Το ΠΑΜΕ αντιδρά σε δημοσίευμα: Έγιναν δυο συγκεντρώσεις στην Καλαμάτα και …όντως, στη μια από αυτές επικράτησε η κατάσταση που περιγράφει ο κ. Λαγός.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

«Με αφορμή αυτά που έγραψε ο κ. Λαγός στην «Ελευθερία» το Σάββατο 10 Δεκέμβρη» Απεργιακή πορεία του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα (βίντεο)

Τι είδε ο κ. Λαγός; «Ελάχιστοι απεργοί πήγαν στις δύο συγκεντρώσεις που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα. Ουσιαστικά συμμετείχαν μόνο οι συνδικαλιστές και όποιος φιλοδοξεί να γίνει συνδικαλιστής. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι προτίμησαν να στείλουν… μήνυμα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες».

Όντως οι συγκεντρώσεις ήταν δύο, αλλά, ΔΕΝ τις οργάνωσαν από κοινού ΕΚ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ!

 Όντως, στη μια από αυτές επικράτησε η κατάσταση που περιγράφει ο κ. Λαγός. Τρείς κι ο κούκος στη συγκέντρωση του ΕΚΚ. (Οι γνωστοί συνδικαλιστές – εργατοπατέρες χωρίς κανένα σχεδόν εργαζόμενο, γύριζαν σαν τις άδικες κατάρες έξω από το ΕΚ ενώ δεν αποτόλμησαν να κάνουν ούτε πορεία!) . Ήταν η συγκέντρωση που «οργάνωσαν» ΕΚ -ΑΔΕΔΥ (που οι πλειοψηφία τους στηρίζεται από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΕ) και άλλοι «θεσμοί» που καλούσαν και τα κόμματα  ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΙΑ που θέλουν «ενότητα στη βάση» με το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή ήταν η συγκέντρωση  του κυβερνητικού, εργοδοτικού και συμβιβασμένου συνδικαλισμού που ΣΩΣΤΑ οι εργαζόμενοι τους γυρνάνε την πλάτη!

Η άλλη ήταν των Συνδικάτων του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, αγρότες, έμποροι, νεολαίοι κτλ. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ήταν μαζική γιατί οι δυνάμεις του από εβδομάδες και με μαζικές διαδικασίες, προετοίμασαν την απεργία . Την ημέρα της απεργίας από τα ξημερώματα της Πέμπτης την περιφρούρησαν σε μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και έκαναν συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Ήταν όμως τυχαίο γεγονός αυτό που έγινε στην Καλαμάτα; Σε όλη την Πελοπόννησο επικράτησε η ίδια εικόνα! ΠΟΥΘΕΝΑ οι ηγεσίες των ΕΚ (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) δεν έκαναν απεργιακή συγκέντρωση! Δεν οργάνωσαν την απεργία ούτε για τα μάτια του κόσμου.

Σαν «ένας άνθρωπος» ΓΕΣΕ – ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα που ταυτίζονται με αυτές τις πλειοψηφίες,  αστικές φυλλάδες και κανάλια μιλούσαν (όσο μιλούσαν)  για μια  απεργία «ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας». Βέβαια, ενάντια στις «πολιτικές της λιτότητας» λέει ότι …αγωνίζεται και η κυβέρνηση. Επομένως, έχει κάθε λόγο να ισχυρίζεται ότι αυτή απεργία είναι υποστηρικτική της «μάχης» που δίνει στην ΕΕ για να χαλαρώσει η δημοσιονομική αυστηρότητα!

Τι δεν λένε όλοι αυτοί; Οτι χιλιάδες εργαζόμενοι απέργησαν χτες και συμμετείχαν στις μαζικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ με επιθετικά αιτήματα και στόχους πάλης, που στρέφονται ενάντια στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο ΔΝΤ και την αντιλαϊκή τους πολιτική. Οτι στις διεκδικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις του ταξικού κινήματος, κεντρική θέση είχαν η ανάκτηση των απωλειών, η κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων, η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτές οι διαδηλώσεις και αυτά τα αιτήματα έδωσαν το στίγμα της απεργίας της 8ης Δεκέμβρη και όχι τα «ανεμοσκορπίσματα» της ΓΣΕΕ και των διάφορων παραφυάδων της που όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να πετύχει η απεργία και χτες συγκρότησαν από αναιμικές έως …ανύπαρκτες διαδηλώσεις.

  Αφού κάθισαν, λοιπόν, πάνω στις «δάφνες» τους οι πλειοψηφούντες στη Διοίκηση του ΕΚ Καλαμάτας , κερδίζοντας όμως  την τυπική και όχι την ουσιαστική πλειοψηφία της εργατικής τάξης, συνεχίζουν τη γνωστή τακτική της υπονόμευσης των απεργιακών αγώνων, με στόχο την αδρανοποίηση της εργατικής τάξης μπροστά στα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων, των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Αποδεικνύεται ότι. «αγωνίζονται» μόνο για τις εναλλαγές κυβερνήσεων (δεξιές, – αριστερές – κεντρώες κτλ),  ποιός θα γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

Με τέτοιες ηγεσίες η εργατική τάξη δεν μπορεί να περιμένει τίποτα! Είναι καιρός ο εργάτης να διεκδικήσει τη ζωή που του αξίζει και να πάρει το τιμόνι στα σίγουρα χέρια του, γιατί αυτός παράγει τον πλούτο.

Επίκαιρα λοιπόν ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία του ΠΑΜΕ:

«Εργατοπατέρες απεργοσπάστες οι εργάτες σας γύρισαν τις πλάτες»

«Συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά».

ΥΓ: Ο κ. Λαγός γνωστός για της απόψεις του.  Το χειρότερο απ όλα όμως είναι ότι αξιοποιεί την κατάντια του Εργατικού Κέντρου για να συκοφαντήσει το ΠΑΜΕ. Η εμπάθεια … τυφλώνει.

Σημείωμα kopanakinewς: Η φωτογραφία και το βίντεο είναι από άλλο ρεπορτάζ της Ελευθερίας.

…Με συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου ξεκίνησαν οι σημερινές κινητοποιήσεις των μελών του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στο κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με συνθήματα κατά των πολιτικών λιτότητας και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s