Οδηγός για την Χρήση των κουμπιών «F» του υπολογιστή μας.

Οδηγός μας για την Χρήση των κουμπιών «F» του υπολογιστή σας.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι τα δώδεκα, μυστηριώδη πλήκτρα «F» στο επάνω μέρος του πληκτρολογίου του υπολογιστή σας και τι κάνει το καθένα; Οι περισσότεροι από εμάς το αγνοείτε, αλλά  στην πραγματικότητα έχουν μια σειρά από χρήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να απολαύσετε μια ταχύτερη και πιο αποτελεσματική εμπειρία ηλεκτρονικού υπολογιστή. Γνωστά πιο σωστά ως τα «πλήκτρα λειτουργιών», κάποια είναι πιο χρήσιμα από ό, τι άλλα και πολλά από αυτά έχουν διαφορετικές λειτουργίες, ανάλογα με τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε. Απλός ο οδηγός μας, σας δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε σχετικά με τις χρήσεις των πλήκτρων «F», έτσι ώστε να μην είναι ένα μυστήριο όχι!

Πληκτρολόγιο του υπολογιστή με F Κλειδιά


F1 Κλειδί

 • Σχεδόν κάθε πρόγραμμα χρησιμοποιεί  το F1 ως βοηθητικό Key.Έτσι, εάν είστε στο διαδίκτυο για παράδειγμα, και πατήστε το πλήκτρο F1, ο browser σας θα φέρει αυτόματα μια σελίδα βοήθειας. Εάν είστε στο Microsoft Word και πατήστε το πλήκτρο F1 θα πρέπει να ληφθούν για την εκτεταμένη ενότητα βοήθειας.


 • Για επιφάνεια εργασίας των Windows σας, πατώντας F2 σας επιτρέπει να μετονομάσετε γρήγορα ένα αρχείο ή φάκελο.Έτσι, εάν θέλετε να δώσετε ένα πιο συγκεκριμένο όνομα στο φάκελο «Φωτογραφίες», για παράδειγμα, κάντε κλικ σε αυτό μια φορά, χρησιμοποιώντας το ποντίκι σας (όχι δύο φορές ότι θα ανοίξει το φάκελο) και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο F2.Το όνομα του φακέλου θα πρέπει να επισημανθεί ώστε να μπορείτε να πληκτρολογήσετε πάνω του.

 • Εάν είστε στο Microsoft Word, πατήστε F2 μαζί με τα πλήκτρα «CTRL» στο πληκτρολόγιό σας για να ανοίξετε ένα νέο έγγραφο γρήγορα και εύκολα «ALT» και.

 • Επίσης στο Microsoft Word, CTRL + F2 ανοίγει το «οθόνη προεπισκόπησης εκτύπωσης» για να δώσει γρήγορη πρόσβαση στις επιλογές του εκτυπωτή σας.


F3 Κλειδί

 • F3 ανοίγει ένα χαρακτηριστικό «αναζήτηση» σχεδόν σε όλα τα προγράμματα συμπεριλαμβανομένων των Windows, Google Chrome και Internet Explorer. Αυτή η λειτουργία αναζήτησης σας βοηθά να βρείτε μια λέξη κλειδί σε ένα κείμενο εύκολα, ώστε να μπορείτε να μετακινηθείτε κατευθείαν στο τμήμα ενός εγγράφου ή ιστοσελίδα που θέλετε να δείτε.

 • Στο Microsoft Word, πατήστε SHIFT + F3 για να αλλάξετε το πρώτο γράμμα μιας λέξης σε κεφαλαία. Πατήστε το ξανά για να κάνει ολόκληρη τη λέξη ΚΕΦΑΛΑΙΑ . Πατήστε το για τρίτη φορά για να επιστρέψει η λέξη στην αρχική της πεζά .


πλήκτρο F4

 • Εάν χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer, πατώντας F4 θα ανοίξει τη γραμμή διευθύνσεων, έτσι ώστε να μπορείτε να πληκτρολογείτε γρήγορα σε μια νέα διεύθυνση ιστού.

 • Εάν είστε στο Microsoft Word, πιέστε το πλήκτρο F4 για να επαναλάβετε την τελευταία σας ενέργεια.

 • Πατήστε ALT + F4 μαζί για να κλείσετε το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε, όπως το πρόγραμμα περιήγησης στο Internet σας, το Microsoft Word ή φωτογραφίες σας φάκελο.


F5 Κλειδί

 • Αν είστε περιήγηση στο διαδίκτυο, πατήστε F5 για να ανανεώσετε ή να φορτώσετε ξανά τη σελίδα που κοιτάτε.

 • Εάν χρησιμοποιείτε το Microsoft Word, αυτό ανοίγει το χρήσιμο «Εύρεση και αντικατάσταση» λειτουργία. Αυτό σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε αυτόματα μια λέξη με μια άλλη σε όλη ένα κείμενο, χωρίς να χρειάζεται να περάσουν μέσα από κάθε ένα-ένα.


– Διαφήμιση –

πλήκτρο F6

 • F6 θα κινηθεί τον κέρσορα στη γραμμή διευθύνσεων σε όλα σχεδόν τα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο συμπεριλαμβανομένου του Internet Explorer, Google Chrome και Mozilla Firefox. Αυτό επιτρέπει να πληκτρολογήσετε μια νέα διεύθυνση Ιστού και να προχωρήσουμε σε άλλη ιστοσελίδα αποτελεσματικά και γρήγορα.

 • Στο Microsoft Word, πατήστε CTRL + SHIFT + F6 μαζί για να ανοίξετε ένα νέο έγγραφο, διατηρώντας παράλληλα το έγγραφο που σήμερα εργάζονται σε σε ένα ξεχωριστό παράθυρο.

 • Για το laptop σας, πατώντας το πλήκτρο F6 μπορεί να μειώσει τον όγκο σας (αυτό λειτουργεί σε πολλούς φορητούς υπολογιστές, αλλά δεν είναι όλοι οι φορητοί υπολογιστές).


F7 κλειδιά

 • Αυτό το κλειδί δεν χρησιμοποιείται από τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στο internet, αλλά στο Microsoft Word και άλλα προγράμματα θα φέρει επάνω Spell Checker σας και γραμματικός έλεγχος.

 • Πατήστε SHIFT + F7 στο Microsoft Word για να εκτελέσετε ένα θησαυρό για μια λέξη που έχετε τόνισε, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε για μια λέξη που έχει μια παρόμοια έννοια.

 • Για το laptop σας, πατώντας F7 μπορεί να αυξήσει τον όγκο σας (αυτό λειτουργεί σε πολλούς φορητούς υπολογιστές, αλλά όχι σε όλους τους φορητούς υπολογιστές).


F8 Key

 • Η κύρια χρήση Αυτό το κλειδί είναι να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή λειτουργία, όταν ο υπολογιστής σας είναι εκκίνηση.Safe Mode χρησιμοποιείται όταν έχετε κάποιο πρόβλημα με τον υπολογιστή σας, επιτρέποντάς σας να το ανοίξετε με ένα περιορισμένο πρόγραμμα. Σας συνιστούμε να ζητήσουν βοήθεια με τη χρήση ασφαλούς λειτουργίας, εκτός αν είστε έμπειροι με τον καθορισμό των προβλημάτων του υπολογιστή.


F9 Κλειδί

 • Πιέζοντας το πλήκτρο F9 δεν έχει καμία λειτουργία σε προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο, αλλά θα ανανεώσει το έγγραφό σας στο Microsoft Word.

 • Εάν χρησιμοποιείτε το Microsoft Outlook ως εισερχόμενα e-mail σας, πιέζοντας το πλήκτρο F9 θα ενεργοποιήσει αμέσως ένα e-mail που έχετε στείλει, χωρίς τη συνηθισμένη χρονική καθυστέρηση.

 • Για το laptop σας, πιέζοντας το πλήκτρο F9 μπορεί να μειώσει τη φωτεινότητα της οθόνης σας (αυτό λειτουργεί σε πολλούς φορητούς υπολογιστές, αλλά δεν είναι όλοι οι φορητοί υπολογιστές).


Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν:

Βασικά F10

 • Πατήστε F10 για να ενεργοποιήσετε τη γραμμή μενού στο πρόγραμμα περιήγησής σας στο Internet ή πρόγραμμα όπως το Microsoft Word. Σε νεότερες εκδόσεις του Microsoft Word, αυτό φέρνει επίσης μια εμφάνιση κάποιων εύχρηστο συντομεύσεις για τις επιλογές του μενού, όπως η «Αρχείο» και «Επεξεργασία».

 • Πιέστε SHIFT + F10 ως εναλλακτική λύση για το δεξί κλικ του ποντικιού σας σε ένα σύνδεσμο αρχείο ή στο διαδίκτυο. Στο πρόγραμμα περιήγησής σας στο Internet, αυτό φέρνει μια σειρά από εύκολα clickable επιλογές, όπως «reload» και «να επιστρέψετε στην προηγούμενη ιστοσελίδα.

 • Για το laptop σας, πατώντας F10 μπορεί να αυξήσει τη φωτεινότητα της οθόνης σας (αυτό λειτουργεί σε πολλούς φορητούς υπολογιστές, αλλά δεν είναι όλοι οι φορητοί υπολογιστές).


Βασικά F11

 • Πατήστε F11 για να εισέλθουν και να βγείτε από τη λειτουργία πλήρους οθόνης στο Internet Browser σας. Πραγματικά χρήσιμο αν παρακολουθείτε ένα βίντεο!


F12

 • Πατήστε F12 για να ανοίξετε την επιλογή «Save As», όταν χρησιμοποιείτε το Microsoft Word.

 • Πατήστε το πλήκτρο CTRL και F12 μαζί για να ανοίξετε ένα νέο έγγραφο, όταν χρησιμοποιείτε το Microsoft Word.

 • Πατήστε το πλήκτρο SHIFT και F12 μαζί για να αποθηκεύσετε αυτόματα ένα έγγραφο στο Microsoft Word.

 • Πιέστε το συνδυασμό πλήκτρων CTRL + SHIFT + F12 μαζί για να εκτυπώσετε αμέσως ένα έγγραφο στο Microsoft Word.

http://www.ba-bamail.com/content.aspx?emailid=23654

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s