Για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, συνάντηση εργασίας, στο Δήμο Τριφυλίας. Τι πρέπει να κάνετε.

Συνάντηση εργασίας για το ΚΕΑ στο Δήμο Τριφυλίας

Συνάντηση εργασίας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης διεξήχθη χθες το μεσημέρι στην έδρα του Δήμου Τριφυλίας, ώστε να είναι έτοιμες οι υπηρεσίες για τη διαδικασία των αιτήσεων.
Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Βασίλης Παπαθεοδοσίου, τόνισε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες, τα οποία, άλλωστε, αποτυπώνονται σε έκθεση Ανεξάρτητης Αρχής, στην οποία αναφέρονται οι τεράστιες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα κατασχετήρια που έχουν ήδη ξεκινήσει. Ο ίδιος είπε ότι ο Δήμος με τις υπηρεσίες του θα δέχεται τον πολίτη με σεβασμό και κατανόηση στο πρόβλημα, ενώ η πόρτα του Δήμου πρέπει να είναι ανοιχτή για να του λύνει τα προβλήματα, στο βαθμό που μπορεί να γίνει, και σίγουρα για την ενημέρωση και εξυπηρέτησή του. Αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις ελλείψεις, από τη στιγμή που με τον «Καλλικράτη» η Περιφέρεια πήρε τον τομέα της Υγείας και ο Δήμος της πρωτεύουσας τον τομέα της Πρόνοιας με το προσωπικό και τους πόρους, σημειώνοντας πως δε φτάνει μόνο ένας υπάλληλος για την Πρόνοια και την Αλληλεγγύη!
Επισήμανε δε πως πρέπει να σηκώσουν τα μανίκια και να προσφέρουν κοινωνικό έργο με σεβασμό.
Στα διαδικαστικά αναφέρθηκε η σύνδεσμος για το πρόγραμμα ΚΕΑ, Φωτεινή Στυλιανού.

Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ λόγω της «μη ενημέρωσής τους» για τις διαδικασίες του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, οι αιτήσεις του οποίου ξεκινούν αύριο, το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιό του, παρέχει σχετικές οδηγίες.

Με την Εγκύκλιο ρυθμίζεται το πρόγραμμα προσέλευσης των αιτούντων στα ΚΕΠ, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Η προσέλευση θα γίνεται με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του υπόχρεου για την υποβολή της αίτησης.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, υπενθυμίζεται ότι το ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης για τους δικαιούχους του ΚΕΑ, που θα καταβληθεί τον Μάρτιο, θα είναι το ίδιο, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης από την 1η-2-2017 έως την 28η-2-2017.

Στις 265.000, αριθμός ρεκόρ, έφτασαν σήμερα (χθες), πρώτη ημέρα λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποδοχής οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, από τα μεσάνυχτα έως και τις 4.30 μ.μ., επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα 265.000 πολίτες, εκ των οποίων 23.689 συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους και υπέβαλαν αιτήσεις.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ενδιαφερόμενοι επέλεξαν να υποβάλουν τις αιτήσεις οι ίδιοι. Συγκεκριμένα, 22.208 πολίτες υπέβαλαν μόνοι τους την αίτηση, 936 μέσω ΚΕΠ και 545 μέσω δήμων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, ο μεγάλος αριθμός των πολιτών που επέλεξαν να υποβάλουν οι ίδιοι τις αιτήσεις τους δείχνει την ευκολία χρήσης της πλατφόρμας, γεγονός που θα επιτρέψει την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας των αιτήσεων.

Τα δικαιολογητικά

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, είτε ηλεκτρονικά, είτε μέσω των ΚΕΠ, είτε μέσω ειδικών γραφείων που έχουν δημιουργήσει οι δήμοι σε όλη τη χώρα.

Για την υποβολή των αιτήσεων τα απαραίτητα στοιχεία – δικαιολογητικά που πρέπει να έχει μαζί του ο/η ενδιαφερόμενος/η είναι:

1) ΑΜΚΑ όλων των μελών του νοικοκυριού (ενήλικες και ανήλικοι)

2) Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) όλων των ενήλικων μελών του νοικοκυριού και όσων ανηλίκων διαθέτουν ΑΦΜ

3) Αριθμό Λογαριασμού Τραπέζης (IBAN) του αιτούντα (είτε είναι κύριος δικαιούχους του λογαριασμού είτε συνδικαιούχος)

4) Κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας και διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email)

5) Οικονομικά στοιχεία (πχ Ε1, εκκαθαριστικό, εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ, κ.ά.)

6) Εάν διαθέτετε κάρτα ανεργίας, την κάρτα ανεργίας θεωρημένη

7) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

Τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά είναι απαραίτητα για κάθε δικαιούχο, σε όποιο δήμο της χώρας και αν καταθέσει αίτηση. Τα συγκεκριμένα στοιχεία, πρέπει να προσκομίσουν οι δικαιούχοι στην περίπτωση που υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, σε υπηρεσίες δήμων ή σε ΚΕΠ.

Πάντως η υποβολή αίτησης γίνεται και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://keaprogram.gr/gov απευθείας από τους ενδιαφερόμενους, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης που χρησιμοποιούν για υποβολή φορολογικής δήλωσης (taxisnet).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s