Έκθεση έργων της Μαρίας Πετρούλιας στο Σπίτι της Σοφίας Λασκαρίδου στην Καλλιθέα, από 20 έως και 27 Ιανουαρίου 2017.

                                  Φωτογραφία της Sia Zaxou.THE RESCUE  ( Η ΔΙΑΣΩΣΗ )

            Η Μαρία Πετρούλια έχει μακρά πορεία στα Εικαστικά πράγματα παρ’ ότι εμφανίζεται σπάνια σε εκθέσεις – αν και πολύ παραγωγική – μοιράζοντας το χρόνο της με τον τομέα της μέσης εκπαίδευσης στα Ελληνικά Σχολεία. Εξω – κυκλωματική από θέση, ασχολήθηκε κατά καιρούς εκτός από τη Ζωγραφική, με τις κατασκευές, τις εγκαταστάσεις και την εικόνα μέσω προγραμμάτων των Υπολογιστών.

            Η ενότητα της Ζωγραφικής δουλειάς της που θα εκτεθεί στο Σπίτι της Σοφίας Λασκαρίδου στην Καλλιθέα,  έγινε την χρονική περίοδο 2008 – 2011 . Οι προφητείες, οι επιστημονικές θεωρίες περί Συντέλειας, οι σύγχρονες ανακαλύψεις, οι μεγάλες ανατροπές που ζούμε, κυρίως οι θεομηνίες, δεν την άφησαν ανεπηρέαστη ενώ λίγο ως πολύ όλους μας στοιχειώνουν με την εφιαλτική τους εικόνα

            Οι διαφορετικές γραφές της, παραστατικές ή αφαιρετικές είναι πλαστικές προσεγγίσεις σε μια παραβολή, όπου αποτελούν γέφυρα από έναν χώρο σε έναν άλλο, σε μια προσπάθεια μετάβασης σε μια νέα εποχή που δεν θα στοιχειώνεται από προσδιορισμούς και δεν θα βασανίζεται άλλο σε ατελείωτες εσωτερικές βουτιές και αγωνίες, σχετικά με το πόσο εν τέλει είμαστε κατανοητοί και προσπελάσιμοι. Χωρίς να εννοεί κάτι καινούργιο θα ήθελε η έρευνά της να κάνει μέτοχο το θεατή, ο οποίος με τη σειρά του θα δώσει μια δική του ερμηνεία της «διάσωσης» του πολιτισμού, των αξιών, του δικαιώματος στην αναζήτηση και την προσπάθεια για επιβίωση του ονείρου.

           Η ΔΙΑΣΩΣΗ ( THE RESCUE  ) των πολιτισμών του κόσμου, είναι από τις  πιο άμεσες προτεραιότητες  σ’ αυτή την επικίνδυνη εποχή. Αυτό εν τέλει προσπαθεί να διαπραγματευτεί σε αυτή της τη ζωγραφική περιήγηση και αυτό είναι το ζητούμενο.

           Η έκθεση των έργων της πραγματοποιείται στην Αθήνα, στο Σπίτι της Σοφίας Λασκαρίδου στην Καλλιθέα από 20 έως και 27 Ιανουαρίου 2017 ( εγκαίνια Παρασκευή  7.30 μμ).

Ώρες λειτουργίας καθημερινά 10 – 2 το πρωί, 6 – 9 το απόγευμα εκτός Δευτέρας και Τετάρτης. Δ/νση Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου γωνία.Φωτογραφία της Sia Zaxou.

Φωτογραφία της Sia Zaxou.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s