  έδωσε τις παραπάνω εντολές με την πεποίθηση ότι θα πετύχει «με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια».

Απ’ τη μια να περιορίσει το πολιτικό κόστος για την Κυβέρνηση από τις λαϊκές αντιδράσεις που υπάρχουν στη Ζάκυνθο εξ’ αιτίας της κακής παροχής υπηρεσιών υγείας από την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και υλικών και από την άλλη να υποβαθμίσει περεταίρω το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και να το υποβιβάσει μέσω της σαλαμοποίησης και της επιπλέον κατάργησης ειδικοτήτων – όπως η χειρουργική- σε απλό Κέντρο Υγείας.

Αυτοί είναι άλλωστε οι στόχοι και οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ελληνικού κεφαλαίου, που τις υλοποιεί με θρησκευτική ευλάβεια και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, με περιορισμό των κρατικών δαπανών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, για να το απαξιώσει και να μεγαλώσει το κομμάτι της «πίτας» για το ιδιωτικό κεφάλαιο που δραστηριοποιείται στον τομέα της Υγείας.

Και βέβαια να «σμπαραλιάσει» το επιστημονικό κύρος των χειρουργών των Νοσοκομείων Ζακύνθου και Κυπαρισσίας και να δώσει το «μήνυμα» προς όλους τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ. ότι «πάνω από την επιστημοσύνη σας και την ιατρική σας δεοντολογία, είναι τα «εντέλλεσθε» του κάθε περιφερειάρχη  και της Κυβέρνησης». Κι αν πεθαίνει ο κόσμος στο δρόμο ή στα Νοσοκομεία λόγω της υποστελέχωσης και της έλλειψης σε φάρμακα και υλικά, «κακό του κεφαλιού του».

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

·         Καλούμε τα Δ.Σ όλων των μαζικών φορέων του δήμου Τριφυλίας, πρωτίστως τα Δ.Σ. των εργαζομένων και του Ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου να καλέσουν Γενικές Συνελεύσεις και να πάρουν αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουμε τις αρνητικές για το Νοσοκομείο και όχι μόνο εξελίξεις.

·         Ο λαός της περιοχής μας με τον αγώνα του να σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα του λαού της Ζακύνθου. Να στείλουν πίσω ως απαράδεκτη τη «Διαταγή» του Περιφερειάρχη της 6ης ΥΠΕΠ κ. Π.Νικονόπουλου.

·         Να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Τριφυλίας και να πάρει αποφάσεις που θα βάζουν φραγμό σ’ αυτές τις αντιλαϊκές αποφάσεις της Κυβέρνησης.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί αγρότες που πλήττονται συστηματικά από αυτή την πολιτική και αναγκάζονται να ακριβοπληρώνουν το δικαίωμα στην υγεία να φωνάξουν τέρμα ως εδώ! Ας μην κάνουμε άλλες εκπτώσεις από τις ανάγκες μας και πολύ περισσότερο από αυτές που αφορούν την Υγεία μας! Δεν συμβιβαζόμαστε με την μιζέρια. Την εποχή που η επιστήμη και η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια πρόοδο, δεν ανεχόμαστε την επικίνδυνη κατάσταση στα νοσοκομεία λες και είμαστε 100 χρόνια πίσω.

Ήρθε η ώρα της ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ!

Ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του, να ξεφύγει από τη μοιρολατρία, την αδράνεια και τις αυταπάτες, να δώσει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ τον αγώνα ενάντια στην Ε.Ε., τα μονοπώλια και τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντά τους. Να συμπορευτεί με το Κ.Κ.Ε. για μια άλλη κοινωνία, για το Σοσιαλισμό, ώστε ο πλούτος και τα τεράστια βήματα της επιστήμης και της τεχνολογίας θα μπουν στην υπηρεσία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι της κερδοφορίας του κεφαλαίου.  Που η υγεία θα είναι ένα καθολικά δημόσιο, δωρεάν και αναβαθμισμένο σύστημα και δεν θα είναι αντικείμενο που γεμίζει τα θησαυροφυλάκια μιας χούφτας «παρασίτων».                                                                                                            

Κ.Ο.Β Τριφυλίας του Κ.Κ.Ε   

   Κυπαρισσία 4/4/2017

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s