ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ. ΕΝΑ …ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ.

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.

Το Κέντρο είναι χώρος έκφρασης και δημιουργίας παιδιών ηλικίας 6-12 ετών.Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

Στόχος του Κέντρου είναι να προσφέρει στα παιδιά ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά του μέσα από ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα η φιλοσοφία της λειτουργίας του στηρίζεται σε 3 βασικούς άξονες:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ : αξιοποιείται δημιουργικά ο ελεύθερος χρόνος, εμπλουτίζονται οι εμπειρίες των παιδιών και βρίσκουν πρωτότυπους τρόπους έκφρασης.

ΓΝΩΣΗ : είναι χώρος προσέγγισης της γνώσης μέσα από την αισθητική αγωγή.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ : αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση με ζωογόνους διεξόδους στον ελεύθερο χρόνο των μικρών μας φίλων.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να αντιμετωπίσουν τις ολιγόωρες υποχρεώσεις τους εμπιστευόμενοι τα παιδιά τους σε περιβάλλον δημιουργικό και ευχάριστο.

Απόφαση δημιουργίας 1ου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης δήμου Οιχαλίας (ΚΔΑΠ) για παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών. Μεγάλη η επιτυχία για το νομικό πρόσωπο του δήμου μας για την ολοκλήρωση της δημιουργίας του ΚΔΑΠ. Τις επόμενες μέρες θα προετοιμαστούμε για να δημιουργήσουμε δράσεις για τα παιδιά του τόπου μας. Οφείλω ως πρόεδρος του φορέα αυτού να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δήμαρχο για την αρωγή του στην προσπάθεια αυτή, στους μηχανικούς του δήμου για την σύνταξη των σχεδίων, στο συμβούλιο του ΝΠΔΔ που ενέκρινε την δημιουργία του ΚΔΑΠ, στους διευθυντές των σχολείων που τον Ιούλιο αφιέρωσαν χρόνο για να μας δώσουν πληροφορίες για μαθητές τους και τέλος στους 27 γονείς που κατάφεραν να μαζέψουν τα δικαιολογητικά για να ενταχθούν τα παιδιά τους δωρεάν στο ΚΔΑΠ. Φέτος θα είναι μια πιλοτική χρονιά και την επόμενη χρονιά θα είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε πολύ περισσότερα παιδιά και να ανοίξουμε και άλλα ΚΔΑΠ σε άλλες πόλεις του δήμου μας. Βέβαια σε όλους θα δώσουμε την δυνατότητα από φέτος να παρακολουθήσουν δημιουργικά προγράμματα στο ΚΔΑΠ με βάση την δυναμικότητα του κάθε τμήματος. Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ … Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s