«ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ» (Emotions), ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ …ΑΓΓΙΞΕ.

https://vimeo.com/184003160

Κωνσταντίνος Π. ΝικολόπουλοςΦωτογραφία του Kostas Nikolopoulos.
«Μονόδρομος στη ζωή του καλλιτέχνη η δημιουργία και ο χρωματισμός συναισθημάτων στον κοντινό περίγυρο μα και σε ολόκληρο το κόσμο με τη τέχνη να εξελίσσεται φτιάχνοντας νέους τρόπους έκφρασης και με τη μουσική να εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν μα που αδύνατο να μείνουν στη σιωπή.»
Βιογραφικό: Γεννήθηκε στην Πύλο Μεσσηνίας. Παρακολούθησε σεμινάρια ψυχοδράματος, σεμινάρια σύγχρονης δραματοθεραπείας, σεμινάρια βιωματικού ψυχοδράματος, διδάχτηκε εσωτερική φιλοσοφία. Έχει γράψει τη μουσική και σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους και παραστάσεις, η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους (2016) φέρει το τίτλο Emotions (μια ταινία με σενάριο τη μουσική…) Σπούδασε μουσική και σύνθεση με ειδίκευση στο όργανο κλαρίνο Sib. Έχει μελοποιήσει Έλληνες ποιητές μεταξύ αυτών Νίκο Καββαδία και Κώστα Ουράνη. Έχει συνθέσει έργα για τους κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές μεταξύ αυτών Γρηγόρη Μπιθικώτση-Αντώνη Καλογιάννη-Γιάννη Πάριο ….
link Ταινίας https://vimeo.com/184003160

Μια ταινία με σενάριο τη μουσική…
Σενάριο η μουσική, πηγή λόγου, συναισθημάτων και έκφρασης…
Μια υπερβατική και ειλικρινής ανάδειξη των συναισθημάτων του ανθρώπου μέσα από την ερμηνεία της αρμονίας των φθόγγων της μουσικής.
Ο δημιουργός τοποθετεί τον πρωταγωνιστή στον χρόνο και στον χώρο και «παίζει» μαζί του βιωματικά στις περισσότερες των στιγμών το παιχνίδι της εναλλαγής των συναισθημάτων άλλα και της συνεχούς αναζήτησης και επικοινωνίας μέσα από το γέλιο και το δάκρυ, μέσα από το φως του ήλιου, μέσα από την αρμονία των χρωμάτων, μέσα από τη φωτιά και τη πέτρα τη θάλασσα και τη γυναίκα…
Όλα είναι μουσική…
Πρωταγωνιστής : Ο Άνθρωπος
Αφετηρία : Η γένεσης των θαυμάτων και των τραυμάτων.

Σ΄ έναν κόσμο που «βυθίζεται» στο χάος χωρίς ηθικές αντιστάσεις, σ΄ ένα περιβάλλον όπου βασιλεύει εκκωφαντική σιωπή, με την Παιδεία να «κυματίζει» το ανιστόρητο και το συναίσθημα παροπλισμένο, η ταινία «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ» (Emotions) επιχειρεί να συμβάλλει στην ανάγκη ώστε ο αλλοτριωμένος σύγχρονος Άνθρωπος ν΄ακούσει ξανά τον σφυγμό της καρδιάς του και να αναγεννηθεί ως Πρόσωπο και ως Κοινωνία.

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση υπερθεματίζω τον λόγο της δημιουργίας μου στην ανάγκη η ταινία «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ» (Emotions), μια ταινία με σενάριο την Μουσική, να λειτουργήσει ως οδηγός έκφρασης και υπέρ των ατόμων με ολική απώλεια όρασης, μια και η «φωνή» της ψυχής δεν καταγράφει τον λόγο της μονάχα με πένα, αλλά μπορεί και να τον «ζωγραφίζει» με παλέτα τη Μουσική και τους δρόμους της.
Οι «πυλώνες» της ταινίας «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ» – EMOSIONS:
Α’ αντρικός ρόλος: Τηλέμαχος Παπαγεωργίου (Ο Άνθρωπος)
Α΄ γυναικείος ρόλος: Μαρία Μπεκρή (Ο Έρωτας)
Β’ γυναικείος ρόλος: Αναστασία Γιουβανάκη (Η Ζωή)

Film celection: Emotions (2016) η πρώτη του σκηνοθετική έκφραση.
Σ΄ έναν κόσμο που «βυθίζεται» στο χάος χωρίς ηθικές αντιστάσεις, σ΄ ένα περιβάλλον όπου βασιλεύει εκκωφαντική σιωπή, με την Παιδεία να «κυματίζει» το ανιστόρητο και το συναίσθημα παροπλισμένο, η ταινία «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ» (Emotions) επιχειρεί να συμβάλλει στην ανάγκη ώστε ο αλλοτριωμένος σύγχρονος Άνθρωπος ν΄ακούσει ξανά τον σφυγμό της καρδιάς του και να αναγεννηθεί ως Πρόσωπο και ως Κοινωνία.

Έκανα μια επιλογή, ως προς την προβολή της ταινίας, έξω από τα πρέπει, οι λόγοι καθαρά «ιδεολογικοί»…
Θα μπορούσα σε μια αίθουσα να συναντηθούμε, να «απολαύουμε» το «θέαμα» και να τα πούμε από κοντά, έκρινα όμως να κάνω κάτι άλλο και να το μοιραστώ μαζί σας στο πεδίο του διαφορετικού αφού όλοι εσείς θα μπορείτε να δείτε και να ακούσετε και έτσι να με «συναντήσετε» μέσα στο σπίτι σας στη θαλπωρή του χώρου σας Μετά από έναν αγώνα τριών και πλέον χρόνων είμαι έτοιμος στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου να παρουσιάσω την πρώτη του σκηνοθετική έκφραση.

ΥΓ: Να προσθέσω μόνο ότι ο καλλιτέχνης είναι παντρεμένος με την Άννα Μπιθικώτση, στο ποιητικό έργο της οποίας κάνει συχνά …πυκνά, αφιερώματα ο Πίπης μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s