Από σήμερα Δευτέρα ξεκινάει το στήσιμο μπλόκων σε όλη τη χώρα. Ο Ανταρσία ενημέρωσε τους παζαριώτες στο Κοπανάκι.

Η αγροτοδιατροφική επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α πιστεύει ότι το κίνημα πρέπει να σηκώσει το γάντι και να προβάλλει την ανάγκη αποδέσμευσης της χώρας από την Ε.Ε, με δημοκρατικό επανακαθορισμό των διεθνών μας σχέσεων για να ανοίξει ο δρόμος για την ανάδειξη των συλλογικών παραγωγικών δυνάμεων της εργαζόμενης πλειοψηφίας, που αποτελούν την κύρια παραγωγική δύναμη. Με έναν οργανωμένο και όχι υποταγμένο λαό που θα του ανήκει η χώρα του, μακριά από τη μπότα των δανειστών, επηρεάζοντας και τους γειτονικούς λαούς, μπορεί να δημιουργηθούν οι όροι για μια κοινωνία στα χέρια των παραγωγών του πλούτου.Φωτογραφία του Kopanakinews Dimitris Giannopoulos.

 

Από αύριο Δευτέρα ξεκινάει το στήσιμο μπλόκων σε όλη τη χώρα, με κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.Φωτογραφία του Kopanakinews Dimitris Giannopoulos.

  • Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν πριν από τρεις περίπου μήνες, με κατά τόπους αγωνιστικές δράσεις, οι μικρομεσαίοι αγρότες. Από αύριο, Δευτέρα, αρχίζουν να στήνουν ισχυρά μπλόκα σε όλη τη χώρα, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

  • Στη Θεσσαλία, οι μικρομεσαίοι αγρότες της Καρδίτσας, της Λάρισας και των Τρικάλων άρχισαν να βγάζουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και την ερχόμενη Πέμπτη θα στήσουν μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας. Ανάλογος προγραμματισμός υπάρχει από Αγροτικούς Συλλόγους, Ομοσπονδίες και Επιτροπές των Μπλόκων σε όλη τη χώρα.

  • Οι αγρότες διεκδικούν την επίλυση άμεσων και ζωτικών προβλημάτων, παλεύουν κατά της ΚΑΠ της ΕΕ και της πολιτικής της κυβέρνησης που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ταυτόχρονα, ο αγώνας τους αναδεικνύει την ανάγκη για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη στη χώρα, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος συνολικά του λαού.

  • ‘Αρθρο του Ριζοσπάστη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s