Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα. Εκδήλωση – προβολή ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, διοργανώνει εκδήλωση – προβολή του ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 7μ.μ. , στην αίθουσα εκδηλώσεων του εργατικού κέντρου Καλαμάτας.

https://www.youtube.com/watch?v=YLAnHHCacwc

Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, σας καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει για την προβολή του Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ, με τίτλο «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε».Αποτέλεσμα εικόνας για 70 χρόνια από την ίδρυση του δσε

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, που μεταξύ άλλων περιέχει φωτογραφικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα από το αρχείο του ΚΚΕ, αλλά και αρχεία που δόθηκαν από άλλους αγωνιστές – μαχητές και τις οικογένειες τους και βλέπουν για πρώτη φορά το φώς της δημοσιότητας. Είναι αποτέλεσμα κα της προσπάθειας που γίνεται δεκαετίες τώρα, για την διάσωση και ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου του Κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνεται μέρος, ηχογραφημένης ομιλίας του Ζαχαριάδη σε ολομέλεια της Κεντρικής επιτροπής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 14 Δεκέμβρη στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου.

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στους εν ζωή μαχητές του ΔΣΕ και τους απογόνους τους. Να έρθουν να δουν ξανά τα μέρη που περπάτησαν και πολέμησαν στον τρίχρονο ηρωικό αγώνα.

Το ντοκιμαντέρ αποτελεί προσπάθεια του κόμματος, με οπτικοακουστικό τρόπο να κάνουμε γνωστή την ιστορία του ΔΣΕ, της κορυφαίας στιγμής της ταξικής πάλης στη χώρα μας και να προβάλουμε τα συμπεράσματα που έχουμε βγάλει συλλογικά ως Κόμμα για εκείνη την περίοδο.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο τα λαό, να έρθουν, να γνωρίσουν αυτή την ιστορία, να μάθουν τα συμπεράσματα του ΚΚΕ.

Για τη δημοσίευση των θέσεων για το 20 Συνέδριο του ΚΚΕ

Την Κυριακή, 18 Δεκέμβρη, με τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη δημοσιεύονται οι θέσεις της ΚΕ για το 20ο συνέδριο του ΚΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί, στις 30 Μάρτη, με 2 Απρίλη του 2017.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους, σ’ όλους αυτούς που πλήττονται από αυτή την πολιτική, την πολιτική των μνημονίων διαρκείας. Τους καλούμε να προμηθευτούν το ριζοσπάστη με τις θέσεις, να αποκτήσουν γνώση για τις εκτιμήσεις που κάνει το ΚΚΕ, ιδιαίτερα σήμερα, σε συνθήκες που εντείνονται:

·        Από τη μία η αντιλαϊκή πολιτική, ανεξαρτήτως κυβέρνησης

·        και από την άλλη, οι ανταγωνισμοί, με αποτέλεσμα τον πόλεμο στη γειτονιά μας και το ενδεχόμενο γενίκευσης του.

Απευθύνουμε κάλεσμα, να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού, ώστε να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση για την εργατική εξουσία. Καλούμε το λαό, σε οργάνωση της πάλης, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Το ΚΚΕ, καλεί σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη συμμετοχή και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.

Στα πλαίσια της δημοσίευσης των θέσεων, διοργανώνουμε πλατιά εξόρμηση την Κυριακή και τη Δευτέρα, σε όλους τους χώρους, όπου ζει και δουλεύει η εργατική τάξη, οι αγρότες, η νεολαία, όλος ο λαός.

Μεγάλο τμήμα του ντοκιμαντέρ, προέρχεται από οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

 

Σχολιάστε