ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ – ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ. ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.

Ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο για τη Δημοτική Ενότητα Αετού, ο Βιολογικός Καθαρισμός Κοπανακίου έφτασε μετά από πολύχρονες και πολυάνθρωπες προσπάθειες στην ολοκλήρωσή του. Χθες, 18 Μαΐου έγινε η διοικητική παραλαβή του έργου και η παρουσίαση ολοκληρωμένου πλέον στην Δημοτική Αρχή από τις εργολήπτριες εταιρείες και την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Παράλληλα εξετάσθηκαν συμπληρωματικές ενέργειες, που πρέπει να γίνουν ώστε το έργο να μην υπολείπεται κατά την λειτουργία του και συγχρόνως να καθοριστεί η διαδικασία των συνδέσεων, που δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες του ΕΣΠΑ και οι οποίες επιβαρύνουν το Δήμο και τους δημότες.
Στόχος μας είναι η προετοιμασία του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ για τη λειτουργία του έργου. Ένα πολύ σπουδαίο έργο, με την χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και τον σχεδιασμό και εκτέλεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παραδίδεται στους πολίτες.

 

Το λιμάνι της Κυπαρισσίας αποτελεί από τη φύση του προϋπόθεση, αλλά και μία μεγάλη δυνατότητα για την ανάπτυξη της περιοχής ,όχι μόνον του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Είναι προφανές ότι υπό τις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική. Έτσι η Δημοτική Αρχή σε απόλυτη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, τον οποίον ευχαριστούμε θερμά, ξεκίνησε το σχεδιασμό των έργων αποκατάστασης του μεγάλου λιμανιού μας. Η αποκατάσταση των ζημιών στον προσήνεμο μόλο έχει αποτελέσει την προτεραιότητα των ενεργειών που επιβάλλονται για την αναβάθμιση του. Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Οικονομίας –Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Χαρίτση για την κατανόηση της σημαντικότητας του έργου και τη μεγάλη του συμβολή στην επιλογή και χρηματοδότησή του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Με την παράλληλη δημιουργία του σχεδίου ανάπτυξης (master plan) του λιμένος Κυπαρισσίας με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Τριφυλίας και του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας συνεχίζουμε την προσπάθεια για να βρει η ελπίδα προοπτική, συνεχίζουμε να ενεργούμε για την ενίσχυση του πλεονεκτήματος της γεωγραφικής θέσης της Τριφυλίας.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s