Πρώτο βραβείο στους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στην Καλαμάτα. Και Στο «Εν Πλω» στην Κυπαρισσία την 25η Μαρτίου 2017, η μουσικοχορευτική εκδήλωση, του Λυκείου Κυπαρισσίας.

Φωτογραφία του Λύκειο Κυπαρισσίας.

Πρώτο βραβείο στους 2ους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στην Καλαμάτα, με την μαθήτρια Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Κυπαρισσίας Γκούγκλα Αθανασία.Φωτογραφία της Sia Zaxou.

Ποια η άποψή σου για τους ρητορικούς αγώνες;

 Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, θεωρώ πως το κάθε παιδί πρέπει να παίρνει μέρος σε κάτι τέτοιο. Είναι ο πολιτισμός μας και χρειάζεται να τον τιμούμε με τον τρόπο που αξίζει. Σημασία σε τέτοιου είδους αγώνες δεν έχει τόσο η νίκη,  όσο η διαδρομή προς αυτήν. Ναι σίγουρα είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για τη θέση που πήρα, αλλά περισσότερο τέρψη νιώθω για τη συμμετοχή μου. Όλα τα παιδιά ήμασταν πάρα πολύ καλά και θεωρώ πως όλοι αξίζαμε ένα βραβείο.

 Πες μας για τη διαδικασία των αγώνων;

Στο προτρεπτικό λόγο που συμμετείχα εγώ ήταν μια διαδικασία χωρισμένη σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος ήταν οι προκριματικοί αγώνες κατά τη διάρκεια των οποίων μας έδωσαν μισή ώρα για να προετοιμάσουμε το θέμα < Είμαστε όλοι πολίτες του κόσμου > και στη συνέχεια έπρεπε να επιχειρηματολογήσουμε μπροστά στο κοινό μας. Το δεύτερο σκέλος ήταν οι τελικοί αγώνες και είχαν την ίδια ακριβώς διαδικασία με θέμα < Υπάρχω επειδή υπάρχουμε >. Η διάρκεια της ομιλίας μας έπρεπε να είναι έξι λεπτά.

Επιτυχίες σημείωσε και το Γυμνάσιο Κυπαρισσίας. Η μαθήτρια Μαρία Δημητροπούλου κέρδισε το Β’ Βραβείο στη Νοηματική Ανάγνωση Γυμνασίου, ενώ ο μαθητής Νικόλας Μελάς το Γ΄ Βραβείο στον Προτρεπτικό Λόγο Γυμνασίου.
Αξίζει, δε, να τονισθεί πως ο Νικόλας Μελάς ήταν ο μικρότερος συμμετέχων στους τελικούς αγώνες, ο μοναδικός μαθητής της Α’ τάξης Γυμνασίου, κι αυτό καθιστά ακόμα μεγαλύτερη τη διάκρισή του.http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CF%80%CF

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s