ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΠΑΝ. ΚΑΤΣΙΒΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤ. ΚΑΛΑΤΖΑΚΟΥ. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

Η Τριφυλία θλίβεται και τιμά το μεγάλο Τριφύλιο πολιτικό Αριστείδη Καλαντζάκο. Γόνος και συνεχιστής  μιας  λαμπρής οικογένειας με μεγάλη προσφορά στον τόπο κ την πατρίδα μας. Πολιτικός ευγενής, υπερήφανος, διορατικός, μεγαλόψυχος, μαχητής, συναινετικός, μετριοπαθής, αξιοπρεπής, φιλελεύθερος, διαχρονικός  και ωφέλιμος. Ευπατρίδης της πολιτικής κ της ζωής .

Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό και καθιστά φτωχότερο τον πολιτικό χώρο τον οποίο υπηρέτησε έντιμα, με αίσθημα ευθύνης, αρχές και αξίες. Του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγάλη του προσφορά. Θα παραμείνει σημείο αναφοράς για όλους εμάς.

Ο Δήμος Τριφυλίας και η ιδιαιτέρα πατρίδα του θα τον τιμούν  για πάντα.

Σχετική εικόνα
Με Κοπανακαίους φίλους του ο Αριστείδης Καλαντζάκος.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ.

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Αριστείδης Καλαντζάκος, που σφράγισε την πολιτική του ζωή με την προσφορά του στη χώρα, τη Μεσσηνία, την Τριφυλία και την Κυπαρισσία. Ο Αριστείδης Καλαντζάκος γεννήθηκε στις 10 Απριλίου 1928 στην Κυπαρισσία και υπηρέτησε ως βουλευτής (από το 1958 ως το 1967 και από το 1974 ως το 1996) και υπουργός. Ήταν το μοναδικό μέλος της κυβέρνησης που ανατράπηκε από τη χούντα των συνταγματαρχών που μέχρι χθες τη νύχτα ήταν εν ζωή. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στις Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στα Πανεπιστήμια Παρισίων και Νανσί, στη Γαλλία. Είναι διδάκτορας Αστικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Τίμπιγκεν. Εξελέγη βουλευτής Μεσσηνίας με την ΕΡΕ στις εκλογές του 1958 και επανεξελέγη το 1961, 1963 και 1964. Στην κυβέρνηση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου ανέλαβε υφυπουργός Οικονομικών από τις 4 Απριλίου 1967 ως την ανατροπή της από τη χούντα, στις 21 Απριλίου 1967. Έπειτα από τη Μεταπολίτευση προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, με την οποία εξελέγη βουλευτής το 1974, 1977, 1981, 1985, Ιούνιο 1989, Νοέμβριο 1989, 1990 και το 1993. Από τις 10 Σεπτεμβρίου 1976 ως τις 21 Οκτωβρίου 1977 θήτευσε ως υφυπουργός Συντονισμού και Προγραμματισμού στην κυβέρνηση Καραμανλή. Επί πρωθυπουργίας του Γεωργίου Ράλλη χρημάτισε υπουργός Εμπορίου, από τις 11 Οκτωβρίου 1980 ως τις 21 Οκτωβρίου 1981. Από τις 11 Απριλίου 1990 ως τις 13 Οκτωβρίου 1993 υπηρέτησε ως υπουργός Εργασίας. Με τη σύζυγό του, Δωροθέα, απέκτησαν μία κόρη, τη Σοφία, η οποία εξελέγη επίσης βουλευτής Μεσσηνίας το 2000  και έγινε υφυπουργός Απασχόλησης το 2007. Η Μεσσηνία, η Τριφυλία και η Κυπαρισσία πενθούν την απώλεια του μεγάλου πολιτικού ανδρός ο οποίος υπήρξε στυλοβάτης της περιοχής, έντιμος πολιτικός και γνήσιος πατριώτης, άνθρωπος της προσφοράς.

http://tharrosnews.gr/news/content/%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B2%CE%AF%CF%89%

Στη μνήμη του Αριστείδη Καλαντζάκου και από τον προηγούμενο δήμαρχο Κώστα Κόλλια.“Τιμήθηκε από το Μεσσηνιακό λαό και τίμησε την ψήφο του” «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Αριστείδη Καλαντζάκου, πολιτικού ανδρός που καθ’ όλη τη μακρά πολιτική του διαδρομή πορεύτηκε με αξιοπρέπεια και σωφροσύνη, τίμησε την ψήφο του Μεσσηνιακού λαού αλλά και τ’ αξιώματα με τα οποία ο ίδιος τιμήθηκε. Από τη συνεργασία μαζί του, όταν εκείνος ήταν υπουργός Εργασίας κι εγώ γραμματέας του Συνδικαλιστικού τομέα της Νέας Δημοκρατίας, είχα την ευκαιρία να διαγνώσω την κοινωνική του ευαισθησία και τα φιλεργατικά του αισθήματα, αλλά και το συναινετικό και συνθετικό του πνεύμα σε μια εποχή, μάλιστα, έντονων συνδικαλιστικών συγκρούσεων. Με το θάνατό του, η Τριφυλία γίνεται πολιτικά φτωχότερη. Στη σύζυγό του, στην κόρη του και τους συγγενείς του εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια». Κώστας Κόλλιας, πρώην δήμαρχος Τριφυλίας.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

«Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

Κυπαρισσία, 1-3-2017

 «Συλλυπητήριο μήνυμα»

Έχοντας υποχρέωση και καθήκον, αποχαιρετούμε τον πατριώτη πολιτικό, Αριστείδη Καλαντζάκο, που εκπροσώπησε  τον τόπο μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Με μεγάλη θλίψη λέμε «αντίο» σε έναν άνθρωπο που αγωνίστηκε για τον τόπο του, τη χώρα και την υπέρτατη αξία της Δημοκρατίας, από πολλές θέσεις ευθύνης και ιδίως για εμάς από τη θέση του Υπουργού Εμπορίου, κληροδοτώντας μας το ήθος, την αξιοπρέπεια και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και στους οικείους του.

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γραμματέας

 Αβδάλας Δημήτριος                     Τερζής Δημήτριος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s