ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ 10 π.μ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ – ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ)  Συνταξιούχων Μεσσηνίας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ –  ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ 10 π.μΑποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι συνταξιούχοι  

Μετά τη συρρίκνωση των συντάξεών μας κατά 40% από τις προηγούμενες κυβερνήσεις από την κατάργηση του ΕΚΑΣ από 140.000 συνταξιούχους τον περασμένο Ιούνη, την μείωση των μερισμάτων σχεδόν στο μισό για τους συνταξιούχους του Δημοσίου, την μείωση των κύριων συντάξεων με την αύξηση της παρακράτησης του 6% από τα ασφαλιστικά ταμεία, όλα αυτά, έργο της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακόμα 150.000 συνταξιούχοι είδαν τις επικουρικές τους συντάξεις να μειώνονται ως και 30% τον μήνα Σεπτέμβρη.

Η ζωή της πλειοψηφίας των συνταξιούχων έχει γίνει αβάσταχτη, αν συνυπολογίσει κανείς την φοροληστεία που μεγαλώνει (ENΦΙΑ,ΦΠΑ και άλλους έμμεσους και άμεσους φόρους) και την διαρκή μείωση των δαπανών του κράτους για την Υγεία – Πρόνοια. Η αγορά των φαρμάκων για πολύ μεγάλο αριθμό συνταξιούχων έχει γίνει πολυτέλεια. Η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας είναι απολύτως υποβαθμισμένη έως ανύπαρκτη.

Στα Δημόσια νοσοκομεία η κατάσταση απερίγραπτη σε ελλείψεις Γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και υλικών. Τις περισσότερες εξετάσεις πρέπει να τις πληρώνουμε στα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα από την τσέπη μας, που είναι άδεια.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Παρ’ όλα αυτά ο κ. Πρωθυπουργός στα εγκαίνια της ΔΕΘ,  επιχείρησε να μας πείσει όχι

μόνο να ανεχθούμε και να συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή μας, αλλά και να στηρίξουμε την προσπάθεια της κυβέρνησής του να μειώσει ακόμα περισσότερο τις συντάξεις μας, για να τιμήσει την υπογραφή του στο 3ο μνημόνιο που μας φόρτωσε και να πληρωθούν τα δάνεια της χώρας. Τα δάνεια που δεν πήραμε εμείς, που δεν πήρε, δεν ωφελήθηκε απ’ αυτά ο ελληνικός λαός εκτός από τους μεγαλέμπορους τους βιομηχάνους τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές.

Είναι πρόκληση και ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής να μας λέει η κυβέρνηση ότι δεν θα μειωθεί καμία κύρια σύνταξη. Είναι πρόκληση να πανηγυρίζει η κυβέρνηση ότι αύξησε κατά 1δις ευρώ τα έσοδα του κράτους τον Ιούλιο του 2016, όταν τα χρήματα αυτά τα πήρε και από τις δικές μας τσέπες.

Είναι πρόκληση να μας απειλεί με την ενεργοποίηση του «αυτόματου δημοσιονομικού κόφτη», αν δεν πιαστούν οι στόχοι του μνημονίου, δηλαδή αν δεν συναινέσουμε στις συνεχείς μειώσεις των συντάξεών μας.

Είναι πρόκληση να προβάλλει την αύξηση της ελαστικής εργασίας σαν λύση για τα άνεργα παιδιά μας.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιούχων της Μεσσηνίας καλεί όλους τους συνταξιούχους να απαντήσουν ενωμένοι σ’ αυτές  τις προκλήσεις της κυβέρνησης και στο σύνολο της αντεργατικής της πολιτικής.

Κοινό μας αίτημα, απαίτηση και διεκδίκηση, η επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009, η αναπλήρωση όλων των μέχρι σήμερα απωλειών. Η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Δώστε όλες και όλοι το Αγωνιστικό σας παρών την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ   10 π.μ στην πλ. 23ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΡΩΗΝ
ΔΕΚΟ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Το τοπικό παράρτημα του συλλόγου μας, καλεί τους συνταξιούχους στις πρώην ΔΕΚΟ – Τράπεζες, να ενισχύσουν τις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων που γίνονται αυτές τις μέρες σε πολλές πόλεις της χώρας μας, ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα, με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα συνταξιούχων. Στη πόλη μας η συγκέντρωση θα γίνει την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στις 10πμ. στην Πλατεία 23ης Μάρτη με πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής αγώνα συνταξιούχων Καλαμάτας.

Οι συνταξιούχοι παλεύουν και διεκδικούν για:
●Απόδοση στο ακέραιο κύριων και επικουρικών συντάξεων.
●Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και του ΕΚΑΣ.
●Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων.
●Δημόσια υγεία, δωρεάν παροχή υπηρεσιών περίθαλψης.
●Έγκαιρη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.
●Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών νόμων.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s