«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». Η Eurobank βράβευσε 18 μαθητές από τη Μεσσηνία.

Τα βραβεία της Eurobank για το Νομό Μεσσηνίας έλαβαν οι εξής:
Χριστίνα Γαρδίκα από το Γενικό Λύκειο Δωρίου
Φωτία Γεωργοπούλου από το Γενικό Λύκειο Γαργαλιάνων
Βασιλική Ζέρβα – Εκπαιδευτήρια  Μπουγά
Μαρία Ηλιοπούλου από το 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
Μαρία Καζάκου από το Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας
Βασιλική Καναβού από το Γενικό Λύκειο Χώρας
Πέτρος Καραδήμας από το Γενικό Λύκειο Ανδρούσας
Ελευθερία Κολαμπά από το Γενικό Λύκειο Κορώνης
Παναγιώτα Κουκούτση από το 5ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
Ελένη – Αναστασία Λίβα από το Γενικό Λύκειο Θουρίας
Αναστασία Μαλλιαρού από το 1ο Γενικό Λύκειο Μεσσήνης
Ελένη Μάλλιου από το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
Πηγή – Γεωργία Νικολακοπούλου από το Γενικό Λύκειο Πύλου
Νικόλαος Ντοκόπουλος–Κουράκλης από το 1ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
Στέφανος Ξενιός από το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας
Μαρία Φουντά από το Γενικό Λύκειο Φιλιατρών
Μιχαήλ Φραγκογιάννης από το 2o ΕΠΑΛ Καλαμάτας
Ευσταθία Χριστοπούλου – Χαντζάρα από το Γενικό Λύκειο Μελιγαλά.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Τρίπολη τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 18 Νοεμβρίου, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Για 14η χρονιά, η Eurobank υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από τη βράβευση 16.000 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει, διαχρονικά, τις μακροπρόθεσμες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης και αντανακλά τη βούλησή της για διατήρηση στέρεων και μακρόπνοων δεσμών εμπιστοσύνης με την κοινωνία.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 17.500 μόρια για τα Γενικά Λύκεια ή 1.750 για τα Επαγγελματικά.
Συγκεκριμένα, στο Νομό Αρκαδίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης για τη Μαρία Μπουρνά, στο Νομό Αργολίδας στο 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου για τον Γεώργιο Κόντο, στο Νομό Ηλείας στο 2ο Γενικό Λύκειο Πύργου για τη Βασιλική – Αναστασία Κατσίγιαννη, στο Νομό Κορινθίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Κορίνθου για την Ιωάννα Κωνσταντινίδη, στο Νομό Λακωνίας στο 1ο ΕΠΑΛ Βοϊών για τον Χαράλαμπο Μπιλίνη, καθώς και στο Νομό Μεσσηνίας στο 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας για την Ελένη Μάλλιου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μεσσηνίας Πατέρας Τιμόθεος Μπινίσκος, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας πατέρας Ιωάννης Σουρλίγκας, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για θέματα Κοινωνικής Συνοχής, Αλληλεγγύης, Απασχόλησης και Παιδείας Θεοφάνης Στεφανόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ηλίας Στρατηγάκος, ο αντιδήμαρχος Τρίπολης για θέματα Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Σπύρος Βρέντας, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Παρέστησαν, επίσης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλειος Δημητρέλος, ο εκπρόσωπος της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου υπαστυνόμος Κωνσταντίνος Βραγκάλας, καθώς πολλοί ακόμα παράγοντες της εκπαίδευσης και της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του νομού.

http://newsmessinia.blogspot.com/2015/11/blog-post_827.htmlhttp://newsmessinia.blogspot.com/2015/11/blog-post_827.htmlhttp://newsmessinia.blogspot.com/2015/11/blog-post_827.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s