Η αεικίνητη Βιβή Παντελάκη επανεξελέγη πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Η Βιβή Παντελάκη επανεξελέγη πρόεδρος στο Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Η αεικίνητη Βιβή Παντελάκη επανεξελέγη πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών μετά τις εκλογές της Κυριακής, καθώς την Τετάρτη το νεοεκλεγέν Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε Σώμα.
Αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο Χαράλαμπος Παγάνης, επί χρόνια μέλος του Συλλόγου και αντιπρόεδρός του, γενικός γραμματέας ο Ανδρέας Μητρόπουλος, ειδικός γραμματέας ο Παναγιώτης Λάλουσης και ταμίας η Μπέτυ Κατσούλη. Μέλη στο νέο Δ.Σ. είναι ακόμη οι Βασίλειος Λύκος, Γιώτα Αραούζου – Ζερμπίνου, Θανάσης Τσοροβάς, Θεόδωρος Χάρατ, Θάλεια Πανταζή, Μαρία Αλεξοπούλου και Κώστας Σαράντος.
Στο Δ.Σ. συμμετέχουν αρκετά μέλη που εξελέγησαν για πρώτη φορά και μαζί με την εμπειρία των μελών από την προηγούμενη περίοδο και διοίκηση, έχουν τη βούληση να κάνουν το καλύτερο για το Σύλλογο. Όλοι τους είναι άνθρωποι με ιδιαίτερους προβληματισμούς, που έχουν σχέση με την κοινωνική και πολιτιστική πορεία της πόλης, με έντονο το συναίσθημα της προσφοράς.
Μιλώντας στο «Θ», η κα Βιβή Παντελάκη σημείωσε: «Αισθάνομαι υπερήφανη που είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, που για 90 χρόνια τον διακρίνει η συνέπεια, η αξιοπιστία, η ποιότητα, η διάρκεια και η μακρόχρονη προσφορά στην κοινωνία και τον πολιτισμό. Οι συνάδελφοί μου στο Διοικητικό Συμβούλιο με επέλεξαν ομόφωνα να είμαι ξανά πρόεδρος. Θέλω να τους ευχαριστήσω, όπως ευχαριστώ και όλους εκείνους που με τίμησαν με την ψήφο τους. Έχω βαθιά συναίσθηση της τιμής να ηγείσαι ενός τέτοιου συλλόγου, αλλά και της ευθύνης που απορρέει από την ιστορία του και από το πλήθος των αντικειμένων που διατηρεί. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους και στις ανάγκες του Συλλόγου, με επάρκεια και συνέπεια. Ο Σύλλογος Φιλοπροόδων θα συνεχίσει να είναι από τους πιο δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους».
Σε ό,τι αφορά τους στόχους της νέας διετίας, επισήμανε: «Προτεραιότητα είναι η αποπεράτωση των εργασιών και η ανάδειξη του μνημείου του ναού της Βλαχέρνας. Οι εργασίες βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε συνείδηση ότι αποκαλύπτεται ένα μνημείο, ότι είναι ένα έργο που θα μείνει κληρονομιά στις επόμενες γενιές. Πρέπει όλα να γίνουν σωστά. Γι’ αυτό έχουμε άριστη συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
Στη Φιλαρμονική και το Σχολείο Μουσικής υπάρχουν ελλείψεις σε όργανα και στολές. Πρέπει να αναζητήσουμε πόρους προκειμένου να τα αποκτήσουμε. Πρέπει να γίνουν επεμβάσεις συντήρησης στο κτήριο του Πνευματικού μας Κέντρου, του Βορρέειου.
Στο Χορευτικό Τμήμα έχουμε αξιόλογους χορευτές σε όλες τις ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να λάβουμε μέρος σε εκδηλώσεις πέρα από την Τριφυλία. Αυτό θα προβάλει την πολιτιστική δραστηριότητά μας και θα συντελέσει στο να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες και να βελτιωθούμε περισσότερο, γιατί η παράδοση είναι ένα τεράστιο και ανεξάντλητο κεφάλαιο.
Μέσα στη διετία θα υλοποιηθεί το νέο πρόγραμμα Leader. Θα προσπαθήσουμε να ενταχθούμε σε έργα που έχουν σχέση με προμήθεια στολών και οργάνων, αλλά και με συντήρηση των υποδομών μας. Στο Πάρκο υπάρχει ανάγκη να συντηρηθεί ο μαντρότοιχος, ο οποίος με τις πέτρες λαξευμένες σε εξάγωνο σχήμα αποτελεί έργο τέχνης, στολίδι για την είσοδο της πόλης μας».

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s