ΤΣΑΛΑΜΑΝΔΡΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΔΡΑΧΤΑ ΚΑΙ …ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ. 33.000 ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΙ …ΠΕΡΙ ΔΙΑΓΟΡΑ ΟΛΙΓΑ ΤΙΝΑ.

Εμείς στο Κοπανάκι ψάχνουμε για 50.000, προκειμένου ν΄αποκτήσουμε χλοοτάπητα και να μην γινόμαστε …ρεζίλι, δηλώνοντας  σαν έδρα …άλλο Δήμο. Για το γήπεδο του Διαγόρα ο  λόγος. Μου φαίνεται θα θυμηθούμε τα παλιά, τότε που με τον συγχωρημένο Μίμη Πανουσάκη και τον Σάκη Ρούφο, φτιάξαμε  ερανική επιτροπή και αποκτήσαμε  κερκίδα. Μάλιστα τρεις συνεχόμενοι …άμπαλοι δήμαρχοι και ας ελπίσουμε ο τωρινός να κρατήσει την υπόσχεσή του και να …προκάνει να την εφαρμόσει. Ας θυμηθούμε λίγο το …στόρι. Βγάζει η τότε Νομαρχία ανακοίνωση, με επιχορηγήσεις προς τα αθλητικά σωματεία για κατασκευή έργων. Εράνη …τόσα, Κυπαρισσία …τόσα, Πύλος …τόσα και πάει λέγοντας και ο Διαγόρας άφαντος. Τι να κάνουμε; Βάζουμε τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο -Λειβαδά- μπροστά, …συγχωρεμένος κι αυτός, ένεκα …στέλεχος και κολλητός του Νομάρχη μας Δημ. Δράκου, τον πλαισιώνουμε με τον Σάκη Γιωργιόπουλο -Μπέο- και τον Σωτήρη Τζάρα και τους …ξαμολήσαμε.   «Δίκιο έχετε»  τους είπε ο άρχοντας  και τους έστειλε στον αρμόδιο αντινομάρχη   Δημ. Καφαντάρη. Πήγαν οι  δικοί μας και αρχίζουν την …κοπτοραπτική -όπως μου διηγείται ο …Μπέος-. Μείον 100.000 από δω, μείον 200.000 από εκεί, 4.000.000 μαζέψανε. «Πολλά είναι» λέει ο αντινομάρχης, «ποιος θα το ψάξει» του απαντούν οι δικοί μας και φτάσαμε από το τίποτα να πάρουμε τα περισσότερα. Όμως κι αυτά λίγα ήτανε για τις ανάγκες του γηπέδου μας. Μόνο την μπροστινή περίφραξη φτιάξαμε -τ΄αποδυτήρια μας τα έφτιαξε ο Σταύρος ο Μπένος- και πάλι μείναμε χωρίς κερκίδα. Ξύνω την …κούτρα μου, να κάνουμε έρανο σκέφτηκα και το πρότεινα στον Μίμη μας  και στον Σάκη τον Ρούφο. Ομόφωνα δεχτή η πρόταση, βάζουμε κι από ένα 50ντάρικο -στην πορεία μπήκε και ο Μπάκας στην επιτροπή- και   σε χρόνο ντε τε, μαζέψαμε τα χρήματα που μας είχε ζητήσει, συμπατριώτης κατασκευαστής. Αυτά τα ολίγα, για να μην ξεχνάμε αυτούς που προσφέρουν και ας μην γράψω για τους δυο επιφανέστατους -και τους κάνω ρόμπα- που αρνήθηκαν να συνεισφέρουν.   

Στην αρχική τους μορφή οι κερκίδες είχαν μαδέρια στο κάθισμα, οι βελτιώσεις έγιναν από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Μερκούρη.

DSC01761

Γκρίνια για τη συντήρηση των αγροτικών δρόμων στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον 

Με μουρμούρες και αντιδράσεις από την πλευρά της συμπολίτευσης ψηφίστηκαν χθες το μεσημέρι οι δαπάνες και οι όροι των διαγωνισμών για τους πρόχειρους διαγωνισμούς συντήρησης αγροτικών οδών στις Δ.Ε. Κυπαρισσίας, Αετού και Αυλώνας.

Οι έντονες παρατηρήσεις έγιναν από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Θεόδωρο Τσαλαμανδρή, εκλεγμένο στη Δ.Ε. Τριπύλης, που επισήμανε ότι η συγκεκριμένη Δ.Ε. έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες και μένει απέξω, ασκώντας κριτική στην Τεχνική Υπηρεσία ότι δεν την έχει συμπεριλάβει, αλλά και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιάννη Αδρακτά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχει βάλει το χέρι του να μείνει απέξω» (εννοώντας την Τριπύλα). Ωστόσο αν και με επιφυλάξεις, ψήφισε τελικά θετικά στις συγκεκριμένες δαπάνες και διαγωνισμούς. Όσον αφορά την Δ.Ε. Κυπαρισσίας εγκρίθηκε ποσό 21.993 ευρώ και ο διαγωνισμός θα γίνει στις 21 Ιουνίου. Για τη Δ.Ε. Αετού ίδιο ποσό και ο διαγωνισμός θα γίνει στις 22 Ιουνίου. Ιδιο ποσό και για τη Δ.Ε. Αετού με τον διαγωνισμό να γίνεται στις 23 Ιουνίου.

Από εκεί και πέρα αποφασίστηκε ο εξώδικος συμβιβασμός του δήμου με τον μηχανικό Νικόλαο Αναστασόπουλο, ο οποίος το 2010 επί εποχή Δήμου Γαργαλιάνων είχε συντάξει για λογαριασμό του δήμου μελέτη, ο προϋπολογισμός της οποίας ήταν 15.474 ευρώ, χωρίς όμως να μπορέσει να την πληρωθεί καθώς απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο το σχετικό ένταλμα, με το αιτιολογικό ότι θα μπορούσε να την συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Χθες η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τον συμβιβασμό, με τον δήμο να πληρώνει 14.750 ευρώ, γλιτώνοντας όπως ειπώθηκε ένα μικρό μέρος του αρχικού ποσού, τόκους περίπου 3.000 ευρώ και δικαστικά έξοδα. Το… κερασάκι στην όλη υπόθεση είναι ότι η συγκεκριμένη μελέτη δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από το δήμο, όπως τουλάχιστον ειπώθηκε.

Στη χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκαν επίσης τα πρακτικά των πρόχειρων διαγωνισμών: «Εφαρμογή εγκεκριμένων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μελετών ενεργητικής προστασίας στα κλειστά γυμναστήρια Γαργαλιάνων και Κυπαρισσίας» προϋπολογισμού 18.513 ευρώ, όπου κατατέθηκαν 7 προσφορές και ανάδοχος είναι οι Νίκος Παπούτες – Κ. Μέγγος Ο.Ε. με έκπτωση 31%.  «Εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης Κυπαρισσίας» προϋπολογισμού 40.000, όπου κατατέθηκαν 5 προσφορές και ανάδοχος είναι ο Δ. Σφελάκης και ΣΙΑ Ο.Ε. με έκπτωση 27%. «Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Γαργαλιάνων», προϋπολογισμού 32.904 ευρώ, όπου υπήρξαν 3 προσφορές και ανάδοχος είναι ο Αλέξιος Τσάλος με έκπτωση 6%. «Εργασίες καθαρισμών αντιπυρικής / αντιπλημμυρικής προστασίας κοινόχρηστων χώρων και παραλιών Δ.Ε. Φιλιατρών» με αναδόχους τους Λεβεντάκη Διονύσιο και Δριμή Χρήστο που έδωσαν τις χαμηλότερες τιμές ημερομισθίων ανά μηχάνημα έργου που απαιτούσε ο διαγωνισμός. Εγκρίθηκαν ακόμα τα πρακτικά των ανοικτών διαγωνισμών «Κατασκευή τεχνικών έργων αντιπλημμυρικής προστασίας», προϋπολογισμού 75.000 ευρώ, όπου υπήρξαν 7 προσφορές και με έκπτωση 36% ανάδοχος αναδείχθηκε ο Εμμανουήλ Γιακουμέλης και «Ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού Μαραθόπολης», προϋπολογισμού 18.543, όπου υπήρξαν 11 προσφορές με ανάδοχο τον Δ. Σφελάκη Ο.Ε. και έκπτωση 41%.

Στις απευθείας αναθέσεις που έγιναν για το μοναδικό έργο που υπήρχε και αφορούσε την τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών γεφυριού Χαλαζονίου προϋπολογισμού 4.951 ευρώ, μετά την κατάθεση προσφορών ανάδοχος ήταν ο Αναστάσιος Τσιμπλής με έκπτωση 22,5%. Επίσης αποφασίστηκε ψήφιση δαπάνης και καθορισμός των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού «Προμήθεια πλαστικών κάδων αποκομιδής απορριμμάτων 1.100 λίτρων», συνολικού προϋπολογισμού 69.742 ευρώ.

Κ.Μπ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s