Αλέκος Κουτρουμπής, δημοτικός σύμβουλος από τη Δ.Ε. Αετού: «Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την ασφάλεια των πολιτών»

«Τύμπανα πολέμου» για τα Α.Τ. Τριφυλίας μετά τις δηλώσεις Κωνσταντινέα

Πρώτη Δημοσίευση: 27/06/2016 11:57 – Τελευταία Ενημέρωση: 27/06/2016 11:57

«Τύμπανα πολέμου» ηχούν στην Τριφυλία μετά τις δηλώσεις του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, για επικείμενα «λουκέτα» στα Αστυνομικά Τμήματα Φιλιατρών και Κοπανακίου! Κάτοικοι, αυτοδιοικητικοί και συλλογικοί φορείς εκφράζουν οργή και αγανάκτηση για τις δηλώσεις του βουλευτή και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που, όπως λένε, «βλάπτουν σοβαρά της ασφάλεια των πολιτών, με την οποία κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει και κανένας δεν έχει δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο»!
Μετά τη δήλωση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, από τα Φιλιατρά, Γιώργου Ασημακόπουλου, ανακοίνωση εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, ενώ δήλωση στο «Θ» έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, από το Κοπανάκι, Αλέκος Κουτρουμπής.

«Άσχετος ο Κωνσταντινέας…»
Σφοδρή επίθεση σε βάρος του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, εξαπολύει με ανακοίνωση με εξέδωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών για τις δηλώσεις του πρώτου, ο οποίος, ουσιαστικά, προανήγγειλε «λουκέτο» στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών!
Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, εκφράζοντας το κλίμα που επικρατεί στην πόλη και την περιοχή μετά τις δηλώσεις Κωνσταντινέα, επιτίθεται στο βουλευτή και το κυβερνών κόμμα.
Είναι τέτοια, δε, η οργή και η αγανάκτηση που επικρατεί στα Φιλιατρά για το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και το ΣΥΡΙΖΑ, που η επίθεση παίρνει και προσωπικά χαρακτηριστικά.
Η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών έχει ως εξής: «Ο Σύλλογός μας για το θέμα της λειτουργίας και της στελέχωσης του Α.Τ. Φιλιατρών, έχει ασχοληθεί αρκετές φορές με έγγραφά του προς τα αρμόδια υπουργεία. Είμαστε μία αγροτική περιοχή με πολλές καλλιέργειες, με αποτέλεσμα να έρχονται στην περιοχή πάρα πολλοί μετανάστες για δουλειά. Μιλάμε για τουλάχιστον 2.000 άτομα και την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής αυξάνονται κατά πολύ. Άρα το Αστυνομικό Τμήμα πρέπει να παραμείνει και να ενισχυθεί. Οι δηλώσεις του κ. Κωνσταντινέα για το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών δείχνουν πόσο άσχετος είναι με το θέμα, έχει άγνοια, μιλάει χωρίς να έχει επισκεφθεί ούτε μία φορά την περιοχή. Τους μετανάστες δεν τους φέραμε εμείς εδώ, αλλά το κόμμα το οποίο εκπροσωπεί ο κύριος αυτός. Άνοιξε τα σύνορα και τώρα αδυνατεί να ελέγξει τις ορδές των μεταναστών, αφήνοντάς τους να κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελληνική Επικράτεια. Υπάρχει τεράστιο θέμα ασφάλειας των πολιτών στην περιοχή μας και δεν μπορεί ο κάθε άσχετος από μακριά να μοιράζει υποσχέσεις και να ανοίγει και να κλείνει Δημόσιες Υπηρεσίες. Οι βουλευτές πρέπει να βγαίνουν στην Περιφέρεια, να βλέπουν την πραγματικότητα και όχι να μένουν στα γραφεία τους».

«Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την ασφάλεια των πολιτών»
«Ο θεσμικός ρόλος του βουλευτή είναι να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτών και να υπηρετεί αξίες και αγαθά και όχι να κοιτάζει μόνο το προσωπικό και κομματικό συμφέρον», αναφέρει σε δήλωσή του στο «Θ» ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, από τη Δ.Ε. Αετού, Αλέκος Κουτρουμπής, για τις δηλώσεις του κ. Κωνσταντινέα σχετικά με το «λουκέτο» στο Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου, τονίζοντας παράλληλα: «Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την ασφάλεια των πολιτών»!
Ο κ. Κουτρουμπής σημείωσε ότι «είναι άξιο απορίας πώς ένας βουλευτής βγαίνει και κάνει δηλώσεις για κατάργηση Α.Τ., λες και δεν τρέχει τίποτα, σαν να μη συμβαίνει κάτι και αυτό να θέλει να το περάσει ότι είναι για το καλό των κατοίκων και της κοινωνίας.
Οι βουλευτές και η κυβέρνηση έχουν υποχρέωση να ακούν τους πολίτες και να λαμβάνουν υπόψη τους τις απόψεις τους για τα θέματα που αφορούν στη ζωή τους. Δεν είναι τσιφλίκι κανενός η χώρα ούτε η Τριφυλία, για να αποφασίζει ερήμην της κοινωνίας.
Το Α.Τ. Κοπανακίου λειτουργεί περίπου 80 χρόνια και καλύπτει το σύνολο του βορειοανατολικού ορεινού, κυρίως, όγκου της Τριφυλίας, καθώς και τη Δ.Ε. Δωρίου του Δήμου Οιχαλίας, αλλά και Κοινότητες του Δήμου Είρας. Αστυνομεύει περί τις 30 τοπικές κοινότητες και παρέχει ασφάλεια σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως είναι οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των χωριών της ευρύτερης περιοχής, ενώ παρέχει ασφάλεια στο Μεγάλο Κυριακάτικο Παζάρι του Κοπανακίου, όπου συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και αλλοδαποί.
Το Α.Τ. Κοπανακίου στεγάζεται σε ιδιόκτητο και σύγχρονο κτίριο της ΕΛ.ΑΣ. Κλοπές, διαρρήξεις, λαθροϋλοτομία, κειμήλια εκκλησιών και οι υπερήλικες κάτοικοι απαιτούν τη συνέχιση λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος και την ενίσχυσή του με προσωπικό, ώστε να μπορεί να καλύπτει και τη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος, που είναι δίπλα και να μη χρειάζεται να φεύγουν περιπολικά και αστυνομικοί από την Κυπαρισσία για κάποιο περιστατικό, κάνοντας 30 και 40 χιλιόμετρα. Το αίτημά μας είναι να παραμείνει σε λειτουργία το Α.Τ. Κοπανακίου και να ενισχυθεί. Και αυτό είναι αίτημα όλης της Δημοτικής Ενότητας Αετού, τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Οιχαλίας και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Είρας, με αποφάσεις των συμβουλίων και των εκπροσώπων τους. Το απαιτούμε και θα πολεμήσουμε, γιατί αν περάσει η κατάργηση του Α.Τ. Κοπανακίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη σωματική ακεραιότητα, την ίδια τη ζωή των παιδιών μας και των οικογενειών μας και την περιουσία μας. Δεν παίζουμε με τη ζωή μας. Ας το καταλάβουν όλοι και να πάρουν δημόσια θέση όλοι οι βουλευτές Μεσσηνίας και τα κόμματα».

http://www.tharrosnews.gr/news/content/%C2%AB%CF%84%CF%8D%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s