Τετάρτη 5 Οκτωβρίου διαμαρτυρία στο Υ. Παιδείας: Κλείνουν 10αδες τμήματα στα ΕΠΑΛ. O τομέας πληροφορικής στο Εσπερινό ΕΠΑΛ (ψήφισμα διδασκόντων), στο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας και στο 4ο ΕΠΑΛ και ο τομέας Δομικών έργων στο 1ο ΕΠΑΛ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τεταρτη 5 Οκτωβρίου διαμαρτυρία στο ΥΠ.Παιδείας

ΨΗΦΙΣΜΑ

 Ο σύλλογος διδασκόντων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Καλαμάτας δηλώνει την αντίθεσή του  στην

απόφαση του Υπουργείου με την οποία δεν εγκρίνεται η λειτουργία του τομέα Πληροφορικής για την τρέχουσα σχολική χρονιά που θα οδηγήσει σε μαθητική διαρροή με πολλαπλές παρενέργειες για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Με την κατάργηση του συγκεκριμένου τομέα, οι μαθητές μας στερούνται ακόμα και τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους στο ΙΕΚ γιατί βασική προϋπόθεση για την εγγραφή τους είναι το απολυτήριο λυκείου. Οι μαθητές μας έχουν επενδύσει μια χρονιά στο σχολείο μας σε δύσκολες συνθήκες, με την προοπτική να επιλέξουν το συγκεκριμένο τομέα. Η κατάργηση αυτή συμβαίνει σε ένα νομό στον οποίο δεν υπάρχει άλλο Εσπερινό ΕΠΑΛ, ενώ στο σχολείο μας υπάρχουν μόνιμοι καθηγητές που κατέχοντες οργανικές θέσεις ενώ παράλληλα τα εργαστήρια του αντίστοιχου τομέα είναι ήδη εξοπλισμένα και λειτουργούν.

 Η έννοια της μόρφωσης για αυτούς που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις είναι μόνο αριθμοί και όρια που αν δεν τα προσεγγίσεις τελικά είσαι χαμένος. Είναι απάνθρωπο οι αποφάσεις για την παιδεία να λαμβάνονται μόνο μα βάση τους αριθμούς και τα όρια.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανταποκριθεί στην κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών και δικαιωμάτων των μαθητών και να προβεί – έστω και τώρα- στην έγκριση λειτουργίας του τομέα Πληροφορικής

Είναι αναφαίρετο το συνταγματικό δικαίωμα των μαθητών μας να επιλέγουν τους τομείς που τους ενδιαφέρουν και δεν είναι δυνατό να μεθοδεύσουμε με οποιοδήποτε τρόπο  τη μεταφορά των μαθητών από τον ένα τομέα στον άλλο, σεβόμενοι απόλυτα την επιθυμία των μαθητών για τους τομείς που επέλεξαν. Στη κατεύθυνση αυτή θα έχουμε δίπλα μας, τους γονείς, τους μαθητές και την τοπική κοινωνία, ως εκ τούτου θεωρούμε δίκαιο το αίτημα των μαθητών μας το οποίο είναι και δικό μας αίτημα.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Eσπερινού ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s