ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΛΟΒΟΥΝΟ, ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ.

Ο   …Αγριλοβαιναίοι, σας προσκαλούν την παραμονή της Παναγίας, σε ένα μοναδικό πανηγύρι με την Νάντια Καραγιάννη και την ορχήστρα της. Ντόπια γουρνοπούλα, άφθονο κρασί, παγωμένη μπύρα και κέφι μέχρι το πρωί. Είσοδος Ελεύθερη.

Το Αγριλόβουνο είναι ένας πεδινός οικισμός στο βορειοανατολικό άκρο του νομού, κοντά στα σύνορα με την Αρκαδία. Πήρε το όνομά του από τις πολλές άγριες ελιές που υπάρχουν στην περιοχή. Στο Αγριλόβουνο έχει καταγραφεί ελιά ηλικίας 2.500 ετών με περίμετρο κορμού 12 μέτρα!

Στο Αγριλόβουνο κεντρική εκκλησία είναι η Κοίμηση της Θεοτόκου, βυζαντινός ναός με σπάνιες τοιχογραφίες και πιο σημαντική από αυτές την απεικόνιση της Τρισυπόστατης Παναγιάς (κοιμωμένη-μητέρα-ουράνια). Στην πλατεία του χωριού υπάρχει ένα μνημείο, ηρώο, για τους πεσόντες του χωριού στους πολέμους από το 1821 μέχρι το 1940.

Το Αγριλόβουνο στο οποίο σήμερα κατοικούν περίπου 100 άνθρωποι είναι χτισμένο πάνω στον επαρχιακό δρόμο που οδηγεί από την Μεσσήνη στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Διαβολίτσι και σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από το Μελιγαλά  και 36 χιλιομέτρων από την Κυπαρισσία .

Advertisements

One thought on “ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΛΟΒΟΥΝΟ, ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ.”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s