Κύριε Κωνσταντινέα, η Τριφυλία δεν είναι …«καραγκιόζ μπερντέ».

Έκπληξη και αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν, οι απαράδεκτες δηλώσεις του Βουλευτού Μεσσηνίας κ. Κωσταντινέα, στους πολίτες του Δήμου Τριφυλίας για την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων, ειδικότερα δε των Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου. Η προσπάθεια να πείσει ότι το κλείσιμο των Α.Τ  θα επιφέρει βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας, μιας και οι αστυνομικοί που είναι ελάχιστοι δεν θα φυλάνε πλέον τα « ντουβάρια» όπως αυθαίρετα υποστηρίζει, απέτυχε.
Ο κ. Βουλευτής εντέχνως ξεχνά πως η Δημ. Αρχή εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της σε όλους τους τόνους, από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το σχέδιο αναδιάταξης της Ελληνικής Αστυνομίας στην Τρίπολη και συμπεριελάμβανε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα Αστυνομικά Τμήματα Φιλιατρών και Κοπανακίου.
Ο κ. Βουλευτής δεν ενημερώθηκε για τα ψηφίσματα του Δ.Σ. του Δήμου που ομόφωνα και πέρα από παρατάξεις απαιτούν τη διατήρηση των Α.Τ. , ως επίσης και άμεση στελέχωσή τους, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής.
Ο κ. Βουλευτής προφανώς εγωιστικά κωφεύει στις φωνές και την αγωνία της κοινωνίας και επιδεικτικά δεν αξιολογεί το παλλαϊκό αίτημά της, που εκφράστηκε μέσα από διαβούλευση, για διατήρηση και ενίσχυση των εν λόγω Αστυνομικών Τμημάτων.
Ο κ. Βουλευτής σκοπίμως παραβλέπει πως υποχρέωση και καθήκον της Κυβέρνησης είναι η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, που είναι υποστελεχωμένα για την ενίσχυση της προστασίας και ασφάλειας των πολιτών, ως απόρροια του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος “Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας”.

Ως αποδεικνύεται ο κ. Βουλευτής έγινε πολύ γρήγορα νεο- μνημονιακός και ξέχασε τις παλιές ρητορικές του. Βεβαίως και δικαιούται να έχει τις απόψεις του , είναι όμως απαράδεκτο να κάνει κρίσεις και υπαινιγμούς για τη Δημοτική Αρχή.
Ο Δημοτική Αρχή της Τριφυλίας σέβεται κάθε αιρετό μέλος – εκπρόσωπο της κοινωνίας μας και απαιτεί την οφειλόμενη συμπεριφορά σεβασμού.
Η Τριφυλία δεν είναι «καραγκιόζ μπερντέ», που ο καθένας μπορεί να δίνει την παράσταση του .

Σημείωμα bloger: Το κείμενο διαμαρτυρίας των κατοίκων του Κοπανακίου και των γύρο περιοχών, θα κατατεθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και θα συζητηθεί προ ημερησίας διαταγής, πριν αποσταλεί στους αρμόδιους αποδέκτες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s