ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ.

Ο σύλλογος για τα δικαιώματα των γυναικών Καλαμάτας θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου την Δευτέρα στις 6/2  και ώρα 10 το πρωί στο Εργατικό κέντρο Καλαμάτας , με θέμα την άμεση καταβολή του επιδόματος τοκετού και την παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει την Τρίτη στις 7/2 στις 9 το πρωί στο ΙΚΑ (Φιλελλήνων).

 Σας επισυνάπτουμε  το ψήφισμα που θα καταθέσουμε στη Διεύθυνση του ΙΚΑ, την Τρίτη 7/2 και ώρα 9 το πρωί.

Στις σημερινές συνθήκες της άγριας λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος και της επιδείνωσης των όρων ζωής και ιδιαίτερα των νέων ζευγαριών, των εργαζομένων, το επίδομα τοκετού πρέπει να αποτελεί μια ελάχιστη ενίσχυση για να αντιμετωπιστεί ένα μέρος των εξόδων που συνεπάγεται η πρόσθεση ενός νέου μέλους στη λαϊκή οικογένεια.

Μετά από δύο και πλέον χρόνια ασταμάτητου αγώνα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, των ομάδων και συλλόγων σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τους γονείς από τους οποίους διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ζητούσαν να επιστρέψουν το επίδομα τοκετού που έλαβαν μετά τις 18-11-2012, όταν αυτό καταργήθηκε, ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία αποφασίστηκε το αυτονόητο: να μην καταβληθούν τα χρήματα από όσους το είχαν πάρει και να επιστραφούν πίσω σε όσους τα είχαν ήδη καταβάλει στο ΙΚΑ.

Όλο αυτό το διάστημα που κράτησε αυτή η ομηρία και η τρομοκρατία, -μην ξεχνάμε ότι οι γονείς απειλούνταν με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων αν δεν επέστρεφαν το ποσό-, όλοι εκείνοι που τώρα αναγκάστηκαν να φέρουν αυτή την τροπολογία, προσπαθούσαν να πείσουν τους γονείς να τηρήσουν μια στάση αναμονής, ανάθεσης ή να διαχειριστούν την υπόθεση μόνο με ένδικα μέσα. Δεν ξεγελιόμαστε! Η τροπολογία αυτή δεν κατατέθηκε επειδή συμμερίζονται την αγωνία και το δίκιο των γονιών, αλλά κάτω από την πίεση των αγώνων μας.

Μήνες μετά τη ψήφιση της τροπολογίας, που ήταν ενταγμένη στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, μητέρες από την περιοχή της Καλαμάτας δεν έχουν ακόμα λάβει την επιστροφή των χρημάτων του επιδόματος τοκετού… επειδή δεν έχει φτάσει το ΦΕΚ στις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες!!!

Απαιτούμε:

Καταβολή του  επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, άνεργες η ανασφάλιστες, ύψους 1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 και 3.000 ευρώ για δίδυμη και τρίδυμη κύηση, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Σύλλογος για τα Δικαιώματα Γυναικών Καλαμάτας

ogekalamatas@gmail.com

Εκδηλώσεις από τις Ομάδες Γυναικών Καλαμάτας – Σπάρτης

Από την ΚαλαμάταΑπό την Καλαμάτα

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Σύλλογος για τα δικαιώματα της Γυναίκας στην Καλαμάτα σήμερα Κυριακή στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου.

Στην ομιλία της η πρόεδρος του Συλλόγου Ελένη Αλεξίου, αναφέρθηκε στο 12ο Συνέδριο της ΟΓΕ που έγινε στην Αθήνα το Νοέμβρη του 2016 και βασική επιδίωξη μέσα και από το σύνθημα: «Γυναίκα βγες μπροστά στον αγώνα για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση», ήταν να αναδειχθεί η ανάγκη ανόδου της γυναικείας συμμετοχής στο κίνημα, η ευθύνη της ΟΓΕ στην καλλιέργεια αγωνιστικής στάσης ζωής σε περισσότερες γυναίκες.

Προβλήθηκε το βίντεο από το 12ο Συνέδριο της ΟΓΕ και ακολούθησε η κοπή της πίτας.

Ανάλογη εκδήλωση έγινε και στη Σπάρτη από την Ομάδα Γυναικών στα γραφεία της το προηγούμενο Σάββατο όπου μεταξύ άλλων, εκφράστηκε η συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγωνιζόμενων αγροτών.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s