ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ.

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                              

ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                                      

ΕΝΑΡΞΗ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ –  ΕΓΓΡΑΦΕΣ

   Το «Σχολείο μας», μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης του Συλλόγου μας ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στη γνώση και στη δημιουργία!Φωτογραφία της Sia Zaxou.

Για τρίτη χρονιά θα λειτουργήσει ένα «διαφορετικό» σχολείο, που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Φέτος έχουν δημιουργηθεί 55 τμήματα και 65 εθελοντές έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους σε αυτό. Εκπαιδευτικοί και φίλοι εθελοντές, επιστήμονες στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία που είναι σε επίπεδο δράσης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και η μοναδική σε όλη την Ελλάδα.

    Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 09 Ιανουαρίου κάθε απόγευμα από τις 6:00 έως τις 8:00 στα εξής σχολεία:

  • Δευτέρα και Τρίτη στο 17ο Δ.Σ. Καλαμάτας (οδός Σπάρτης)

  • Τετάρτη στο 7ο Δ.Σ. Καλαμάτας (Κρήτης & Ακρίτα )

  • Πέμπτη και Παρασκευή στο 6ο Δ.Σ. Καλαμάτας (Ελεαβούλκου 24)

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν να ασχοληθούν με τη μελέτη των μαθημάτων τους αλλά και με πολλά δημιουργικά εργαστήρια και παρά πολλές δραστηριότητες που  περιλαμβάνονται  στο πρόγραμμα που  έχει δοθεί.

     Οι εγγραφές των μαθητών θα συνεχιστούν από τη Δευτέρα  09 Ιανουαρίου. Καλούμε τους γονείς που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο Αλληλέγγυο Σχολείο, να προσέλθουν για την εγγραφή των παιδιών τους στα σχολεία που θα λειτουργήσει το  Αλληλέγγυο Σχολείο μας κατά τις ημέρες και ώρες όπως ανωτέρω αναγράφονται.

     Οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους  μπορούν  να διαλέξουν αυτό που τους αρέσει από τα μαθήματα που γίνονται και να συμμετέχουν ελεύθερα σε όσα επιθυμούν. Μπορούν να κάνουν προετοιμασία στη μελέτη των μαθημάτων τους για το σχολείο, να έρθουν σε επαφή με άλλον τρόπο με τα Μαθηματικά, να μυηθούν στα μυστικά της ορθογραφίας, να συμμετέχουν σε ομάδα δημιουργικής γραφής και φιλαναγνωσίας, να γνωρίσουν τη γλώσσα και τον πολιτισμό μια άλλης χώρας, να ταξιδέψουν με τα παραμύθια, να κάνουν χορό παραδοσιακό και μοντέρνο, σκάκι, μπάσκετ, αθλήματα, ασκήσεις ευεξίας, αλλά και πολλές κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, κολάζ και ψηφιδωτά, να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, να τραγουδήσουν, να μπουν σε ομάδες θεατρικού παιχνιδιού αλλά και να ανακαλύψουν τα συναισθήματά τους και να γνωρίσουν τον εαυτό τους.

Να χαρούν μέσα από την ομαδικότητα και να περάσουν ένα δημιουργικό απόγευμα μαθαίνοντας, ανακαλύπτοντας, διασκεδάζοντας και δημιουργώντας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

                 Ο Πρόεδρος                                              Ο  Γεν. Γραμματέας

  Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης                           Σπαράγγης Ευάγγελος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s