Στέκι νεολαίας «Μικρόβιο –ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της ΚΝΕ». Έναρξη λειτουργίας 1η Οκτωβρίου.

Μικρόβιο - Πολυχώρος Δημιουργίας της ΚΝΕ

Η Τομεακή Οργάνωση Μεσσηνίας της ΚΝΕ παίρνει την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα στέκι νεολαίας, ένα Πολυχώρο Δημιουργίας για την πόλη της Καλαμάτας. Το Στέκι θα έχει την ονομασία «Μικρόβιο – ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ της ΚΝΕ». Η ονομασία επιλέχθηκε γιατί έχει και ιστορική αναφορά στην πόλη της Καλαμάτας («Μικρόβιο» ήταν το υποκοριστικό του Γ. Βουβαλέα, γραμματέα της ΕΠΟΝ στην Καλαμάτα). Το Στέκι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την 1η Οκτωβρίου και θα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αριστοδήμου και Παπατσώνη στην πλατεία του Αγ. Νικολάου στο κέντρο της Καλαμάτας.

Σε δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

            «Ο χώρος θέλουμε να δώσει την ευκαιρία στους νέους της Καλαμάτας, να εκφραστούν και να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο τους χρόνο μέσα από τη συμμετοχή σε καλλιτεχνικές ομάδες κόντρα στην υποκουλτούρα και τη μαζική «εκτόνωση» που πλασάρει το σύστημα. Με την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε όλο και περισσότεροι νέοι, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, να έρθουν σε επαφή με ότι προοδευτικό έχουν δώσει οι τέχνες και ο αυθεντικός λαϊκός πολιτισμός.

Με την έναρξη του «Μικρόβιου» θα λειτουργήσουν δωρεάν ομάδες χορού, θεάτρου ενώ θα γίνονται μαθήματα φωτογραφίας, γραφιστικής, μουσικών οργάνων, χειροτεχνίας και κοσμήματος, σκίτσου και ελεύθερου σχεδίου. Στο στέκι επίσης θα υπάρχει κινηματογραφική ομάδα που θα οργανώνει προβολές ταινιών, θα λειτουργεί στούντιο μουσικής για νεανικά μουσικά συγκροτήματα και δανειστική βιβλιοθήκη. Επίσης, χώρος θα  μπορεί να αξιοποιείται και για εκθέσεις εικαστικών.

Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία, θα θέλαμε να ανοίξουμε την συζήτηση με τις καλλιτεχνικές δομές, συλλόγους και ομάδες που λειτουργούν στην πόλη, να συζητήσουμε για όσα σχεδιάζει η κάθε ομάδα, να ανταλλάξουμε γνώμες για την τέχνη και τον πολιτισμό, να σχεδιάσουμε κοινές πρωτοβουλίες απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικές δομές.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στα εγκαίνια του «Μικρόβιου» την 1η Οκτωβρίου. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Ν. Αμπατιέλος, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και θα μιλήσει ο Τ. Αντωνίου, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου. Έπειτα  θα γίνει ξενάγηση στο χώρο.»

http://www.farenews.gr/?p=125174

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s