ΕΟΡΤΗ  ΓΙΑ “ΤΑ EIΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ΄’ ΣΤΟ ΚΟΡΩΠΙ. ΕΚΛΕΚΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ. ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ.

ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, γιορτάστηκαν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 στο  Εορταζόμενο, Εκκλησάκι μας στο Κορωπί αντί  στις 21 , γιατί δεν υπήρχε Ιερέας διαθέσιμος, από τη Μητρόπολη Μεσσογέας και Λαυρεωτικής.

Την Λειτουργία Τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Κροντήρης, της Εκκλησίας΄’ Γέννησης Χριστού Παιανίας’’.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε Αρτοκλασία και Μνημόσηνο στη Μνήμη του Γεώργιου και Βασιλικής Ζερβή και του Γιάννη Μητρόπουλου.

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Καθηγητές της φιλοσοφικής Σχολής Αθηνων κ.κ.Κων Νιάρχος και Διαμαντής Μαυραγάνης, ο οποίος συμετείχε, με τη Μελωδική Φωνή του και στην Ψαλτική, ως Άρχων Πρωτοψάλτης.

Παραυρέθηκαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβαίδος κ.Πορφύριος,ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Σκίκος, ο Καθηγητής του Πανεπιστιμίου Αθηνών κ.Γιάννης Παπαιωάννου με τη Σύζυγό του, ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών Ιατρός Χρήστος Ζερβής,  ο Ιατρός,Διευθυντής της Β Χειρουργικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός κ.Χρυσόστομος Κονταξής με τη Σύζυγό του, ο Στρατηγός ε.α κ.Παναγιώτης Γεωργακόπουλος από το Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας ,ο Δημήτρης Γεωργόπουλος Στρατηγός ε.α. ΕΛ.Α.Σ ΑΠΟ ΤΗΝ Καλίτσαινα Τριφυλίας με τη Σύζυγό του ¨Ολγα, ο Στρατηγός ε,α, Παν,Ανδριανόπουλος από την Εύα Μεσσηνίας  με τη Συζυγό του, ο Στρατηγός ε.α. Γιάννης Σκλάβοςάπό τα Σκλαβέικα Τριφυλίας με τη Συζυγό του Ιωάννα, ο Στρατηγός ε.α. Σωτήρης Δημητριάδης, ο Στρατηγός ε.α.Κώστας Ζαρμακούπης, o Yπος/γος Στρατού ε.α.Δημήτρης Καραμπέκιος με τη Συζυγό του Δώρα , ο Συν/ρχης Στρατού Βασίλης Πετράκης, ο Δημοσιογράφος και πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο Τοπογράφος Μηχανικός Γεώργιος Αντωνίου με τη Συζυγό του Αθηνά και τη Μητέρα της Ελένη, ο Δημος/φος Δημήτρης Μαρκοπαναγιώτης,  η Καθηγήτρια Δώρα Μητροπούλου, ο Σμηναγός Παναγ.Μητρόπουλος, ο Αστυνόμος θεώδ. Αδαμόπουλος, ο Δρ.Νικόλαος Ηλιόπουλος, η Καθηγήτρια Εύη Μητροπούλου με τα παιδια τους  Γιάννη και Φάνη , ο Σκηνοθέτης Κωνς/νος Γκίζας με την Ηθοποιό Συζυγό του Μίρνα, η Πρώην Υπάλληλος της Προεδρίας της Δημοκρατίας  Σοφία Παπασωτηρίου με την Κόρη της Αμάντα, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας ΄΄ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»  Κώστας Χαιδόγιαννος με την Καθηγήτρια Σύζυγό του  Αθηνά, ο Επιχειρηματίας Χρήστος Χριστόπουλος με τη Σύζυγό του Επόπτη Υγειονομικού Κατερίνα, η Βιβή Συζ.Ιωάν.Μητροπούλου, η Άννυ Μητροπούλου με τον Σύζυγό της Γιώργο και τα Παιδιά τους Στέλλιο και Δήμητρα , ο Ηλίας Αδαμόπουλος με τη Συζυγό του Φωφώ, ο Περικλής Παλαιολογόπουλος με τη Συζυγό του Μαρία και το Γιό τους Γιαννη, ο Σωτήρης Θεοδωρακόπουλος με τα εγγόνια του, ο κ. Νίκος Παππάς. . ..και άλλοι πολύ καλοί φίλοι και συγγενείς.

Για τη σημασία της Γιορτής,  μίλησε ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο οποίος ανέφερε, ότι η είσοδος της Παναγίας , σε ηλικίαΤριών Ετών [3] στην Εκκλησία του Ναού του Σολωμόντος, που την Υποδέχτηκε ο Αρχιερέας Ζαχαρίας και την Οδήγησε στα΄΄ Άγια των Αγίων΄΄, όπου παρέμεινε εκεί, Δώδεκα Χρόνια [12] ,Ονομάζεται ΄’ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ. Αυτή την Υπεραγία  και καθαρή από Αμαρτίες Παιδούλα, διάλεξε ο Θεός και την Αξίωσε να Γεννήσει το Σωτήρα του Κόσμου το ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ..

Στις 8 Σεπτεμβρίου Εορτάζουμε την Γέννηση της Θεοτόκου,στις 25 Μαρτίου τον Ευαγγελισμό και στις 15 Αυγούστου την Κοίμηση.

Η Παναγία είναι η μόνη Γυναίκα σ’όλο τον Κόσμο, που Συγκεντρώνει όλες τις Αρετές, ήταν δηλαδή ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ. Η σημασία της Εορτής, είναι Μεγάλη και Ιερή.

Αποτελεί τη βάση και την αρχή , για όλη τη μετέπειτα Ζωή της ΘΕΟΤΟΚΟΥ.                                                                       

Στους Καλεσμένους προσέρθηκαν, σπιτικά εδέσματα της Αγγελικής Μητροπούλου.

                                                                                               Κορωπί    24    Νοεμβρίου      2016

                                                                         Οικογένεια    Αγγελικής  και   Δημήτρη   Μητρόπουλου

                                                                                                         Από    το    ΑΡΤΙΚΙ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s